Actualitate

Ce salarii au magistrații și grefierii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud și de ce alte drepturi se bucură

Magistrații care lucrează la Tribunalul Bistrița-Năsăud au salarii brute care pot ajunge până la 21.000 de lei lunar în cazul celor care dețin funcții de conducere, în timp ce grefierii până la 9700 de lei lunar.

La acestea se adaugă sporuri pentru condiții vătămătoare, de risc și de confidențialitate, în unele cazuri și indemnizație lunară pentru titlul de doctor care poate ajunge și la o mie de lei.

Iată ultima listă cu veniturile publicată pe site-ul instanței:

În afară de acestea, angajații din justiție mai primesc următoarele:

Nemulțumiți că politicienii intenționează să abroge pensiile speciale, magistrații Tribunalului Bistrița-Năsăud au decis ca, începând de joi, să-și suspende activitatea și să se alăture protestului altor instanțe din țară.

În mediul online, multă lume s-a arătat revoltată de greva din justiție.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215946617204932&set=a.10206458145719075&type=3&theater

20 comentarii

 • Săracii de voi,oare la ce pericole vă expuneri,fiindcă eu mă expun la pericole mult mai mari ca voi și am salariul minim pe economie, nu am vouchere de vacanță nu am bonuri de masă și muncesc de dimineață până seara. Oare nu vă este rușine.

 • Când vezi că cei 25 de inculpaţi din dosarul Ţăndărei au fost achitaţi definitiv, deși au trimis sute de copii la cerșit în Marea Britanie, când vezi ce pedepse ridicole primesc unii inculpați după ce fraudează statul cu milioane/zeci de milioane de euro, când vezi că beizadelele unor șmecheri scapă de închisoare după ce omoară oameni, atunci te întrebi dacă unii magistrați merită salariul pe care-l iau, darămite pensii speciale.

 • Eu te-am aparat si sustinut iesind in strada pe frig si ploaie pt. tine ! Justitie ! …..numale tau este DEZAMAGIRE si NEINCREDERE !

 • Libertatea presei este fundamentală în democrație Fara ea nu am fi aflat ce salarii sunt în acest sistem .
  Abia acum putem analiza obiectiv cerințele acestor bugetari .

 • pomanagistilor mergeti si munciti, ce proteste va trebuie! Leoni angajeaza, mergeti acolo o luna cafengistilor disperati dupa pomeni inventate!

 • După câte știu, această categorie de cetățeni nu are dreptul să facă greve, deci prin acțiunea lor săvârșesc o ilegalitate ! În altă ordine de idei, salariile și sporurile pe care le încasează sunt pe măsura importanței sociale a muncii prestate. Poate ar trebui să se adauge, când este cazul, și plata orelor prestate în afara orelor de program, iar contribuția de asigurări sociale să se calculeze și să se încaseze la nivelelul totalului venitului lunar, iar pensia să fie calculată în funcție de contribuția de-a lungul întregii activități profesionale și nu după cel mai mare salar lunar din ultima perioadă de muncă, iar pensia să nu fie mai mare decât ultimul salariu obținut. Astfel s-ar realiza o echitate între diferitele categorii sociale și nu ar mai exista acele inechități uriașe, ce s-au creat prin acordarea pensiilor speciale. Deci să nu mai existe pensii speciale nesimțite, ci să fie conform contributivității, așa cum are toată lumea. Astfel bugetul pensiilor sociale ar deveni suportabilă pentru economia țării !

 • Pensiile speciale sunt imorale pentru că trebuie să cotizeze alții pentru ele, nu cei ce beneficiază de ele. Aceste pensii trebuie desființate pentru că statul are obligația de a realiza echitatea socială. Greviștii se fac că nu cunosc acest aspect, ceea ce e reprobabil. Să le fie rușine.

 • Magistratii iubitori de bani multi pe care-i avem in Romania, impart dreptatea in stanga si in dreapta de fug romanii in strainatate si se gandesc sa nu se mai intoarca. Rusine!!!!!!!! lor, tagma nesimtitilor!!!!!!. Sunt special de nesimtiti.

 • Din salariile astronomice pe care le au, pot să cotizeze pentru o pensie privată, nu să le plătească poporul pensii speciale – speciale pentru ce! Rușine!

 • Tara desteptiilor și țara proștilor ,Asta-i România , un stat criminal ,lacomi după bani, corupție, in toate domeniile, nasul sus pe seama a câțiva care lucrează, să plătească celor care au salarii speciale pensi, vacante etc. Eu as face o revoluție a taxelor, numai plătim taxe sa vedem de unde vor mai avea bani acești lacomi, îngâmfați,mie greata de ei , sunt legi dar nu se respecta, in spital dezastru, poliția îi găsești mai mult în birouri decât să caute hoți, violatori,criminali,clanuri asta e tara ,plin de bișnițarii la tot coltul dând mana cu poliția, de tot râsul , ce poți vedea in aceasta tara!!!!!!

 • Unii au salariul cat sporul vostru de conditii vatamatoare dar VOI ne ati luat dreptul la o viata decenta prin sentintele voastre la comanda politica iar voi mai vreti si pensii speciale?
  Vine judecata DIVINA.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.