Economie

ITM cumpără 10 mașini electrice cu bani la Administrația Fondului pentru Mediu

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud zece autoturisme electrice, în acest sens având alocată suma de peste un milion de lei, o parte din bani fiind sub forma unor ecotichete de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Instituția motivează intenția de a cumpăra mașini electrice prin aceea că parcul său auto nu are suficiente mijloace de transport ca să-i permită să rezolve toate problemele cu operativitate.

Întrucât instituţiile publice pot achiziţiona, în condiţiile legii, autoturisme al căror preţ nu poate depăşi contravaloarea în lei a sumei de 35.000 euro, inclusiv TVA, cu condiţia ca achiziţia acestora să fie realizată în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic, finanţat din Fondul pentru mediu, cu o finanțare nerambursabilă sub forma unui ecotichet în cuantum de 120.000 lei la achiziționarea unui autovehiculul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat, ITM a decis să cumpere 10 autoturisme noi pur electrice pentru parcul auto ”silențioase și prietenoase față de mediu”.

”Avantajele în utilizarea unui vehicul electric sunt gradul redus de emisii de tip ardere, ceea ce în timp va conduce la un mediu înconjurător mai curat și costuri de exploatare scăzute”, a motivat instituția.

Firmele interesate să furnizeze aceste mașini pot depune oferte până în 18 decembrie.

4 comentarii

  • Tara arde si baba se piaptana ,pai dni de la inspectorat sasi faca treaba ,ei isi echipeaza ‘fundul’ cu masini de zeci de mii de euro, in loc sa controleze munca la negru a oamenilor care sant tinuti de anumiti patroni fara angajare si de care dni de la ITM nu sunt straini .

    17
  • Ca să facă ce? Isi face ITM firma de transport? Cara angajatii la si de la lucru? Totusi de ce isi cumpara ITM masinile electrice? Doar pentru ca institutiile pot? Sfidarea cetatenilor de catre instituții a ajuns la cote uriașe. Nerusinare fara limite! Obscenitate publică.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS