Sport

Jean Pădureanu scrie în închisoare o carte care va fi publicată numai după moartea sa

Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, condamnat în martie la trei ani şi patru luni de închisoare în Dosarul transferurilor, scrie la Spitalul Penitenciarului Jilava, acolo unde este încarcerat, o carte ce conţine dezvăluiri din lumea fotbalului, care va fi publicată numai după decesul său.

”Scrie despre secrete numai de el ştiute. E ajutat de un alt deţinut care îi este însoţitor. Este un adevărat oracol, ştie orice, despre foarte multă lume. Însă cartea va fi publicată numai după moartea sa, în niciun caz înainte. Asta a fost condiţia lui, pe care a discutat-o cu cei apropiaţi şi s-a asigurat că totul va ieşi aşa cum vrea dânsul”, a dezvăluit un apropiat al lui Jean Pădureanu pentru ProSport.

”Cum titlul cărţii lui Jean Pădureanu nu este cunoscut, ProSport are patru propuneri de copertă pentru editura care va obţine drepturile de tipărire ale cărţii care, dacă va fi scrisă sincer, se anunţă a fi un best-seller: ”La răscruce de blaturi”, ”De veghe în lanul Cooperativei”, ”În căutarea blatului pierdut”, ”O mie şi unu de blaturi”, scrie ProSport.

Fiecare carte scade 30 de zile din pedeapsa primită.

”Am fost săptămîna trecută la Jean Pădureanu. N-am putut să-l ridic din cărucior şi să-l pun pe un scaun în faţa mea. N-am putut, nu-l ţineau picioarele. E lucid. I-am dus un pachet şi o să-i mai duc”, a declarat în Gazeta Sporturilor fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir.

Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, acum în vârstă de 78 de ani, a fost condamnat definitiv, în 4 martie, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul privind transferul unor jucători. Executarea pedepsei a început în ziua în care a fost condamnat şi expiră la 3 iulie 2017, Jean Pădureanu fiind încarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a respins definitiv în octombrie cererea de întrerupere a executării pedepsei, menţinând astfel decizia dată în 12 iunie de Tribunalul Ilfov. Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat în 23 septembrie că a primit o cerere de graţiere a lui Jean Pădureanu.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS