Actualitate

Două nume noi în Consiliul Local Bistrița, din partea PMP. ”Își merită locul în CL”

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, i-a prezentat pe cei doi viitori consilieri municipali, care intră de pe lista supleanților PMP în locul celor care au demisionat.

Este vorba de Anamaria Avram (31 de ani), manager de bancă, și Marian Suciu (40 de ani), tehnician IT.

Mandatele lor vor fi validate în ședința ordinară de luna aceasta a Consiliului Local Bistrița.

”Au fost alături de PMP din 2016, de când am închegat echipa PMP la Bistrița, sunt colegi care s-au implicat în fiecare campanie, au participat la proiectarea programului nostru politic, au fost activi încă de la început și își merită locul în Consiliul Local. Am mare încredere că vor face treabă pentru comunitate. N-au mai făcut politică înainte de a veni la PMP și mă bucur că am oameni de calitate în partid. Este exemplul clar că cei care n-au mai făcut politică și nu știu foarte multe despre strategiile politice dacă își doresc să schimbe comunitățile și se implică în viața societății au șansa să își lase amprenta asupra comunității prin proiecte. Anamaria Avram a venit cu ideea, cred că s-a mai vehiculat în trecut, că toți consilierii locali ar trebui să meargă prin rotație la Primărie la un birou, în fiecare zi să fie câteva ore un consilier la dispoziția cetățenilor. Este un proiect pe care îl vom propune în perioada următoare, să fie un birou al consilierilor locali și tuturor să le vină rândul să asculte nevoile cetățenilor și să încerce să le soluționeze. Cred că este o idee bună, care ar aduce un plus de comunicare cu cetățenii”, a spus Ionuț Simionca într-o conferință de presă.

Anamaria Avram a menționat că își dorește să facă, alături de echipa PMP, cât mai multe lucruri bune pentru bistrițeni.

Marian Suciu a spus că își propune să contribuie la dezvoltarea comunității, pentru un viitor mai bun al orașului.

La alegerile din 2020, PMP a câștigat trei locuri în Consiliul Local Bistrița, în funcții fiind numite atunci Silvia Radoicovici, Ștefania Stere și Oana Săcălean. Ultimele două au demisionat în toamna anului trecut din PMP și din CL (Ștefania Stere a trecut la PSD, Oana Săcălean a ales o activitate profesională incompatibilă cu cea de membru de partid și de ales local).

9 comentarii

  • Domnule Toniuc, în acest moment nu exista la primaria Mun Bistrita un birou al consilierului local, funcțional bine-nțeles.
   Iar dacă propunerea dumneavoastră este aplicată va rog sa publicați programul de audiențe a consilierilor municipali.
   Suplimentar, ne-ați putea comunica ordinea in care participă consilierii municipali la aceste audiențe!

   7
   16
  • Ionuț dragă, colega ta, va avea ocazia să verifice care este exact diferenta dintre o idee, o propunere, un proiect de hotărâre si o hotărâre. Și vă află și cine și cum transformă un proiect într-o hotarare. Și, ghici ce; după aceea cine are puterea de a aplica sau nu prevederile unei hotarari. N-am vrut să fiu de la început răutăcios dar, daca întrebi, proiectul meu nu a trecut atunci prin CL ca urmare a opoziției acerbe din partea colegilor de partid a domnului actual primar. S-ar putea ca să aveți mai mult succes acum ca sunteti toti în coaliție. Mult succes! Dacă dorești vă pun la dispoziție și proiectul de hotărâre în formă editabila. Ar fi păcat să nu rămână si după voi ceva, după 4 ani de activitate în CL si CJ. Nu de alta dar, v-au votat oamenii.

   17
   2
 • ART. 225 al OUG 57/2019 – Codul Administrativ
  (1) Aleşii locali sunt OBLIGAȚI ca, în exercitarea mandatului, să organizeze periodic, cel
  puţin o dată pe trimestru, întâlniri cu cetăţenii, să acorde audienţe şi să prezinte în consiliul
  local, respectiv în consiliul judeţean o informare privind problemele ridicate la întâlnirea cu
  cetăţenii.

  23
  3
 • Articolul respectiv din legea neaplicata este doar pres de sters pe picioare la intrarea in sala de sedinte CL Bistrita.
  Astfel de constatare o pot proba cel putin odata cand pe rand am sunat la telefon cate un consilier reprezentant din fiecare partid si i-am invitat la o confewrinta in strada cu toata presa ca sa dezbatem soarta Parcului Dendrologic al Colegiului LIVIU REBREANU.
  Toti au promis ca vin insa in final doar reprezentantii PER si PV au fost prezenti desi PER nu are consilier macar au fost cooperanti prin presedintele lor un baiat tanar si receptiv.
  Baietii si fetele din CL nici nu s-au sinchisit ca vine presa si nu da bine deloc sa nu te ti de cuvant ce sa mai vorbim de grija fata de cetatean.
  Asa ca aceasta masinarie de vot este creata doar in interes de partid.
  Nu mai felicit pe nimeni deoarece toti sunt o apa si- un pamant si mai bine ca mine nu-i cunoaste nici un cetatean.
  DUMNEZO cu mila !

  9
  19
 • E bine c-au venit consilieri cu un SUFLU nou; ăi ce-au plecat SUFLAU cam obosiți.
  C-așa-i în politică: când (sic!) te apuci de ea ai suflu puternic de tot, apoi obosești și nu mai faci față.

  12
  5
  • Dacă tot e vorba de suflu, poate că cei plecați au fost amețiți de „suflul etilic” a tătucului lor turnătorul Petrov.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.