Cultură Sport

Cum reuşeşte un medic veterinar de 70 de ani să-şi păstreze vitalitatea? E zilnic la Patinoarul Ice Arena!

"Ce poate fi mai frumos decât să faci sport în aer liber? Acesta este un sport al tuturor vârstelor şi ne prinde bine", spune medicul veterinar Damian Nicolae. Deşi a ajuns la frumoasa vârstă de 70 de ani, domnia sa continuă să uimească prin energie şi graţie. La deschiderea Ice Arena a fost primul pe gheaţă.

Damian Nicolae este de profesie medic veterinar şi un patinator graţios pe care l-am găsit pe Ice Arena încă din prima zi, cea de deschidere. Se bucura de unul singur de întreaga suprafaţă netedă ca un copil de jucărie pe care a primit-o în dar.

„Am aşteptat demult să se deschidă patinoarul fiindcă e un loc perfect în care te poţi recrea, poţi combate sedentarismul. Ce poate fi mai frumos decât să faci sport în aer liber? Acesta este un sport al tuturor vârstelor şi ne prinde bine. Patinajul îl recomand tuturor fiindcă face un picior frumos, iar în al doilea rând, pentru sănătate înseamnă extraordinar de mult. Eu, după ce se închide patinoarul, îmi lipseşte mişcarea. Aşa am trecut la role şi am început să-i învăţ şi pe copii să se dea. Au venit şi tot vin. Îi iau pe cei de la 5 ani până la 60 de ani. Şi cei care nu ştiu patina pot apela la mine. Eu sunt pe gheaţă în fiecare zi. Nu am taxe fixe, dar cu începătorii e mai greu, durează o oră-două până îi port pe gheaţă. Iau cât vor părinţii să-mi dea, 5 lei -10 lei. Dacă au bani e bine, dacă nu, nu, asta este”, ne-a spus dr. Damian Nicolae care are un club şi mai activează şi la Palatul Copiilor Bistriţa.

Pentru copiii care merg la orele sale, lecţiile de patinaj sunt gratuite.

„Sunt un fel de instructor de role şi patinaj artistic. Am un club de role, predau şi la  Palatul Copiilor şi fac dans role, iar aici facem dans pe gheaţă. Acum gheaţa e la început. Nu avem pretenţii, dar ne-am bucurat că s-a deschis şi că putem face mişcare. Nu ne hazardăm la figuri puternice pentru început. Facem aşa, mai controlat. Le recomand copiilor, dar şi părinţilor să vină şi chiar bunicilor. Să ştiţi că am şi bunici care vin pe gheaţă. Ştiu că oamenii se tem să nu cadă, mai ales dacă sunt în vârstă, dar un instructor bun, care îţi explică ce să faci şi cum să faci, te ajută foarte mult. Nu e cazul să lucrezi în viteză, să te hazardezi la figuri nu ştiu de care. Dacă o iei încet, mergi frumos, elegant, ajunge să-ţi placă. Eu merg pe teoria paşilor mărinţi”, a spus Damian Nicolae.

Domnia sa ne-a mărturisit că e mare amator al sporturilor de iarnă. „Mai fac şi schi, dar patinoarul e mai aproape şi îmi place foarte mult. Am mulţi copii pe care îi învăţ cu plăcere să patineze”, a mai spus el.

De altfel, domnul doctor a dat, duminică, primele lecţii de alunecat pe gheaţă unui băieţel în vârstă de 4 ani care a încercat pentru prima oară patinele puse la dispoziţie de administratorii Ice Arena.

Bogdan Florea, unul dintre ei, ne-a declarat că sunt 150 de perechi de patine noi, de calitate superioară. „Anul trecut am mai avut mici reproşuri legate de patine că sunt cam vechi şi am zis să remediem situaţia. Mai avem un aparat de încălzit, care scoate transpiraţia din ele şi gheaţă mai bună. Vremea ne-a creat multe probleme. Dacă nu era aşa de cald, dădeam drumul săptămâna trecută, dar am fost obligaţi să amânăm. E foarte greu de întreţinut gheaţa. Aparatul ţine gheaţa la minuts şapte grade, merge de o săptămână şi jumătate în continuu, consumă mult curent, dar noi nu am mărut preţurile, le menţinem la nivelul anului trecut. E şapte lei intrarea şi opt lei închiriatul patinelor. În timpul vacanţei, programul va fi de la 10.00 la 21.30 pe serii de câte o oră şi jumătate, iar în timpul şcolii de la 16.00 la 19.30”, a spus Bogdna Florea.

Patinoarul Ice Arena vă ţine la curent cu noutăţile pe pagina sa de Facebook

Damian Nicolae 3 Damian Nicolae 4 Damian Nicolae 5 Damian Nicolae 2 Ice 1 Ice 2 Ice 3 Ice 4

3 comentarii

  • Aveti dreptate isi pastreaza vitalitatea deoarece patuneaza zilnic, l-am vazut in primavara, asta-vara in toamna si acum…:)) pe naiba… duce viata de print de aia. Spaga la doctori e in floare

    • Șpaga la medicii veterinari cu cabinete particulare șpaga chiar în floare. Nu ai vrea șă știi care e scorul pt o operație de cataractă la un Ogar afgan (același preț cu o ciroză hepatică la maidanez de 3-5 ani). Puțini își mai permit azi o operație de apendicită la un Rotweiler. Să nu mai zic de o durere de burtă la un „Șnauzăr”. Dar tot mai mulți au bani de calculator și conexiune la internet – lucru bun. Dar dintre ăștia..sunt și minuni ca tine care dau cărțile pe față și reclamă șpaga la veterinari – lucru categoric și mai bun. De domnul mai sus aintit m-am lovit din neatenție la patinoar și mi-am cerut imediat scuze. E un om tare simpatic. Mi-a părut rău apoi că nu am belit ochii mai bine și nu am fost atent.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS