Social

Ce trebuie să facă elevii și studenții să nu piardă pensiile de urmaș

Elevii și studenții care beneficiază de pensii de urmaș trebuie să depună o serie de documente la Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud pentru a primi banii și în noul an școlar/universitar, informează instituția.

Elevii urmaşi, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de  25 septembrie 2023adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023 – 2024, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2023 se reține de la plată.

Studenții urmași, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația, după caz:

 • să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii  – până la data de 25 septembrie 2023 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor; În cazul nedepunerii declarației, până la data de 25 septembrie 2023, pensia aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii.
 •  să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2023 – adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii;

În situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2023 a adeverinței în original, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată, a transmis Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud.

1 comentariu

 • Dacă tot trâmbițați informatizarea administrației, ce-ar fi așa de greu ca școlile să comunice caselor de pensii faptul înmatriculării în noul an școlar a elevilor orfani beneficiari de pensie de urmaș
  . Sau invers, casa de pensii să ceară, iar școlile să comunice,….
  Purtați mii de elevi pe drumuri, cu adeverințe și dosar șină !
  Vorbe multe și frumoase de la administrație, dar realizări puține.

  5
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.