Actualitate Recomandări

Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Bistrița, redeschis în prezența IPS Andrei și a oficialităților

IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit cu beneficiarii Centrului de zi pentru persoane vârstnice ”Sfântul și Dreptul Simeon” Bistrița, din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, binecuvântându-i și adresându-le sfaturi și îndemnuri duhovnicești.

Vizita pastorală a avut loc cu prilejul hramului și a reluării activităților centrului, precum și în contextul proclamării anului 2023, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca ”An omagial al pastorației persoanelor vârstnice”.

Centrul de zi pentru vârstnici are un număr de aproximativ 40 de beneficiari și funcționează într-o clădire a Protopopiatului Bistrița, în Piaţa Unirii, unde își are sediul central Asociaţia ”Filantropia Ortodoxă” – filiala Bistrița-Năsăud.

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, primarul Ioan Turc, prefectul Teofil Cioarbă, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, protopopul Alexandru Vidican, preoți.

”Grija și iubirea față de persoanele vârstnice, se vede și în redeschiderea Centrului de zi pentru persoane vârstnice ”Sfântul și Dreptul Simeon”, din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, o dovadă a binelui pe care parintele Marius Pintican, o are pentru bunicii noștri și pentru îmbunătățirea calității vieții a acestora. Mulțumim, ÎPS Andrei pentru cuvintele pline de mângâiere și bunătate pe care le-ați transmis și pentru grija ce o purtați credincioșilor prin rugăciunile d-voastră. Felicitări preotului Marius Pintican, pentru că preluați din grijile bătrâneții și le transformați in oportunități și activități, prin care bătrânii noștri pot să simtă caldura și iubirea unei familii”, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Pe lângă Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Bistrița, în cadrul Asociației ”Filantropia Ortodoxă”, în Bistrița-Năsăud mai sunt trei centre rezidențiale pentru persoane vârstnice: Centrul ”Sfinții Ioachim si Ana” din Cușma, Centrul ”Sfântul Filaret cel Milostiv” din Târlișua și Centrul ”Sfinții Zaharia si Elisabeta” din Maieru.

Duminică, PS Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, va sluji la Așezământul ”Sfântul Vasile cel Mare” din cadrul Centrului pentru vârstnici Bistrița.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.