Actualitate

Magazinul Lidl de pe Calea Moldovei se extinde și va fi recompartimentat

Magazinul Lidl de pe Calea Moldovei se va extinde cu circa 400 de metri și recompartimenta, anunță Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud care a dat undă verde proiectului ”Extindere şi recompartimentări interioare aferente spaţiului comercial LIDL, realizare împrejmuire parţială teren, reorganizare parcare, amplasare panou publicitar şi organizare de şantier, propus a fi amplasat în municipiul Bistriţa, Calea Moldovei, nr. 38.

Potrivit documentului prezentat de instituție, Lidl vrea să extindă și să recompartimenteze interiorul magazinului de pe Calea Moldovei, suprafața nouă construită urmând să aibă 382,15 m2.

Proiectul prevede, de asemenea, împrejmuirea parţială a terenului pe latura nord-estică, sud-estică şi sud-vestică, lucrări de reorganizare a parcărilor din incintă şi amplasarea unui panou publicitar. Clădirea rezultată va avea o suprafaţă construită de 1853,60 m2, iar parcarea se va extinde cu un număr de 13 locuri de parcare suplimentare, astfel că parcarea din incintă va avea un număr total de 105 locuri față de 92 în prezent.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare până la data de 27.05.2021 (în termen de 10 zile de la data afişării prezentului anunţ).

Etichete

11 comentarii

  • Cine naiba te obliga sa cheltuiesti? Nu am stiut ca este vreo lege care te obliga sa cumperi ceva de la un magazin! Nu cumpara nimic si ramai cu bani! Produ tu toate cele necesare traiului si probabil banii o sa iti ramana in buzunar.
    Legat de venituri, orice afacere care este gestionata corect, este producatoare de venituri. Mare parte din produsele alimentare comercializate sunt de la producatori locali (citeste eticehetele si o sa vezi), deci locuri de munca. Se platesc taxe pe teren si cladiri (si nu sunt mici), TVA la produse, impozite pe profit, se platesc salarii (multe putine dar se platesc).
    Nu doar fabricile produc venituri. Decat o fabrica cu 20 -30 de angajati, care ii la limita supravieturii, care plateste cand si cand cu minimum pe economie angajatii, atunci mai bine un magazin organizat civilizat si corect cu angajatii, de a carui servicii poate beneficia mult mai multi oameni.

  • In timp ce o piata unde se vindeau si produse romanesti se desfiinteaza , facand loc unei parcari , magazinele multinationale se extind . Asta este politica guvernului de incurajare a achizitiei de produse locale.O singura piata agroalimentara in oras dar magazine multinationale cat mai multe si mai mari! Daca se poate cate doua in fiecare zona a orasului.

    • În piata unde se vindeau produse romanesti e plin de intermediari care nu cred sa elibereze vreun bon fiscal!!!! Tot o dam cu produsele romanesti dar de multe ori(cele mai multe)acestea sunt vândute de trântori intermediari sunt pline de pesticide folosite fără cap și mult mai scumpe !!!Pe banii mei cumpăr de unde vreau de la cine vreau și puțin ma interesează de profitorii care doar pun adaos și vând la piață iar bieții oameni de la sate nu au loc în piețe, pt ca mesele sunt date pe mita la intermediari.

  • Pai daca nu mai vine nimeni sa vanda in ea, se desfinteaza. Piata a stat atatia ani goala cu unul doi comercianti la mese. Se desfinteaza dar nu in totalitate, am inteles ca mai raman cateva mese.
    Producatorii locali trebuie sa se invete sa se adune mai multi in asociatii de producatori (s-au facut pasi semnificatvi in sensul acesta, dar nu suficienti poate, nu mai departe de https://produsbn.ro), asa cum functioneaza peste tot in Europa asta.
    Se organizeaza la fiecare sfarsit de saptamana pe pietonal targ cu produse locale, ai fost sa cumperi de acolo? Eu merg.
    Ani de zile in piete veneau batrinii de la tara sa vanda. Asa facea si bunica mea. Acuma acestia nu mai vin, satele s-au golit. Putinii care mai lucreaza pamantul o fac pentru uz propriu sau vand prin diferite asociatii. 90% si din Piata Decebal sunt intermediari, care nici macar nu stiu care ii capatul sapei, darami-te sa lucreze pamantul. Si-au facut rost de certificate de mari producatori prin diverse tertipuri. Mai mult, intermediarii s-au smecherit, platesc sa vanda femei/ barbati mai in varsta sa para ca sunt de la tara, ca sunt tarani autentici. De la asemenea specimene decat sa cumpar mai bine ma lipsesc!

  • Nu prea se vand produse romanesti nici in Decebal…. Rosii poloneze, capsuni grecesti, cartofi din Egipt… Globalizare… Noi vindem miei in tarile arabe. A trecut vremea cand luai tot din batatura. O fi de bina sau de rau… Habar nu am. Dar pepenele grecesc e mai bun ca ala de Dabuleni.

  • Propun sa se desfiinteze si Piata Decebal si sa se faca parcari. Ca tot nu prea se vand produse romanesti nici acolo. Dale-ncolo de piete doar taranii isi pot vinde produsele la sfarsitul saptamanii in „piata” organizata pe pietonal. Astept like-uri …

    • Pai daca nu o sa mai fie cine sa vanda in ea probabil ca se va desfinta. Poate se va transforma in alt centru comercial. Habar nu am ce poate rezerva viitorul. Sau poate tu te gandesti sa o conservam si sa o transformam intr-o piata muzeu ? Doar asa, de dragul zilelor trecute, cand existau oameni de la tara care doreau sa isi vanda produsele in piata din Bistrita.

  • Piata de la „rusi”,ar trebui desfintata,nu exista fiscalizare aproape deloc si hainele sant mai scumpe ca la un magazin cu produse asemanatoare.

  • Hipermarketurile străine imediat li se dau toate avizele dar oare de ce la fostul complex comercial „CIBELA ” nu se dau avizele??? ce interese sunt?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS