Sport

Ce soluţie a dat Tribunalul Bistriţa-Năsăud în cazul Stadionului ”Jean Pădureanu”

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dat verdictul în procesul intentat de CSM Bistriţa, în numele Ministerului Tineretului şi Sportului, prin care cerea dreptul de proprietate asupra Stadionului ”Jean Pădureanu” şi a unor terenuri alăturate, însă decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la aceeaşi instanţă.

În martie, Ministerul Tineretului şi Sportului prin CSM Bistriţa a declanşat o acţiune în instanţă, cerând dreptul de proprietate asupra Stadionului ”Jean Pădureanu” şi a terenurilor adiacente, inclusiv terenul pe care se află acum magazinul Lidl, pârâţi fiind ACF Gloria 1922 Bistriţa, club aflat acum în procedură de lichidare, SC Lidl Discount SRL, SC Comelf SA, AFP Bistriţa, Lidl Imobiliare România Management SCS, Florian Coşoiu, Dana Valeria Coşoiu, Teodor Florea.

Soluţia Tribunalului Bistriţa-Năsăud: ”Respinge cererea. Respinge ca nefondate excepţiile; respinge ca neîntemeiată acţiunea; obligă în solidar reclamanţii să plătească pârâtei Lidl Romania SRL suma de 7.885,26 lei şi pârâtei Lidl Imobiliare România Management Societate în comandită suma de 5.070,81 lei cu titlu de cheltuieli de judecată; cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare; cererea de apel se depune la Tribunalul Bistriţa-Năsăud”.

Tot în acest caz, Tribunalul a respins acţiunea intentată împotriva pârâţilor Florian Coşoiu, Dana Valeria Coşoiu, Teodor Florea: ”Respinge, ca neîntemeiată, acţiunea precizată şi extinsă formulată de reclamantul M.T.şi S. şi prin C.S.M.B. împotriva pârâţilor C.F., C.D.V. şi F.T. Obligă reclamantul să plătească pârâţilor, în solidar, 9.427 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bistriţa-Năsăud”.

Stadionul rămâne în proprietatea Gloriei, însă CSM Bistriţa va face apel la decizia Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

În martie anul trecut, ACF Gloria 1922 Bistriţa, atunci în insolvenţă, făcea public planul de reorganizare, în care era prevăzută vânzarea unei mari părţi din patrimoniul asociaţiei către Primărie, valoarea de piaţă a activelor imobilizate fiind estimată atunci la 15 milioane de lei. Punctul principal din planul de reorganizare, vânzarea stadionului către Primărie, nu s-a realizat. ”Stadionul are doi stăpâni. Asta din cauza unor încurcături făcute imediat după 1989. Practic nu putem cumpăra stadionul. Este exclus până când fie asociaţia, fie ministerul nu vor obţine o hotărâre definitivă şi irevocabilă  a unei instanţe care să spună cui aparţine stadionul”, spunea în ianuarie a.c. primarul Ovidiu Creţu.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a declarat nu de mult că atunci când cineva va dori să vândă Stadionul ”Jean Pădureanu”, ”ceea ce înseamnă că îl are”, municipalitatea este interesată să-l cumpere şi să-l folosească pentru fotbalul local, iar dacă metoda va fi ”la negru”, se va încerca în mod legal stoparea vânzării lui pe bucăţi.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS