Actualitate Recomandări

Ce urmează în proiectul variantei de ocolire a Bistriței

”Potrivit discuțiilor avute la Ministerul Transporturilor, segmentul centurii ocolitoare nu va fi tratat în lotul contestat și pentru care se reia licitația, ci în lotul pentru care s-a încheiat contractul în vederea realizării studiului de fezabilitate, cu Explan. Urmează să avem o întâlnire cu Explan, din fericire e o firmă din Cluj cu rezultate excelente în materie, pentru a stabili detalii. Practic, centura ocolitoare a municipiului Bistrița este în fază de studiu de fezabilitate. Este important ca oamenii să știe acest lucru”, a declarat primarul Bistriței, Ioan Turc, într-o conferință de presă.

Varianta ocolitoare a municipiului Bistrița este parte componentă a Lotului 2 din Autostrada Nordului, Bistrița – Vatra Dornei, pentru care în 10 martie s-a semnat contractul de elaborare a studiului de fezabilitate, inclusiv studiului geotehnic.

Ofertantul declarat câştigător pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent Lotului 2, Bistriţa – Vatra Dornei, este SC Explan SRL din Cluj-Napoca, valoarea contractului fiind de 15.793.026,12 lei fără TVA.  

Primăria Bistrița a semnat cu CNAIR un acord de colaborare pentru realizarea proiectului ”Varianta de ocolire Bistriţa”.

https://www.facebook.com/primariamunicipiuluibistrita/videos/2006885542801738

34 comentarii

 • Bun asa, macar stim o treaba. Primarul le sta de cioante miticilor si tot obtine ceva. Altii visau autostrazi zburatoare si au ramas cu ele in visele electorale.

  • …restul e facut…romaneste…adica la pastele cailor sau in alta viata! Impozite? La p….lii vara!

  • In 30 de ani o să avem autostrada și centura ocolitoare. Dormiți liniștiți, politicienii pentru noi lucrează!

  • @ Leo, Tocmai ți-a spus primarul că varianta ocolitoare a Bistriței face parte din lotul Bistrița-Vatra Dornei a Autostrăzi Nordului deşi el sa ferit să pronunțe cuvântul Autostrada Nordului fiindcă el lafel ca Urâte a fost înpotriva Autostrăzi Nordului fiindcă suțineau Drumul Express Cluj-Bistrița drum care nu se va face niciodată. La fel cum ei au suținut şi aberația cu lărgirea fostei centuri a Bistriței, lărgire care nu se va face niciodată.

  • Dacă ne-ar ocoli şi incompetenţi din primărie şi prefectură poate atunci vom avea şi o nouă centură.
   Dar înschimb vom avea tâmpenile cu „Linia Verde pe Perete” şi îngustarea-modernizarea străzilor Gării-Decebal-Andrei Mureşanu-Năsăudului, oare aceste proiecte tâmpite nu pot fi oprite de nimeni.

  • @ Eugen, Dacă toți politiceni din BN ar fi uniți pentru problemele cu adevărat importante pentru oraş cum ar fi noua variantă ocolitoare şi nu ar mai lua pozția ghiocelul în fața celor de la Bucureşti numai pentru aşi păstra funcțile călduțe din partis atunci se va construi şi noau variantă ocolitoare.

 • Hai mişcațivă mai cu talent ! Nu am văzut niciun excavator să fi început lucru pe noua variantă ocolitoare prin afara Bistriței, de vorbe ne este plin podul.

  • Dacă noua variantă acolo ar trece pe strada Liviu Rebreanu acolo unde locuieşte primarul atunci ar fi fost gata instantaneu, aşa poate să mai aştepte …..

 • Poluarea produsă de maşinile aflate în tranzit prin Bistrița trebuie scoasă rapit în afara intravilanului oraşului.

 • Ruşine mare pentru primăria Bistrița pentru că Becleanul a avea înaitea MUNICIUPIULUI REŞEDINŢĂ DE JUDEȚ o variantă ocolitoare !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Primarul Moldovan de la Beclean tace şi face în comparație cu primarul gurist Turc de la Bistrița care are numai poveşti şi realizări concrete nimic.

  • Eu propun mutarea reşedinței de județ de la Bistrița la Beclean fiindcă noi vom avea variantă ocolitoare, avem Figa, avem Herghelie şi avem şi cel mai mare steag.

  • Şi dacă mai vrea să mai candideze Moldovan probabil că vom avea şi un Aeroport Internațional

 • ” Fără o centură prin afara intravilanului Bistriței, fără o Autostradă, fără un Aeroport internațional, fără toate acestea Bisteița va rămâne un cătun nenorocit uitat de timp şi lume „.
  Nici cei de la județ şi prefectură nu se mişcă mai cu ” talent ” ca primarul în privința noi variante ocolitoare Bistriţa de pe Autostrada Nordului.

  • Dacă nu o țineau ” langa ” cu drumul express acum aveam o nouă Variantă Ocolitoare a Bistriței.

 • Dacă nu face noua centură prin afara intraviranului şi continuă cu aberația cu lărgirea imposibilă a fostei centuri primarul ar putea ajunge în aceeaşi situație cu primarul de la Telciu.

 • Noua centură prin afara intravilanului Bistriței este singura măsură eficientă pentru eliminarea poluării din oraş restul sunt basme de adormit copii handicapați.

 • Am înțeles că sau făcut nişte forări de studiu al solului pe Autostrada Nordului, pe unde sau făcut aceste forări ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.