Economie

Ce se va vinde în spațiul unde a funcționat ani mulți Librăria ”Radu Petrescu”

În spațiul unde a funcționat Librăria ”Radu Petrescu” din Piața Petru Rareș nr. 3 se va deschide în curând un nou magazin. Deja, este montată sigla și se fac amenajări interioare.

Magazinul se numește Rhino și vinde articole vestimentare pentru femei, bărbați și copii de la branduri cum ar fi: Tommy Hilfinger, Calvin Klein, Puma, Nike, Adidas, Diesel, Jack Wolfskin, Reebok, Under Armour, Marc O”Polo, Guess, Killtec, Champion sau Columbia. Pe pagina de Facebook, deja sunt anunțate pregătirile în vederea deschiderii.

Librăria ”Radu Petrescu”, deținută de compania ”Aletheia”, a fost închisă, la fel ca și Librăria ”George Coșbuc” de pe centru. Decizia nu a fost ușoară, spune prof. univ. Cornelia Macarie, manager, care a resimțit lovitura puternică pe care vânzările online din perioada pandemiei a dat-o librăriei tradiționale.

”La Librăria Radu Petrescu, nici măcar un salariu nu putea fi acoperit din vânzarea de carte și de papetărie, ori acolo aveam trei angajați, au crescut costurile cu energia, încălzirea, iar ceea ce reușeam să facem în Casa Cărții ca profit se ducea în totalitate să susținem Librăria Radu Petrescu, aceasta fiind nerentabilă, așa încât am renunțat la ea. Am rămas cu Casa Cărții, mai glumim noi, cei rămași, că ne-am retras în munți și rezistăm eroic, ca în anii de început ai comunismului. Vânzarea de carte a scăzut foarte mult în principal din cauza online-ului”, ne-a spus Cornelia Macarie într-un interviu pe care îl puteți vedea AICI.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS