Actualitate

Ce se întâmplă cu alianța PSD – PMP la Consiliul Județean. Ionuț Simionca e ferm

”În decembrie, în Consiliul Județean, PMP nu a fost de acord cu mărirea salariilor funcționarilor publici din CJ, cum nu am fost de acord cu acest lucru nici în Consiliul Local Bistrița pentru angajații Primăriei. Este o chestie de principiu, în aceste momente grele, când toată lumea suferă, politicul trebuie să fie solidar cu cetățeanul, adică nu poți la stat să mărești salariile și ceilalți să sufere. Apoi, nu poți să mărești salariile într-o instituție după bunul plac, trebuie vii cu o mărire corectă și echitabilă pentru toți, un procent pentru toți angajații, nu unul ia 70%, unul 35%, unul 20%, unul 15% fără să vii să spui criteriile. Când am făcut această majoritate la CJ am spus că nu vom da un cec în alb, am mers într-o majoritate să votăm proiecte bune pentru județ. Acest proiect de hotărâre al CJ nu e bun, costă comunitatea 1 milion de lei lunar, foarte mulți bani”, a declarat președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, într-o conferință de presă.

Legat de soarta alianței cu PSD în CJ, Ionuț Simionca a spus: ”Noi am dat un vot pentru un proiect de hotărâre cu care nu am fost de acord, noi vrem să ducem mai departe proiectele pentru Bistrița-Năsăud. Credem că lucrurile bune pe care le-am făcut pentru județ se văd. Am adus o stabilitate la nivelul județului, după alegeri toată lumea voia să lupte unul împotriva celuilalt, noi am ales să luptăm pentru bistrițeni. Cu sacrificiu politic, în sensul în care mulți dintre susținătorii noștri au fost supărați că am ales să facem majoritate la CJ, pentru a avea un echilibru în județ. Am votat proiectele bune și vom vota în continuare proiectele în interesul cetățenilor, dar vom sancționa drastic orice derapaj și orice abuz făcut de oricine, nu vom fi părtași la nicio nedreptate făcută cetățenilor. Vom vedea ce se va întâmpla, nu știm ce ne rezervă viitorul, astăzi suntem în CJ într-o majoritate”.

El a menționat că PMP are în CJ ”o funcție politcă, de drept, a partidului, nu un angajat”. ”Important e să îi reprezentăm cu demnitate pe bistrițenii care ne-au votat, indiferent de pozițiile pe care le avem, și la nivelul CJ avem un singur vicepreședinte, nu avem oameni angajați. Este o diferență între a avea un coleg de-al nostru într-o funcție politică, votat de CJ, și de avea oameni angajați”, a comentat Ionuț Simionca.

Întrebat dacă vicepreședintele CJ din partea PMP Ciprian Kecskes-Simionca și-ar putea pierde funcția, liderul PMP Bistrița-Năsăud a răspuns: ”Nu am primit din partea lui niciun fel de informare prin care să îmi spună că îl ceartă cineva. Repet, este o funcție politică, nu un angajat oarecare. Funcțiile politice de vicepreședinte, negociate politic, sunt diferite de funcțiile de angajat al CJ, care sunt contractuale. Vicepreședinții se schimbă în funcțiile de înțelegerile politice”.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.