Recomandări Social

Pedeapsă pentru Austria care nu ne vrea în Schengen. Ce a decis liderul județean al AUR

După ce a aflat că Austria se opune aderării României la Schengen, președintele filialei Bistrița-Năsăud a unui Alianței pentru Unirea Românilor Românilor (AUR), Dragoș Hârjoabă, a luat decizia să pedepsească această țară. De astăzi, el spune că va retrage de la vânzare din toate magazinele pe care le administrează ”produsele austriece RedBull și Pfanner”.


Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, că Austria se opune integrării României în Spațiul Schengen. El a făcut declarațiile la Summit-ul UE-Balcanii de Vest, de la Tirana. Declarația vine la o zi după ce ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost la Viena, unde s-a întâlnit cu ministrul de Interne Gerhart Karner. ”Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”.

El a făcut declarațiile la Summit-ul UE-Balcanii de Vest, de la Tirana.

Etichete

33 comentarii

 • Cui ii trebuie produsele pe care le retragi?La copiii minori care au nevoie de senzatii tari?Nu ne lasa in Schengen pentru ca suntem o tara corupta,condusa de hoti !!

  68
  21
  • Nu suntem mai corupți decât nemții, austiecii sau țările nordice! Dar nouă ne place să ne „lăudăm” cu corupția în timp ce ei tac și fură.

   53
   15
 • Văd ca AUR e un partid proeuropean, pentru ca isi dorește intrarea in Schenghen si desființarea granițelor României.
  Uraaaa, mai multă putere Bruxelles-ului si mai puțin control la frontierele României.
  Mai Harjoaba, tu ești pe dos, adică faci invers decât o fac partidele naționaliste, anti- UE din celelalte țări, care lupta pentru ieșirea din Schenghen , si preluarea controlul la frontierelor naționale.
  Tu vrei sa cedezi suveranitate, birocraților de la Bruxelles.
  Mai multă centralizare, mai multă putere de decizie, mai multă concentrare a puterii la Bruxelles.

  24
  15
 • Aceste acte sunt semne de slăbiciune din partea AUR, lecțiile NU sunt făcute NU ne-am făcut lecțiile ne place sau nu ne place…. Viața pe fiecare îl așează la locul lui iar noi suntem acolo unde ne aflăm în acest moment.
  La fel mă pun în locul acelora care mișcă soarta unei țări și mă întreb dacă eu aș fi fost capabil de îmbunătățirea rezultatelor.
  Dar de un lucru sunt convins, în România nu e totul pierdut.

  15
  15
  • Numa unu ca tine mai trebuia sa fie in locul conducatorilor tarii.Cizmar am avut.De ce nu un zugrav .Asta a fost o rautate din partea mea ca plata pentru aberatia extrasa din propaganda progresista, cu lectiile nefacute .Ne pun astia evoluatii la colt in genunchi pe coji de nuca .Altfel…eu le as cere vize obtinute prin ambasada ,cetatenilor austrieci care vor sa vina ,aici printre ,,salbatici”.Cu invitatie,extras de cont bancar,dovada ca sunt in campul muncii…etc…cum faceau ei cu noi.

   9
   2
  • @Cichicean

   😃😃😃, asta a fost bună…
   Ai tot dreptul să ai o viziune diferită .
   România în ansamblu general e văzută destul de pozitiv în ochii occidentalilor, există o curiozitate în a o descoperi, ne văd puțin rămași în urmă dar nu de manieră de am fi ocoliți… nicidecum, și mă bazez pe contactul avut cu acești oameni.
   România bineînțeles că merită mai bine și a avea lecțiile făcute îi dă siguranța zilei de mâine.

 • Pe cine naiba interesează ce a decis Hârjoabă? Retrage el Red Bull din pravălie. Iaca fâs!
  Dacă era patriot, nici nu vindea otrăvurile alea. Vindea conserve cu excremente de urs.

  30
  17
  • Cum nu i convine sclavetelui ceva la stapan, rusu i vinovat😀. Vezi ba ca ai uitat latratul cu slava Ucraina 😀😀😀

   11
   18
  • Ia zi bah …la nunta cui a fost Putin in august 2018 ,in Austria si a valsat pe acolo? La o ministresa din guveenul austriac,nu i asa?

   7
   1
 • Afara din padurile Romaniei, iar cele doua firme austriece care chelesc muntii lacat pe ele si cercetare cu DNA-ul dupa ele.
  Daca Parlamentarii si Presedintele au sange-n instalatie si coloana vertebrala asa trebuie sa procedeze.
  Acesta este momentul cel mai potrivit.
  Voi merge pe rand in audiente la fiecare Parlamentar de BN sa cer acest lucru.
  Si voi cei care cititi aici o puteti face.

  87
  6
  • Singura dată când sunt de acord cu tine, poate îți revi și hai că ți-am dat + de încurajare.

   27
   5
 • Hârjoabă, casă dărăpănată,
  Bojdeucă someșană tunată,
  Sprintenă precum o suveică,
  Sloboade parfumul de beică.
  Îndreaptă grivala din droburi.
  Momește mistreții la știoburi.
  Dumbrăvilor, pline de ghinde,
  Capcane din smâc le întinde.
  Hrănește cu mere tari, pârșii.
  Numără-n bârloguri toți urșii.
  Pândește cocoșul-de-munte
  Și-n creasta pădurilor ciunte,
  Îndreaptă-ți distinsele pegre.
  Decimează-le caprele-negre.
  Iepurește, cu fes și-n ciubote,
  Fișcăie pe stânci la marmote.
  Brăhnește, cum fac vânătorii,
  Când pleacă în rut – căpriorii.
  Boncănește cu cerbii la ciute.
  Așteaptă în standuri neștiute.
  Cu nările-n vânt simți șacalii,
  În haită cum vin, ca muscalii.
  Armează discret că bursucul
  Și-l scoate din tainiți năsucul
  Și-adulmecă Fiara flămândă,
  Închisă-n bordeiul de pândă,
  Ce pune strajă drept în hotar,
  Ca să vâneze noaptea la far.
  Hardughie – pretinsă din aur,
  Cocioarbă cu solzi de balaur,
  Prinsă pe colț, într-o scoabă,
  Casă dărăpănată, hârjoabă.

  18
  18
 • Produsele n-au nici o vina, nu ele trebuie retrase.
  Trebuie retrasa toata clasa politica de slaba calitate care ne-a adus in aceasta situatie.

  37
  6
  • Si clasa politica se uita la filme p….
   PROBLEMA E DOAR ECONOMICA DIN PARTEA AUSTRIEI

   22
   2
 • Cred ca dupa ce ministrul de interne din Austria a citit aceste comentarii a hotarat in cunostinta de cauza ca Austria (pe ultima suta , vorba presedintelui) sa fie si ea de acord cu intrarea Romaniei in Schengen. (Vai ce cuvant urat!). Sunt convins ca (austriecilor , celor calzi la suflet si empatici) le e frica sa nu se mai aprinda (cumva) din senin vreo fabrica de cherestea apartinand prietenului presedintelui (cam la fel de mare ca cea de la Sebes- Alba) sau (Doamne fereste!) sa nu se nationalizeze Petrom-ul sau cele doua banci barosane , Erste Bank si cealalta care se scrie si se pronunta tot asa de urat ca si „locul” unde cica nu suntem doriti .Ori mai simplu , ca romanii sa-si scoata banutii de la acestea si sa-i bage la CEC – Bank. Nu sugerez nimic , am glumit putin , o glumita amara…

  19
  5
 • Domnule, Marius Bălan, puteți încerca. Vă onorează. Înainte de asta trebuie să știți că bandiții de la Holzindustrie Schweighofer au fost dați afară din Austria și din acest motiv au ajuns în România. Aici se înțeleg foarte bine cu bandiții noștri. Împreună sunt mai tari decât statul și decât președintele. Împreună numesc miniștrii, de multe ori oameni de paie care nu știu nimic în domeniul respectiv dar care le servesc punctual interesele. Vă țin pumnii iar dumneavoastră arătați-le că sunteți mai tare decât ei.

  23
  5
 • Hmm. Și eu care credeam că în magazinele Dlui Hârjoaba se comercializează doar produse românești, așa cum îi stă bine unui patriot.

  P.S. Sper că a scos de la raft și ciocolata Milka fabricată în Austria!

  7
  3
 • Ma asteptam,Dragos, sa retragi acea bautura execrabila si excitanta pentru S N C, din cauza problemelor de sanatate grave pe care le poate produce ,mai ales la adolescenti! Combinata cu droguri ,nicotina sau bautura , gandeste-te ,cam ce se poate intampla cu organismul unui tanar in crestere……Cu Austria , intr un viitor apropiat , problema care depinde si de noi,se rezolva! Cale de intoarcere nu mai exista! MNPop

  4
  6
 • Austriecii se simt foarte bine pe la noi…OMV,Banci Reiffhesen,Erste…,Sweighoffer,50 la suta din piata de asigurari…

  11
  1
 • Austria are un capital human de 8 mil locuitori. Austria nu are calitatea de țară membră NATO. Avantaj geografic se află pe ruta commercială pe care se desfășoară exporturile spre Germania partener geografic al României.
  Austria poate fi adusă la un punct de colaborare în mod simplu. Ei vor să obțină avantaje inerente în exploatarea zăcămintelor la Marea Neagră. Dacă Austria refuză , România cu riscul unor pierderi economice e termen lung poate avea un impact prin ajustare, prima ar fi adoptarea de transporturi , rute de transport ocolitoare. Un culoar transfrontalier Baia Mare Uzhorod Kosice Slovakia Praga Germania (sau implicarea Ungariei)cu o autorută modernă în parteneriat cu Ucraina Slovacia Cehia Polonia, în mai multe sensuri teoretic ar evită circulația mărfurilor dinspre România prin Austria . Definitiv ar dezavantaja Austria ca și proiect. Apoi ar fi chestiunea Petromului și zăcămintelor, dacă prin parteneriat american-român sunt favorizate interesele comune..austriecii vor trebui să ia căldura fără prea multă posibilitate de a protesta . Puterea lor economică este că s-au poziționat că și un hub ( Viena). Desigur dacă toți se vor patrioți probabil conturile la Raifessen ar trebui transferate la o bancă cu capital majoritar românesc, dividendele și comisioanele e banii munciți de români și-ar schimba beneficiarii..
  Austriecii trebuie aduși la punctul să înțeleagă că poziția lor e inacceptabilă și vor fi consecințe directe pentru ei.
  Desigur asta nu exclude că România să înceteze să consolideze democratic poziția internă, angajamentul pro-european, anticorupția..dar nu trebuie să fim nici naivi și le trebuie arătat că suntem la fel de inteligenți când e vorba de interese, simplu țintind acolo unde poate să-i doară mai mult. Să le câștigăm respectul. O primă etapă, ar fi că și politicienii locali să renunțe în se trata la Viena și petrece vacanțele la ski montan în Alpi.

  6
  3
 • Scenariul: A U
  – Poftim, drăguță! Își pune nea Dragoș halatul de profesor. Cu trei facultăți. Că până la urmă eu asta și sunt, dacă vrei să știi. Chestii, socoteli.
  – RedBull. Îi dăm culoare, ca să se bucure și ochiul.
  – Vai, nea Dragoș! Dar dumneata otrăvești poporul?
  – Nț! Glu-glu! Cogâlț. Suntem auriști, ce dracu! Poftim: Pajiștile Maierului.

  1
  3
  • In afara expresiilor ,,de autobază”vehiculate de multi dintre cei care și-au exprimat indignarea împotriva guvernului austriac,nu prea avem mare lucru la indemină!Mai ales că președintele nostru,se face că plouă,și ne indeamnă la tăcere,și pasivitate!O fi știind el de ce,și pentru ce!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS