Actualitate Recomandări

Ceasul din turnul Bisericii Evanghelice nu va funcționa timp de două zile

În cadrul lucrărilor de ”Reabilitare a Bisericii Evanghelice C.A. Bistriţa în vederea introducerii sale în circuitul turistic internaţional”, în zilele de 19-20 mai (miercuri-joi) sunt programate lucrări la tabloul electric general, motiv pentru care ceasul din turnul bisericii nu va funcționa în această perioadă, anunță Primăria Bistrița.

În urma incendiului devastator din 11 iunie 2008, orologiul a fost înlocuit. Noul ceas din turn, unul de dimensiunea unei genţi diplomat şi ghidat de GPS, a fost dat în folosinţă în 2011, cu ocazia Zilelor Bistriţei.

Ce se realizează la Biserica Evanghelică din Bistrița, cel mai important monument istoric al orașului, prin proiectul cu fonduri europene ”Restaurarea Bisericii Evanghelice CA Bistrița în vederea introducerii sale în circuitul turistic internațional”, în valoare de 12.952.030 lei: lucrări de restaurare arhitectură și dotări aferente (semize, mobilier expunere și altele), lucrări de consolidare structuri istorice – rezistență, lucrări de restaurare componente artistice – metal, piatră, picturi murale, vitralii, lucrări de restaurare mobilier bisericesc, lucrări de restaurare orgă, lucrări de organizare de șantier, lucrări instalații electrice-curenți slabi (efracție, PSI, sonorizare și altele), lucrări instalații electrice de forță, lucrări instalații sanitare – hidranți.

https://www.facebook.com/primariamunicipiuluibistrita/posts/136349981867169

2 comentarii

  • Trebuie taiati toti copacii ca nu se vede ceasul . Asa voia fostul Primar de mai sadea o tura . Doamne feri !Insa pericolul nu a trecut fiindca unele angajate de la HURBANISM si de prin alte birouri tot asta murmura printre dinti cand stau de vorba pe acest subiect. Scoala de partid a fost lege pentru unii si era cat pe ce sa apara un nou concept hurbanistic ca la Caracal. ELIBERAREA CAMPURILOR VIZUALE de OBSTACOLE. Poza arata clar ca se vede turnul dintre copaci bai ! Ptiu drace !

  • Aflu prognoza pe urmatoarele zile si se pare ca miercuri va fi si niscaiva soare. Poate nu era rau sa se „puna in functiune” CEASUL SOLAR. Vad ca in lucrarile de reabilitare nu se spune nimic despre „dansul” , desi ar cam trebui…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS