Recomandări Social

Ce recorduri pot fi doborâte la Via Maria Theresia ediția 6.0 și care sunt premiile pentru câștigători

La ediția 6.0 a Maratonului Via Maria Theresia, care va avea loc în 24 august, sunt puse la bătaie trei premii speciale pentru cei care reușesc să doboare recordurile din anii precedenți, anunță Asociația Tășuleasa Social, organizatorul competiției.

”Ca în fiecare an, dorim să îi premiem pe cei care vor bate recordul de timp la probele noastre din concurs. Astfel, vom acorda câte 2.000 de lei pentru proba de ultramaraton, 1.500 lei pentru maraton, 1.000 lei pentru semimaraton, celor care vor reuși să doboare recordurile din anii precedenți, și anume:

• pentru ultramaraton 11:44:09 (F), 9:17:14 (M)
• pentru maraton 5:11:24 (F), 3:53:09 (M)
• pentru semimaraton 02:34:13 (F), 2:04:13 (M)

De asemenea, va exista o tombolă la care se pot înscrie toți cei care termină una dintre probele din concurs. Premiile constau în 6 ceasuri Garmin de ultimă generație pentru sportivi și 2 biciclete performante. Vă așteptăm la start”, a scris Tășuleasa Social pe Facebook.

La ediția 6.0 a Via Maria Theresia s-au înscris 850 de alergători până în 25 mai, data limită de înscriere anunțată de organizatori.

Drumul istoric al Mariei Theresia a fost construit cu sute de ani în urmă, cu scopul inițial de alimentare a frontului și amplasare a trupelor. Ulterior, acest scop a devenit asigurarea unei legături între două provincii istorice. Mult timp, acest drum nu a mai jucat niciun alt rol important, el rămânand aproape intact sub culmile înnegurate ale Călimanilor. Tăşuleasa Social a reabilitat drumul Mariei Theresia prin acţiuni de curăţare a potecii de pietre şi elagare a vegetaţiei, prin montarea de marcaje vizibile pe timp de zi şi noapte, prin amenajarea locurilor de popas şi hidratare, precum şi prin amplasarea de panouri informative bogate în date istorice şi poveşti ale locurilor. Tășuleasa Social a creat o potecă tematică, cea mai lungă de acest fel din ţară şi singura care promovează informaţii istorice. Aici mai multe detalii.

1 comentariu

  • VMT este un eveniment cu oameni de bun simț, de la organizator la voluntari și participanți. Cel mai mare record ar fi să nu se mai bage în seamă politicienii: președinte de consiliul județean, argații lui, consilieri județeni, locali sau primari.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.