Social

Viteza trenurilor între Dej, Beclean și Ilva Mică ar putea ajunge la 120 km/h

”În 2021, am făcut un proiect pilot de 40 de km între Buzău și Făurei unde s-a ridicat limita de viteză în 5 luni de la 30 de km/h la 120”, a declarat, la Bistrița, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Potrivit președintelui USR, același lucru se va întâmpla pe relația Dej – Beclean – Ilva Mică dacă va fi dus la bun sfârșit proiectul său care are finanțare prin PNRR.

”În partea de feroviar, cât de cât s-au lansat niște licitații pe proiectele incluse de echipa mea în PNRR. E vorba de proiectul de înlocuire a șinelor și traverselor pe sectorul Dej- Beclean – Ilva Mică. Este o operațiune ieftină și eficientă prin care se aduce o linie de cale ferată la standardul constructiv. În 2021, am făcut un proiect pilot de 40 de km între Buzău și Făurei unde s-a ridicat limita de viteză în 5 luni de la 30 de km/h la 120. Cu acest proiect, pe sectorul Dej-Beclean -Ilva Mică, dacă îl și duce Grindeanu la bun sfârșit – că finanțarea există prin PNRR – se aduce linia la starea constructivă, se renunță la limitări și restricții de viteză”, a spus liderul USR la Bistrița.

Drulă a mai anunțat că, tot în PNRR sunt 9 milioane de euro pentru centralizare electronică între Sărățel și Deda, ”ceea ce înseamnă ceea ce previne să se întâmple un accident ca cel petrecut la Roșiori”.

”Sistemele de centralizare moderne, electronice, aduse la standard înseamnă siguranță pe calea ferată”, a mai menționat Cătălin Drulă.

El a mai spus că, din păcate, toate proiectele au întârzieri și zone întregi din țară, printre care și Bistrița-Năsăud suferă din cauza lipsei infrastructurii: ”Acolo unde există infrastructura modernă, există dezvoltare”.

Foto credit: Facebook Ștefan Sîngeorzan, cale ferată Ilva Mică

6 comentarii

 • No bun așa! In sfârșit un politician care vine și ne spune că ceva se poate face și că se poate face și la noi.

  10
  2
 • Intre de, beclean si ilva mica, propun impartirea vitezelor astfel: 40 dej, 30 beclean si 50 la ilva mica ptr ca am in prieten acolo!

  9
  2
 • C.F.R=:
  Ca…-te frate romane
  Ca…-te fara rusine
  Pe caile ferate romane
  Azi maine e anul de cand lucrati la 3 bariere spre Bargaie unde trenul merge cu 30-40 km/ora si voi mai vorbiti de 120 km, vai de mama voastra incopetenti, v-ati batut joc in astia 30 de ani de la revolutie de tara si de popor cum a-ti vrut voi.
  Zbrrrrrr!!!

  19
 • Asta-i ca la radio Yerevan:
  este adevărat că între Diej și Ilva Mnică vor circula trinurile cu 120 km pe oră?
  Iesti pierfect adivărat , dar cu o mică coriectură : pe zi, nu pi oră !

  9
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS