Social

Cel mai lung pod din lemn lamelar din țară, de la Sângeorz-Băi, va fi inaugurat în curând

Cel mai lung pod din lemn lamelar din țară, peste Someșul Mare, realizat de compania Silvania Internațional este aproape finalizat și va fi inaugurat în curând.

Podul are lățimea totală de 4,2 metri, iar lungimea de 54 de metri și este în formă de S. Poate suporta o greutate de 3,5 tone, dar constructorii spun că ține și mai mult. Pe el vor circula și autoturisme, ale riveranilor, sau utilitare. La pod s-au folosit 240 de metri cubi de lemn românesc.

După cum au declarat pentru forestmania.ro inginerii de la Silvania Internațional responsabili de proiect, mai sunt unele lucrări de realizat: de finalizat dușumeaua, balustradele, de montat protecția arcelor, picurători în zona de exterior a dușumelei, pe ambele părți și de montat luminile.

Aici este un proiect mai amplu, care cuprinde iluminatul întregului ansamblu din zona râului.

Podul va fi acoperit cu o membrană specială, lemnul e tratat, iar piesele metalice (de prindere) sunt confecționate tot în fabrica din Lunca Ilvei. Cei de la Silvania asigură o garanție „pe viață”. Proiectul a fost realizat cu ajutorul softului dedicat structurilor din lemn Cadwork.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS