Actualitate

Cele mai scăzute temperaturi din această iarnă. Se întorc ninsorile

Valorile termice au atins valori foarte scăzute, definind o vreme cu ger accentuat, pe toată suprafața județului Bistrița-Năsăud, anunță Meteo.BN. A fost cea mai rece noapte a sezonului de iarnă 2021-2022, atât ca valori măsurate cât şi ca repartiție a acestora.

Cel mai frig, în județ, a fost la Lunca Ilvei, minima coborând până la -25,3°C. Valori foarte scăzute au fost şi la Tîrlişua (-23,4°C ), Rodna (-23,1°C ), Bichigiu (-22,9°C ), Şieu Măgheruş (-22,5°C ). La Bistrița au fost -20,9°C, deci ger aprig şi aici.


La noapte ninge slab, ninsori care, se pare, vor continua, temporar în următoarele zile, acestea devenind moderate, iar stratul de zăpadă va creşte din nou, informează Meteo.BN.

Configurația sinoptică, aferentă următoarelor 7 zile, nu aduce schimbări majore în aspectul vremii din județul Bistrița-Năsăud, zona de blocaj din vestul continentului, chiar dacă va avea mici oscilații zonale, se va păstra într-un areal care încurajează, în continuare, transporturi de aer rece către zonele intracarpatice ale țării noastre. Regimul termic, însă, se va mai îmblânzi. În concluzie, aşteptăm vreme de iarnă în continuare, cu maxime care vor deveni doar uşor şi temporar pozitive, pe timpul zilelor dar în totalitate negative, noaptea. De interes, însă, este regimul de precipitații care va deveni excedentar. Va ninge, temporar şi moderat (duminică doar trecător în zonele joase din vestul județului fiind posibile lapovițe, pe fondul temperaturilor pozitive diurne). Stratul de zăpadă, în aceste condiții ,va creşte constant, urmând să primească un aport de 15-20 cm în zonele joase, dar de peste 30-35 cm la deal si la munte, devenind astfel consistent în aceste zone, unde deja este destul de important. În tot acest interval, în zonele montane vor fi perioade cu ninsori abundente și viscolite, stratul de zăpadă nou depus poate depăşi 50 cm iar vântul va sufla în rafale, spulberând zăpada, riscul de avalanşă, aici, devenind mare si foarte mare.

Conform prognozei ANM până în 6 februarie, în Transilvania până miercuri vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, cu o medie a temperaturilor maxime de -5…-1 grad și a minimelor de -16…-10 grade. Apoi, până în data de 28 ianuarie se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va crește cu aproximativ 5 grade, iar a minimelor cu 6…7 grade. În zilele care vor urma, media maximelor termice va oscila între 0 și 4 grade și a minimelor între -9 și -2 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare aproape în fiecare zi.

Etichete

1 comentariu

  • Timp online ne spune sa lasam un comentariu.
    Ce mai e de adaugat ?
    Izmenele pe cur si fuga-n casa, ca iarna nu-i ca vara, vorba unui clasic in viata cu pensie speciala adica nea BASE.
    No amu e de fapt o iarna autentica romaneasca bai fitosilor inapti !Ce fain e afara !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS