Actualitate

Ce va păți Anuța Motofelea după ce a filmat un videoclip în Poiana Narciselor

Interpreta de muzică populară Anuța Motofelea, care a filmat un videoclip în Poiana Narciselor din Munții Rodnei, va fi amendată, anunță Administrația Parcului Național Munții Rodnei într-o postare pe Facebook.

Piesa se numește ”Dorul” și este filmată atât în Munții Rodnei, cât și la Castelul Teleki de la Posmuș.

”E frumos videoclipul dar conține o faptă penală, filmându-se cu narcise în mână într-o rezervație naturală, fără echipament de munte, desculță într-o zonă cu vipere comune”, a scris biologul Ciprian Samoilă într-un comentariu la postarea artistei de pe Facebook, la care aceasta i-a răspuns într-un mod cât se poate de nepotrivit.

”În urma apariției în mediul online a unui videoclip în care d-na AM, care de altfel a și postat acest film pe rețelele de socializare, apare cântând în Poiana Narciselor de pe raza Parcului Național Munții Rodnei, precizăm că această filmare s-a făcut cu încălcarea legislației în vigoare privind ariile naturale protejate, fără a se solicita și a avea avizul Administrației Parcului Național Munții Rodnei.

Administrația Parcului Național Munții Rodnei condamnă orice încalcare a legilor și regulamentelor privind ariile naturale protejate și va lua întotdeanua măsurile prevăzute de lege și va aplica sancțiuni acolo unde este cazul.

Suntem siguri ca d-na AM nu a vrut, cu intenție, să aducă niciun prejudiciu Parcului Național Munții Rodnei, dar va trebui totuși să răspundă contravențional pentru fapta ei.

Pe viitor, când va dori să se promoveze pe dânsa împreună cu frumusețile Munților Rodnei, sperăm să o facă în mod legal, solicitându-ne avizul și respectând regulamentele noastre!”, a transmis Administrația Parcului Național.

Potrivit OUG 195/2005, amenzile ce pot fi aplicate în astfel de situații sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei, pentru persoanele fizice, și între 30.000 și 60.000 de lei, în cazul celor juridice. Aceste amenzi se pot da, printre altele, pentru nerespectarea obligației persoanelor fizice și juridice de a nu exercita acțiuni care să ducă la distrugerea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice de pe cuprinsul țării.

În plus, OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice stabilește că, pe lângă amendă, cei ce culeg plante, perturbă viața ori vânează animale protejate riscă și pedepse cu închisoarea de la trei luni la un an.

Categoriile de arii naturale protejate sunt, conform OUG 57/2007, rezervațiile științifice, parcurile naționale, zonele declarate monumente ale naturii, rezervațiile și parcurile naturale, rezervațiile biosferei, ariile speciale de conservare și altele.

36 comentarii

 • La pușcărie cu ea
  Păi cum? Își permite să rupă o floare, să umple desculță? să promoveze PNMR? Eu m-aș bucura asta infracțiune să fie cea mai gravă în Parc. Acolo să taie lemn într-o veselie, șmecherii vânează ce vor mușchii lor, iar Anuța îsi permite să rupă o floare. No, numa zâc.

  68
  44
  • Corect , nea Ioane!
   Doar ca drujbiștii si braconierii mai împart din prada cu cerberii parcului , pe cand Anuța… nu da nimic !
   Ba se mai si filmează desculta printre flori ,sa-i excite profesional pe ecologistii județului !😃

   49
   23
 • Nu c-ar fi vreo valoare – de orice fel – dar doamna asta sfidează bunul simț.
  Iar noi, apărând-o ,”las, că doară ce-o făcut ? alții fură și nu-i vede nime ” , ne dovedim îngustimea judecății și lipsa principiilor.
  D-aia nici Motofelea n-are nare (că n-are la ce ?!) și nici ursu coadă !

