Social

Centura ocolitoare a orașului Beclean, mai aproape de finalizare

”De astăzi avem certitudinea că anul acesta vom vedea acest vis împlinit: varianta de ocolire a orașului Beclean!”, spune primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

După cum se vede în imagini, lucrările avansează în ritm susținut.

Varianta de ocolire Beclean va avea o lungime de 1,195 km, cu parte carosabilă de 7 m și platformă de 10 m. Traseul variantei este în totalitate nou, se desprinde din DN 17 D la km 4+677 spre dreapta, traversează râul Someşul Mare şi se racordează la DN 17/ E 58 la km 27+505 spre stânga. Varianta va avea două benzi de circulație de 3,5 m fiecare și un acostament de 1,5 m, conform caracteristicilor pentru drumuri naționale europene de clasa tehnică III şi o viteză de 60-80 km/h. Pentru traversarea Someşului, între km 0+333,45 și 0+917,05 se va realiza un pod pe grinzi cu 14 deschideri, în lungime de 583,60 m. La desprinderea din DN 17 D şi la racordarea variantei cu DN 17 sunt prevăzute sensuri giratorii.

Valoarea totală a investiţiei este de 86.424.000 lei, termenul de finalizare fiind decembrie 2023. Constructor: asocierea CML.RO (lider de asociere) – Dacia Faber SRL – Îndemânarea Prodcom – Test Prima SRL – DP Project SRL.

20 comentarii

 • Daca ar candida d-nul Nicolae Moldovan la Bistrita ar castiga cu peste 80%!De ce nu i se propune oare?

  56
  8
 • L-am auzit la Radio Cluj pe domnul primar Nicolae Moldovan in urma cu doua luni, când s-a inaugurat Centrul Legacy de la Băile Figa.
  Doamne câte greșeli de exprimare face, cât de greu se exprimă.
  Eu care nu prea mă pricep la filologie am sesizat in jur de 20. Sunt sigur ca oamenii de specialitate au depistat dublu fata de cate am depistat eu.
  Mie mi-ar fi rusine sa mai dau interviuri la radio.
  I-as refuza frumos și as comunica n scris etc. Normal ca mi-ar scrie altcineva textele,
  Sa nu mă fac de minune!

  18
  60
  • Adrian C ai dreptate cā nu este cel mai bun la vorbe dar este cel mai bun primar din judet si probabil va fi un presedinte al consiliului judetean cel putin la fel de bun ca prietenul dânsului Radu Moldovan

   44
   7
  • @ Adrian, Hai că ai dat cu muci în fasole ! Cei de la radio trebuie lupte să-l convingă pe Moldovan să vină la radio și nu invers. Omul face lucruri și face lucruri bune nu are nevoie de nici-un radio. De mari povestitori care nu fac nimic și când fac atunci fac numai prostii însă ne mimțesc frumos și gramatical suntem sătui.

   31
   1
  • Paradigma sofisticată a limbajului de lemn: Turc a adus limbajul de lemn la noi culmi nebănuite. În toate monologurile lui numai cuvinte bobastice folosește care nu au o acoperirire cu nimic, de aceea face numai monologuri care nu le citește și ascultă nimeni și refuză orice dialog fiindcă nu poate face față la așa ceva. Presa după aceea trebuie să vină să traducă ce a vrut totuși să spună Turc. În plus mai dă și ochi peste cap și dă din mâini ca un ventilator însă la datu din mâini Dolha îl depășete clar pe Turc.

   43
  • Datu din mâini nu mai spun de dat ochi peste cap sunt semne de ceva probleme la cap.

 • Asa arata o centura OCOLITOARE proiectata cu CAPUL si nu cu C…U ca la Bistrita in editia trecuta a fostei administratii care distrugea o padure instabila de argila.
  Felicitari Primarului din Beclean si edililor care au ales traseul si proiectul corect !

  5
  63
  • Rușine politrucilor din Bistrița. Becleanul va avea în curând o nouă centură iar BISTRIȚA MUNICIPIUL REȘEDINȚĂ DE JUDEȚ după 30 de ani este doar la faza de povești. Oare aici este vorba de incopentență de prostie sau ce ?!

   58
   1
  • Bălane ai bunul simț și nu te mai autosemna ca ecologist că tu nu ai nici-o legătură cu ecologia.

   36
  • Oare cu ce au greșit Bistrițenii de au reușit să se pricopsească cu așa cretini la administrarea orașului ?!

   21
  • Asta ați votat asta aveți la Bistrița nu vă mai plângeți atâta suportați consecințele că o meritați dacă ați fost beți când ați mers la vot .

   16
   1
 • Este mai bine să minți contribuabilii cu o exprimare oratorică corectă sau promisiunea făcută să fie respectată ???

  20
 • Vreau să mă mut din Bistrița înapoi la Beclean ca-să scap de guriștii incompetenți din administrația Bistriței.

  16
 • Bistrița a ajuns Caracalul Ardealui : Centură Nu are, Aeroport Nu are Autostradă Nu are, Mall Nu are etc. Însă avem pârtie, vrem sanie pe șine, pasaje subterane penibile, piste de biciclete imposibile pe toate dealurile 🤣. Ăștia din primărie au impresia că dacă Bistrița tot ajunge la știri la capitolul prosti monumetale vor veni o grămadă de turiști la Bistrița.

  39
 • Bună ziua,
  Vă rog să mă lămuriți, întrucât nu înțeleg : această variantă ocolitoare scurtă pe ce direcție eliberează traficul? Nu văd pe plan un drum care să ocolească pe la Nord sau Sud orașul?
  Văd doar un segment de drum care unește alte două, ca o bisectoare…
  Dan
  Târgu Mureș

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.