Social

Ce rochii de mireasă se poartă. Cât costă cea mai ieftină și cea mai scumpă

Rochiile de mireasă de un alb strălucitor nu mai sunt la modă. În schimb, se poartă rochiile în culori care dau o strălucire caldă și luminoasă, cu trenă și cu multe accesorii, strâmte în partea superioară și evazate în partea inferioară.

”Anul acesta se poartă rochiile foarte accesorizate, cu accesorii cusute manual, cu ștrasuri, cu cristiale, cu mărgele, rochii foarte încărcate. Și se poartă doar ivory. Nu mai mergem pe nuanțe pudrate, pe rozuri pale, doar pe ivory. Așa vor miresele indiferent ce ar spune designerii, însă dacă unei mirese nu-i vine bine ivory, putem merge pe nuanță de șampanie, În principiu, preferința tuturor mireselor este pentru nuanțe deschise. S-a renunțat la albul acela strălucitor. Nu mai e la modă, s-a învechit”, ne-a spus Beatrice Știr de ”Perfect Wedding Dress” Beclean, prezentă la “Mariage Fest” de la Hotel Metropolis.

La târgul de nunți ea a adus o gamă variată de rochii, în special în formă de A, strâmte în partea superioară și evazate, în timp ce în partea de jos au forma literei A. Atuul rochiilor tip A-line este că au capacitatea de a umple goluri pentru a echilibra corpul și de a ascunde micile imperfecțiuni, mai ales cele care se află în jurul abdomenului sau pe coapse.

”Mireselor înalte le-aș recomanda, în funcție de siluetă, o rochie A-line, nu foarte bufantă, accesorizată mai intens în partea de sus și mai simplă în partea de jos, iar celor scunde tot un model A-line, nu foarte plină în zona taliei, chiar dacă rochia e mai încărcată cu un sclipici, să nu fie foarte încărcată în zona taliei. Se poartă rochiile cu trenă, chiar dacă nu foarte lungă. Nu e nevoie de trenă detașabilă pentru că sistemele de prindere sunt foarte bune. O mică trenă dă bine la poze, dacă nu, măcar un voal mai lung decât rochia“, a explicat Beatrice Știr.

Față de anul trecut și prețul rochiilor de mireasă a mai crescut cu 10%-15%, din cauza faptului că s-au scumpit materialele, au crescut salariile angajaților din ateliere și firmele plătesc taxe mai mari statului.

”La noi, cea mai ieftină rochie de mireasă costă 2000 de lei, iar cea mai scumpă 10.000 de lei, ultima pentru că are foarte multe cristale și aplicații cusute manual, are un tiul intens accesorizat care este destul de greu de făcut, iar toate accesoriile sunt cusute manual. Rochiile din colecțiile mai vechi le oferim spre închiriere la 1200 de lei preț de pornire. Și închiriatul e mai scump. Anul trecut închiriam de la 1000 de lei. Ideal este ca miresele să le returneze întregi, nu e problemă dacă sunt murdare fiindcă le ducem noi la curățătorie”, a mai spus Beatrice Știr.

Dacă în anii trecuți a fost o explozie de nunți, de data aceasta industria resimte o oarecare acalmie de început de an.

”Anul acesta am început mai timid. După pandemie a fost un boom, câte 10 nunți deodată, se găseau cu greu locuri. Anul acesta parcă sunt mai reținuți. Inflația își spune cuvântul, oamenii au bani mai puțini, așa că se gândesc de două ori dacă merită să dea 10.000 de lei pentru o rochie pe care o poartă câteva ore. Se caută mai degrabă rochii la prețuri accesibile și mai rar cele scumpe”, a spus Beatrice Știr.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS