Actualitate

Cel mai tare turneu internațional de handbal, la Bistrița. Ce obiectiv are Gloria 2018 în noul sezon

În week-end-ul 19-21 august, în noua Sală Polivalentă din Unirea va avea loc un turneu amical internațional de handbal la care vor participa echipele Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, SCM Râmnicu Vâlcea, Metz Handball și FTC Rail-Cargo Hungaria.

”Cred că este cel mai tare turneu organizat vreodată în țară și o spun cu toată responsabilitatea, două nume mari ale handbalului mondial au acceptat să vină la Bistrița. Metz este medaliata cu bronz din Liga Campionilor, iar Ferencvaros, vicecampioana Ungariei, e o candidată permanentă la accederea în Final Four. E un turneu de văzut. Faptul că vin aceste echipe înseamnă că am făcut niște pași înainte, acest turneu este ca o confirmare pentru noi că suntem pe drumul cel bun, că avem toate premisele de a obține performanțe în noul complex sportiv”, a declarat antrenorul Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud, Horațiu Pașca, într-o conferință de presă.


”Aceste meciuri ne ajută foarte mult să ne dăm seama la ce nivel am ajuns. Sunt mândră de prezența acestor echipe puternice”, a spus căpitanul echipei, Laura Pristăvița.

”Sunt entuziasmată că am venit aici, am fost primită cu brațele deschise. Abia aștept să înceapă campionatul”, a menționat Cristina Laslo.

Până atunci, un prim turneu amical va avea loc în 5-6 august la Baia Mare (vineri cu Kisvarda și sâmbătă cu Minaur), Gloria 2018 urmând să participe apoi la o competiție de pregătire în Cehia, la Most (12-14 august). În 16 august, la meciul de retragere al Valentinei Ardean Elisei, va avea loc prezentarea lotului pentru noul sezon.

”Avem o echipă în mare măsură schimbată, schimbată în bine dacă mă întrebați pe mine. Obiectivul a rămas neschimbat, plecăm la drum cu gânduri mari, Gloria trebuie să ajungă în cupele europene. Obiectivul este așadar ocuparea uneia dintre primele trei poziții. Obligatoriu trebuie să jucăm în cupele europene”, a declarat antrenorul Horațiu Pașca.

El a precizat că mai este nevoie de o completare în lot, având în vedere că Jelena Trifunovici a suferit o a treia ruptură de tendon ahilean și a fost operată, ea urmând să revină peste aproximativ opt luni.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS