Actualitate

Ce se va întâmpla cu vechiul pavaj scos de pe trotuare

Pavajul care a fost scos de pe trotuare pentru a fi înlocuit cu altul nou nu va fi aruncat, a anunțat primarul Ioan Turc. Toate dalele care pot fi refolosite vor primi o nouă destinație.

”Pavajul care se ridică de pe vechile trotuare se paletează și se depozitează la Direcția de Infrastructură și Servicii. Legea ne permite ca o parte din acest pavaj să fie redistribuit la autorități și instituții, la biserici, la școli. Vă asigur că tot ce înseamnă pavaj care poate fi refolosit este recuperat și depozitat, iar când vom avea o situație finală, o să vă punem la dispoziție o situație”, a spus primarul ioan Turc în ședința Consiluiului Local în care a răspuns unei întrebări pe această ce i-a fost adresată de consilierul URS Nicolae Pavelean.

În ce privește semnalizarea lucrărilor de pe șantiere – răspunzând unei întrebări ce i-a fost adresată de consilierul dan Ciobănică de la Partidul Verde – primarul a spus: ”Semnalizarea lucrărilor cade în sarcina constructorului și noi am semnalat acest lucru nu de puține ori. Pe de altă parte, când ai un oraș întreg în șantier, culoare de mobilitate întregi în șantier, acest lucru e ceva mai complicat. Dau un exemplu: am pus o bandă de delimitare pe latura nordică a Pieței Centrale pentru că vom schimba și aici pavajul și vom face lucrări pe latura de nord și deja a apărut nervozitate și supărări. Le-am spus să nu lase gropi nesemnalizate, bucăți de bandă în care oamenii se pot răni și să semnalizeze tot ce se poate. Se poate mai bine fără niciun fel de discuție. Pe de altă parte, ne-am concentrat mult pe creșterea ritmului cu care se lucrează în așa fel încât la finalul acestui an să nu mai avem acest gen de discuții. Lucrările care au incomodat mult să fie de domeniul trecutului”.


Proiectul “Linia Verde” a fost întocmit în perioada vechii administrații PSD, iar primarul Ioan Turc a ajuns la concluzia că este ”neconform, adică nu răspunde exigențelor momentului și ale viitorului”.

”Acesta este motivul pentru care am dispus o revizuire a acestui proiect, care cuprinde, în linii mari, extinderea suprafețelor de trotuar pavate cu piatră naturală și aici mă refer la str. Bistricioarei, str. G-ral Grigore Bălan, până la str. Petre Ispirescu, prin fața Muzeului, pe celălat sens avem Sinagoga. Dacă ne raportăm la partea de jos a orașului, vom merge cu piatră naturală, pe Bd. Independenței, până înainte de Big, la str. Solomon Haliță. Vreau să fiu foarte bine înțeles: proiectul cuprindea pavare cu pavaj de hală! Nu pot fi de acord cu acest lucru”, a spus primarul într-o conferință de presă.

În luna martie a anului trecut s-a realizat și un sondaj de opinie, oamenii fiind întrebați, prin intermediul aplicației administrată de Primăria Bistrița, ce model de pavaj doresc.

12 comentarii

 • Propun sa scoateti la licitatie si banii sa se reflecte in scaderea impozitelor.
  Stiti ce nu inteleg eu?
  Platesc impozite ca voi sa faceti investitii ca mie cetatean viata sa mi fie mai usoara si ieftina si cand colo….ma mai taxati odata sa o folosesc!!
  De exemplu parcarile!!!
  Maaaa, dar prosti suntem PE LUMEA ASTA!!!
  SEAMANA A SCLAVAGISM MODERN!!!

  41
  14
 • Poi dacă e așa de ce nu pavați curtea liceului Sanitar ,și face ceva frumos nu numai acolo și în alte școlii sau instituții dar acolo am fost și e 1 metru lîngă clădire restul iarbă Elevii în pauze stau cum pot și nui frumos ce să mai zicem de clase uși geamuri pereți e nevoie totală de renovare .Domnule Inspector si Domnule Primar ,Rog treceți pe la Acel Liceu Sanitar din care ies viitorii și viitoare Asistente si Medici.faceți ceva frumos ,Doamna Cristina mergeți și Dv si Filmați să Vedeți cu e acolo . Mulțumesc

  18
  10
 • Consilierul Daniel Ciobanica trebuia sa puna intrebari Primarului legat de alveole si soarta copacilor care vor disparea cu zecile de pe Decebal, A Muresanu etc. ca a fost ales tocmai de iubitorii de copaci si Natura.
  Pe acei votanti nu-i intereseaza semnalizarea lucrarilor , ci efectul care apare in urma lor mai ales ca se pare ca este destul de distructiv.

  25
  18
  • Pai Bălane, întreabă-l pe prietenul tău Țetcu, marele ecologist parașutat la primărie de actuala conducere…
   Și mai intreaba-l și de acel copac uscat din fata primăriei(urmează și al doilea se pare), tăiat prostește de marii lui specialisti(arboriști, cica), „arborist” care ne promitea intr-un interviu dat d-nei Cristiana Sabău imediat după taierea lor, că” acei arbori tăiați de ei,arboriștii, vor dezvolta o coroană splendida sau minunata”…
   Rog pe d-na C.S.sa confirme acel interviu.
   Zile faine la pescuit cu prietenul.

   30
   5
  • Acuma te agiti? Mai lauda primarul ce oras frumos face.Du-te la sedinte ca ce alta treaba ai.

   6
   5
 • A fost liceu sanitar, nu mai este! Bio-chimie au multe licee/colegii.Iar elevii, saracii, pot fuma si pe iarba! Prietenii stiu ce zic!

  19
  3
 • Nu mai aberati cu dale refolosite. Foarte putine s-a scos frumos ex ín fata politiei! Restul ex fata policlinici, Omniasig etc, cu escavator direct ín remorca tot cu pamant! Pe cine prostiti voi? Se puteau scoate dalele frumos ca sí ín fata politiei sí recuperat ,dar cine sa supravegheze santierele? Peste tot munti de moloz, pietris imprastiat aiurea pe spatiul verde.

  44
  4
  • Inspectoratul de Stat în Constructii când le mai rāmâne timp dupā ce posteaza, comenteazā sau reactioneaza pe retelele sociale, dupā ce isi fac plimbarea prin magazine si dupā ce isi duc acasa copii si dupā ce le dau sa manânce si fac o parte din teme cu ei.

 • Da mai exista partid verde la Bistrita ?
  Eu stiu ca s-a dus pe apa sambetei dupa plecarea lui nea Balan cu 100 de verzisori dupa el.

  24
  2
 • Nu mai visati la dale refolosite ín Bistrita, noi santem bogati! Dalele vechi au fost promise comunei Teaca! Va spun sigur, se poate verifica. Oare pe cine au intrebat? Sí cine le-a promis?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS