Actualitate Recomandări

TeraPlast aprobă dividende de 12,5 milioane lei la subsidiara TeraSteel

TeraPlast SA, unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor și cel mai mare reciclator de PVC rigid din România, aprobă dividende în valoare de 12,5 milioane de lei din partea TeraSteel, subsidiara de panouri termoizolante și structuri zincate din grup, anunță compania.

În acest sens, Consiliul de Administrație l-a mandatat pe Alexandru Stânean, directorul general al TeraPlast Group, să voteze în favoarea acestei decizii în Adunarea Generală a TeraSteel, din luna decembrie.

În baza rezultatelor financiare foarte bune înregistrate în primele nouă luni ale anului în curs, TeraSteel va putea acorda dividende în valoare de 12,5 milioane de lei, ce vor fi împărțite acționarilor. Acționarul majoritar al TeraSteel SA este TeraPlast SA, cu o participație de 97,95%.

”TeraSteel România a înregistrat în intervalul ianuarie-septembrie 2018 o creștere de 43% a cifrei de afaceri, în contextul menținerii profitabilității. Divizia Steel a Grupului TeraPlast, formată din TeraSteel Serbia, TeraSteel România și Depaco, a generat venituri de peste 350 milioane de lei în primele nouă luni din 2018, mai mult decât triplul valorii din perioada de referință a anului trecut. Totodată, EBITDA diviziei a depășit dublul valorii din perioada ianuarie-septembrie 2017, ajungând la 31,7 milioane de lei (+120%). Prin prisma investițiilor constante, a diversificării portofoliului de produse și a vânzărilor pe piețe externe – care în prezent se află la peste 40% din totalul producției – trendul ascendent în care s-a înscris Divizia Steel va continua și în perioada următoare”, se arată într-un comunicat.

TeraSteel a mai acordat în 2018 dividende în valoare de 21 milioane de lei.

”Având în vedere noile prevederi legale, TeraPlast SA poate să înregistreze această sumă ca profit suplimentar și o va putea distribui către acționarii săi. Astfel, acționarii TeraPlast SA vor putea beneficia de profitul realizat de subsidiarele grupului în anul fiscal 2018, după Adunarea Generală a Acționarilor din luna aprilie 2019. Deși încă nu are o politică formală de dividende, TeraPlast oferă un dividend stabil încă din 2016”, a declarat Dorel Goia, președinte al Consiliului de Administrație TeraPlast.

2 comentarii

 • Eu daca vreau sa-mi cumpar o masina „bengoasa” nu donez toti banii care-i am la saraci !!
  STATUL PE BANII MEI DA AJUTOR DE STAT LA FIRME CARE DAU DIVIDENDE
  CONSIDER CA SUNT FURAT
  O CONDITIE A STAUTULUI E CA TREI ANI FIRMA CARE IA AJUTOR DE STAT SA NU DEA DIVIDENDE…SIC!

 • Corect asa cred si eu.
  Dar fiind acționar acolo…….Ma bucur.macar asa luam ceva de la stat adica de la trintori.
  Nu ????

  Asa sa…..Si e 19 mai da si acțiuni gratuite reprez25% din totalitatea ortofoliului deținut. Nu e bine ???? Si acum inca 3,5% dividende.

  Superb.
  Mi,-a trecut supărarea pe ei ,ce au facut la MCS din aprilie. UrrraaaA

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.