  74
  10
 • Țăranul tot țăran rămâne! Țăranul de tip nou, sau „tânărul fermier” mereu are o scuză, care îl disculpa, el nu greșește, iar daca greșește trebuie iertat, că asa fac și alții, ce el e singurul? Daca arunca pe jos gunoi, nu e singurul. Daca încalcă regulile de circulație, nu e singurul. Daca o f**e pe mă-sa, nu e singurul… 😤 În concepția lui, e superior, el ne hrănește pe noi, orășenii prosti și flamanzi, el trudește prin țări străine și ne face țara cunoscută (că suntem harnici și muncitori)… El are școala vieții, deși are 4 clase făcute la seral sau f.f.
  Imi pare rau de voi, oricum nu va simțiți nici unul. Nu ne civilizam niciodată, atât timp cât legea e permisivă (mai ales pt „vedete”). Vedeți și în comentarii cata lume e pro Anuta țărăncuța, și îi caută scuze…

  79
  42
 • Mai bine v-ați ocupa de motocicliști și de cei cu jeepurile care fac prăpăd, sapă ogașe adânci de îți rupi gâtul dacă nu ești atent, distrug microflora de pe poteci, sperie animalele, împuțesc pădurile. V-ați legat și voi de Anuța Motofelea, ar trebui să-i mulțumiți pentru că promovează județul BN. Să fim serioși, toți montaniarzii de weekend rup narcise și merg în poiană în adidași. Pe câți dintre ei ați amendat? Hai să nu fim mai catolici decât papa.

  31
  47
  • Cum că a ajuns Anuța în poiană în ținuta aia flu-flu?! Cu jeep-ul taică Ares, cu jeep-ul. Nu-i bai că e interzis. Nu mai vorbim de exemplul pe care îl dă. Pentru accesul cu jeep-ul în rezervatie, normal ar fi sa-i mai dea o amendă. Exact ca să-i descurajeze pe aia de care zici tu. Printre care, ce să vezi, si folclorista!

   50
   7
  • @toți montaniarzii de weekend rup narcise și merg în…
   DAR aceia Nu se filmează cu video și nu se pun pe YouTube! Să-i vadă toată țara!

   Oricum, unde_i lege nu-i tocmeală!
   Efectul de turmă?? Sărim cu toții în râpă?
   👎
   Urât gest
   .la fel că „șlagărul manea”

   14
   2
  • @arres;
   Pt. promovare Bistrița si județBN, EXISTĂ DEJA un Spot video f. frumos, de prezentare, realizat cu drona, cu filmări aeriene minunate și cadre perfecte, inclusiv munții și pajiști; pentru prezentarea brandului de oraș/județ! Și,
   Daca nu mă înșel, vocea naratorului este a. Actorului – Adrian Titieni, originar din Bistrița ?? )

   Vizionează⚽„🌲
   Bistrița-Năsăud
   🍇🏕️ – Poarta Transilvaniei” pe YouTube
   https://youtu.be/AxKhWxJ8YI8

   3
   12
  • Unde este poarta asta ?
   Unde pot să îmi îndrum prieteni care vin la mine să meargă să o vadă ?
   M-am uitat atent în videoclip şi nu am văzut nici-o poartă.
   Bistrița este în mijlocul României nu este nici-o poartă.
   Denumirea cu ” Poarta Transilvaniei ” este lafel de idioată ca şi frunza lui Udrea. Nici-un eventual turist nu vine să vadă o poartă başca că poarta aceea nici măcar nu există.

   11
   5
  • Pe panourile de la intrare îm oraș sub denumirea Bistrița există un simbol nedefinit. Ce reprezintă acel simbol și un șofer care intră în Bistrița ce ar trebui să facă ?

   9
   3
  • Să-l ignore. În fapt asta fac șoferi în realitate ignoră acel simbol fiindcă habar nu au ce poate reprezenta.

   4
   2
 • Ca sa fii respectat(a) ,trebuie sa respecti la randul tau…..!Ce frumos era sa fi cantat avand campul de narcise in spate si cu cativa trandafiri in maini….Trandafiri din curtea dumneaei, saditi cu dragoste si cu pricepere ! Nu se deranja nimeni si nimic! Asa……Pentru Narcisa lui Nea Ion…Daca aveti cunostinta ca ,acolo in Parc se intampla lucruri, se pot face poze, se probeaza niste dovezi si gata! Dar asa, e ca si cu… „”baietii destepti”‘…..Nu stiu cum , dar nu aflam nume!

  29
  15
  • Iar apăreți voi ăștia ce le știți pe toate…
   Și tu și Marius Balan sunteți depășiți de situație, sa fie predestinat numele de Marius ?
   Apropo când dau clinicile stomatologice reclamele mari ? Că aia mici au dat !
   Domnule șef al colegiului medicilor!! Să eu nu as mai.iesi in stradă sa știu că pe unii i-am obligat să le de-a jos și pe cei mari nu!!! Rușine să vă fie că sunteți om bătrân și vă ocupați cu găinarii din astea.

   12
   33
  • ( @ Brandu 🤣 :
   Comentariul tău mi se pare pueril (de copil mic de șase ani), ori nu știi ce-i ăla brand/logo /și concept ? Sau glumești???!!! Sau îți bați joc_ Av in ved Smiley de tăvălit pe jos de râs! ?
   Sau n-ai înțeles nimic? Sau atât poți.
   –––E ca și cum ai căutat Poarta Raiului, și n-ai gasit-o!!? ))
   ––––
   De ce o POARTĂ ? Pt că o poartă spune o Poveste, te invită.
   Toată ideea , conceptul, povestea, este o metafora ! Dvs chiar ați căutat să intrați în Bistrița pe o poartă reală din lemn , fier sau beton?!!!!

   Glumiți, nu?detalii, deși la asemenea comentariu nu merita efortul ;:
   Aveți explicația metaforei mai jos:
   ” Județul BN- a fost și este o poartă de acces către Transilvania.
   O „poartă” între Maramureș și Bucovina.
   Cele mai importante proiecte turistice și de promovare ale județului, au în componență „Transilvania”- Via Transilvanica, Mocănița Transilvaniei.
   Construcția vizuală a noului logo „o poartă stilizată,” este o invitație în Bistrița-Năsăud.
   Logo:
   –––
   Construcția “porții” din mai multe segmente colorate, sugerează diversitatea socială, culturală și geografică, culorile fiind inspirate din drapelul național🇷🇴 al țării, dar și din cromatica reliefului .”
   În cadrul programului de promovare a locurilor inedite, demarat de Consiliul Europei, județul Bistrița-Năsăud va face parte din „Ruta cultural-turistică Porțile Transilvaniei”,
   alături de Brașov și Sibiu.”

   Sursa: /bnpoartatransilvaniei
   Ro/. Despre Logo.

  • (@poarta-basca )

   Nu mă interesează Chiar defel disputele politice sau antipatiile și viesparaia din politicul local!
   Apreciez acest
   Video/promo: „Bistrița-Năsăud – Poarta Transilvaniei” /pe YouTube/. Ar trebui însă regândit puțin și musai de adăugat o subtitrare in🇬🇧 lb engleză , măcar, pt publicul internațional !

 • Să fim serioși. Aici s-a încălcat legea, vorba ciobanului milionar din Pipera, „cu asta, basta”. Amenda trebuie să intre în cârca producătorului videoclipului care este persoană juridică și trebuie să cunoscă legislație.

  28
  12
  • Care lege?
   E bine sa aminti legea, articolul si aliniatul…pana atunci vedem tot felul de personaje care iau pensie in urma unei activitati mediocre (faczbd o skmilitudine) dupa cum pun problema….la batranete!

   7
   13
  • Pt Gigolo :Tare as vrea sa aflu cum te cheama! Faci acuzații gratuite sub anonimat și vorbești pe lângă subiect! Nu exista clinici stomatologice aici! Doar la Cluj! Ia Dex-ul și citește ce înseamnă o clinica medicala! Nu sunt șef ci președinte ales al unei asociații profesionale(Colegiu), de interes public, neguvernamental și apolitic, și pe deasupra și voluntar! Și încă ceva stimabile „gigolo”…., avem un Cod deontologic pe care încerc să-l respect! Despre domnișoară Anuta nu spui nimic sau îți place prea mult muzica populara?

   29
   14
 • Trebuie să înțelegem odată că ar trebui sancționată nu ceea ce considerăm noi ”greșeală” , ci încălcarea legii. Doar așa ieșim de sub relativismul aprecierilor personale privitor la ce e bine și ce nu, ce e grav și ce nu. Ai călcat legea, indiferent cine ești – să plătești. Doar așa se ajunge la starea de echilibru și la senzația de stat de drept.

  37
  11
 • Dupa amenda poate sa ramana si gravida de la o NARCISA avand in vedere tinuta provocatoare .
  In rest lumea e faina si interesanta.

  18
  3
 • In materie de protectie a NATURII nu este nimic protejat in tara asta , desi avem legi care stau in sertare.
  Doar prostia umana este protejata si inca de la varful statului.
  Va mai mirati ca vedeti ce vedeti ?

  15
  20
 • Domnule „‘constructor”‘BOB,cu respect ,citez din Dex,Academia Romana,Institutul de Lingvistica”‘Iorgu Iordan-Al.Rosetti editia2009 clinica : „‘Asezamant spitalicesc sau sectie intr un spital in care viitorii medici (studenti , stagiari,rezidenti) isi fac practica….sub indrumarea Profesorilor! Cred ca,este clar! Intr un cabinet stomatologic in care lucreaza sau colaboreaza nemijlocit cadre didactice universitare putem accepta apelativul clinica,tacit…! Altfel ,avem legea din Monitor care spune : CMI ,SRL,SOCIETATE MEDICALA CIVILA! Ce doriti,BOB C sau Gigolo ,sa trec cu vederea la fel ca si in cazul Publicitatii ? Eu, niciodata! Ma retrag in scurt timp, nu mai candidez si ce se va intampla , vom vedea…..! Va doresc,sa auzim doar de bine! dr.MNPop

  7
  9
  • si imprejur erau lafel de iluminati sau sa spun ne-iluminati? Alex a spus deja in comentariu destul despre nivelul mintiilor din imprejur.

   4
   6
 • Eu nu rup nicidata flori, nici măcar broșteanul (cum zicea bunica mea) liliacul (Syren in danish) sau Narcisele, påskelilier (lilje = crin, Påske = Paște)
  Narcisa = Crin de Paște

  “Reclama negativă e msi buna decât reclama deloc”
  Cred ca acest incident e “mâna lui Dumnezeu” , videoclipul va avea de 10 ori mai multe vizualizări, decât daca doamna nu ar fi rupt Narcisele””
  V-o spinet unul care a studiat marketingul,
  Iar soția mea, Helle Hansen spune “ nu e nevoie sa studiezi marketingul, ca sa știi că asa este”.

  8
  10
 • Ma vad nevoit sa intervin din nou, domnule Bob C! Probabil ca țineți f mult sa scrie clinica pe frontispiciul unei clădiri draga…… E normal, de exemplu, sa lucreze la o clinica, un medic care nu are nicio specialitate? Va spun tot eu! Nu! Obținută, după un examen național sau măcar regional…. De ce nu va dați numele domnule, sa terminam polemica! Repet! În lege, scrie clar :Forma de organizare a cab medicale este… Cmi, SRL și Soc med civila! Atât! Dacă găsiți altceva, aștept sa vad! Am încheiat discuția care de fapt nu are nici o legătură, cu narcisele!

  4
  10
 • Na dara numa acolo so putut filma MAREA promovanta a folclorului din BN. Si fain ii sede mai dezbracata. Nu se uita in oglinda sa se vada ca la anii astia nu li se mai sede cu haine de acel gen.Era in zona natala putea sa se filmeze la tat-su in ograda. O capatat rima ochi.

  16
  3
 • Am văzut că in videoclip apare si Castelul Posmus, cu o scară și cu o balustradă ordinară, ca la nternatele școlare.
  Cine a proiectat construcția?
  Nu se pate ca la un Castel din anii 1800 sa pui o scara de beton cu balustrada cu elemenți de fire Ø10 (diametru) Asta am unvatat-o cand luvram la Comelf! (Stoian era direktor).

  La u Castel din 1800 trebuie o scara impunstoare, cu balusrada cu vulturi, cu lei, cu coroane,….: nu așa, cu balustrada de cămin de nefamiliști, de scara de bloc.

  18
  15
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS