Actualitate

Centru de informare turistică şi asfaltări pe 9,5 km de drumuri agricole la Sânmihaiu de Câmpie

Primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate, a afirmat că în perioada următoare se vor derula două proiecte în valoare de 1,4 milioane de euro: asfaltări de drumuri agricole şi înfiinţarea unui centru de informare turistică, acesta urmând să deservească întreaga zona de câmpie.

”Am început anumite investiţii, săptămâna trecută s-a terminat de asfaltat 1,5 km în satul Brăteni, din toamnă s-ar putea să continuăm la cei 3 km care au mai rămas, pentru a face legătura între Brăteni şi Stupini. Avem două proiecte finanţate pe Măsurile 125 şi 313. Primul este pe SEAP, aşteptăm OK-ul pentru a demara licitaţia, este vorba de 9,5 km de asfalt pe drumuri agricole: în satul Sânmihaiu de Câmpie, drumul care face legătura cu Zoreni, în zona livezii şi 900 de metri în Stupini. Valoarea lui este de un milion de euro. Celălalt, în valoarea de 400.000 de euro, prevede construirea unui centru de informare turistică care va deservi toată zona de câmpie a judeţului. Sunt şi obiective turistice în zonă. Spre exemplu, biserica din Sălcuţa, monument istoric de categoria A, am făcut un proiect de restaurare a ei, pentru agrement lacul de la Brăteni cu pensiune, în Miceşti descoperiri arheologice de pe vremea dacilor, nepuse în valoare. Am discutat cu tineri fermieri care ar dori să facă pensiuni în zonă, totul depinde dacă reuşim să ducem apa la Sânmihaiu de Câmpie”, a spus Mate într-o conferinţă.

El a precizat că vor începe lucrările de introducere a reţelei de apă la Sălcuţa şi Brăteni, că se lucrează la un proiect pentru Master Planul de apă şi canalizare, care cuprinde comunele Sânmihaiu de Câmpie, Miceştii de Câmpie şi Budeşti. ”În zona de câmpie sunt ferme bine dotate, care au accesat şi program. Cei mai mulţi produc sau vor produce lapte conform, care se încadrează în normele europene. Fermierii întâmpină greutăţi pentru că s-a scos subvenţia pe litrul de motorină, ne afectează acest lucru pentru că e greu să faci agricultură cu 6 lei litrul de motorină, în condiţiile în care şi utilajele sunt vechi şi consumul e mare. Aşa nu putem ţine pasul cu fermierii din alte ţări”.


Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS