Actualitate Recomandări

Centru Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății, deschis la Bistrița. Ce testări gratuite se pot face

La sediul SVSU Bistrița de pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 15, municipalitatea a amenajat Centrul Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății, răspunzând solicitării Direcției de Sănătate Publică și Institutului Oncologic ”Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, aflate în parteneriat pe două proiecte finanțate de Fondul Social European privind sănătatea femeilor.

Acest centru oferă servicii de evaluare și promovare a sănătății, momentan dispunând de un medic ginecolog, un asistent medical și un registrator, implicați deja în programele de screening, cu mamografii și testări Papanicolau și HPV gratuite.

”Acțiunile de evaluare și prevenție vor fi extinse pe parcurs, pentru ca acest centru să răspundă necesităților reale ale cetățenilor municipiului, în special ale celor din categoriile defavorizate, în privința profilaxiei diverselor patologii. Spațiul amenajat la sediul SVSU a fost reautorizat de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, iar înființarea centrului a fost aprobată în recenta ședință a Consiliului Local”, spune primarul Ioan Turc.

De astăzi și până în 24 februarie, aici sunt în derulare mamografii gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de sân, efectuate cu unitatea mobilă a IOCN, iar testările gratuite pentru patologia colului uterin, HPV și Papanicolau vor fi efectuate până la sfârșitul anului, respectiv 29 decembrie 2023, în spațiul nou amenajat.

6 comentarii

 • Daaa! Se vede ca e gratis!!! Dupa cele 2 scaune de așteptare la minus 10 grade. Eu știam ca în primarie nu gândește nimeni nimic. Oare doamna Gaftone nu vazut ? Poate amenajează ea un spatiu verde! Ca altceva nu știe nici ea.

  17
  14
 • Nu se așteaptă afară ! Personalul de la DSP este eficient, politicos și atent. La ora 10 a fost aglomerat, dar procedurile merg repede, voluntarii completează hârtiile. La ora 11 mai erau doar câteva persoane care așteptau, în sala de așteptare. Ești tratat ca într-o clinică privată, nu este nimic lăsat la voia întâmplării, chiar dacă e gratis.

  27
  4
  • Da, intre 50 si 69 ani. Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul DSP BN – dspbn.bistrita.ro

   4
   2
 • Bine ca avem spital cu milioane de euro. Doamne fereste sa ajungi acolo ca e para-para, intri dar nu e sigur ca iesi.

  7
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS