Recomandări Social

Centrul de Agrement de la Sângeorz-Băi va fi deschis iarna aceasta. Cât va costa cazarea

Dacă vreţi să petreceţi sărbătorile de iarnă cu prietenii, la munte, fără să vă coste prea mult, atunci puteţi alege Centrul de Agrement de la Sângeorz-Băi, administrat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Unitatea de cazare va fi deschisă iarna aceasta pentru grupuri mai mari de 40 de persoane.

Şeful Direcţiei pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, Constantin Florian, a declarat pentru Timp Online că instituţia pe care o conduce deschide iarna aceasta tabăra.

„Centrul de la Sângeorz-Băi nu e deschis permanent, dar punctual, pentru solicitări mai mari de 40 de locuri, o să onorăm solicitările. De ce 40 de locuri? Pentru că este foarte scump butan gazul acolo. Noi suntem pe butan gaz acolo ca şi încălzire şi apă caldă şi nu e retabil să deschidem pentru un grup mai mic. Am încasa mai puţin decât ar costa. Drept urmare, cazarea va fi 42 de lei/zi, iar masa în funcţie de solicitări. Dacă este nevoie vom angaja pe cineva ca zilier fiindcă nu avem personal angajat acolo. Vara facem angajări sezoniere, o femeie, două care sunt bucătăresele noastre şi pot asigura şi serviciile de masă. Meniul e diversificat de la 20 de lei ceea ce este minim ce poţi pune în farfurie cu un consum caloric sub 1800 de calorii pe zi până la cât vor solicitanţii”, a spus Florian, potrivit căruia tabăra din staţiune nu a mai fost deschisă iarna de zeci de ani.

Potrivit acestuia, tabăra este dotată şi cu un club unde se pot face activităţi de interior şi un teren sintetic pe care se pot desfăşura activităţi sportive: handbal, fotbal, minifotbal sau baschet.

 

„În rest, sunt facilităţile oferite de staţiunea Sângeorz-Băi, drumeţii, un orăşel al copiilor. Ce să spun? Să fie zăpadă să se poată da cu săniuţa. În anii trecuţi nu am avut solicitări şi nici nu am făcut oferte pentru că noi putem face aceste oferte datorită eforturilor făcute de MTS vizavi de nişte lucrări care s-au făcut acolo. Altfel nu eram în stare să facem ofertă şi pentru iarnă”, a adăugat el.

În vară însă, Centrul de Agrement Sângeorz-Băi a fost ocupat la maxim: „Ca niciodată! Capacitatea noastră este de nouă serii ori o sută de locuri, deci 900 de locuri. Am avut peste 800 de participanţi cu menţiunea că două tabere au fost naţionale, iar ministerul a plătit tot, iar trei au fost tematice, iar cheltuielile au fost mai reduse un pic. Au fost mulţi copii în special de la Tulcea, Constanţa, Brăila”.

Foto credit: Claudiu Dărăban, Facebook Sângeorz-Băi

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.