Actualitate Recomandări

Cei care vor dori să facă armata vor fi plătiți și vor avea asigurate toate condițiile

Se pregăteşte un proiect de lege pentru cei care doresc să facă stagiu militar în mod voluntar. Proiectul ar putea fi lansat în aproximativ o lună, iar cei care se vor înscrie în acest program vor fi remuneraţi şi li se vor asigura toate condiţiile.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu, a declarat la Digi 24, că nu crede că armata ar trebui să fie obligatorie. ”Eu nu cred că armata ar trebui să fie obligatorie. Nici economic nu este bine, nici practic nu este bine să o faci obligatorie. Avem un proiect de lege pe care o să îl lansez, cred că peste vreo lună, pentru cei care vor să facă stagiu militar în mod voluntar. Sunt mulţi tineri care vor să aibă o pregătire militară, se accentuează acum cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. Se accentuează această dorinţă a tinerilor de a avea un minim de pregătire militară”, a spus Vasile Dâncu. 

El a afirmat că, în urma unui sondaj realizat în 2011, aproape 60 la sută din cei intervievaţi au răspuns că îşi doresc să facă armata, însă pe termen scurt, de trei-patru luni. ”Am şi făcut un sondaj acum vreo 10 ani, în 2011, dacă bine îmi aduc aminte şi erau aproape 60 la sută dintre cei  incorporabili, adică cei între 18 şi 35 de ani este limita acum, această perioadă este pentru încorporare să zicem, după 35 de ani în actuala lege practic nu mai eşti încorporabil, care vor să facă armata. Sigur că îşi doreau să facă o armată pe termen scurt, în 3-4 luni, maximum, în care să înveţe lucruri fundamentale legate de educaţie militară, să înveţe să tragă cu arma, să participe la operaţiune militară. Noi o să proiectăm un stil de armată pentru cei care vor să facă armată şi sunt sigur că o să avem foarte mulţi care o să îşi dorească”, a declarat Vasile Dâncu. 

Ministrul a adăugat că cei care vor merge voluntar să facă armata, în baza proiectului ce va fi lansat peste o lună, vor fi remuneraţi şi vor avea toate condiţiile. ”Vor fi plătiţi în această perioadă, li se vor asigura toate condiţiile, de la echipament la cazare gratuită, vor avea şi libertatea de a merge acasă, nu va fi o privaţiune, aşa cum era înainte în armată. Este o opţiune, dar nu poate fi o opţiune pentru toată lumea. Suntem foarte mulţi şi nu avem nevoie acum de armate masive. Este nevoie de armate cu oameni care au o meserie foarte bună, experţi în telecomunicaţii, cei care ştiu să tragă cu puşca, oameni de toate felurile. Armata nu mai este doar armata pe care o ştim din filmele cu război”, a declarat Dâncu.

2 comentarii

 • Motto:
  “Trădătorii devin oameni mari şi respectaţi, bârfitorii de cafenele – literatori, ignoranţii şi proştii – administratori ai statului român.”
  (Mihai Eminescu)
  La constituirea guvernului Ciucă, întrebat ce anume îl recomandă pentru a deţine funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu a fost luat prin surprindere si dat din colţ în colţ cu un răspuns de-a dreptul idiot: „Eu sigur că nu sunt militar sau nu am fost militar pentru zona apărării, dar am lucrat în domeniul strategiilor pentru… să zicem aşa, cultură de securitate, am scris studii despre chestiunea asta, am făcut stagiul militar şi asta ar putea să fie o condiţie.”
  Cel mai recent s-a văzut că ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu este un agiamiu cu ocazia atacului cibernetic asupra site-ului MApN, când a afirmat că a fost „un atac simbolic mai degrabă”. (Vezi: https://www.cotidianul.ro/dincu-simbolic-la-ministerul-apararii/)
  Cât priveste pregătirea pentru apărare prin introducerea stagiului militar si aici lucrurile sunt discutabile iar din pălăvrăgeala lui Dîncu despre stagiul militar voluntar, rezultă că omul nu stăpâneste probemele de apărare natională.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS