Actualitate Recomandări

USR cere excluderea ALDE din familia europeană: Partidul lui Tăriceanu este „o pubelă de corupţi”

Vicepreşedintele USR Cristian Ghinea, fost ministru în Guvernul Cioloş, a spus că formaţiunea sa a cerut ALDE Europa, prin intermediul Ciudadanos din Spania, să excludă din rândurile ei partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu pe motiv că ar fi „furat brandul ALDE Europa şi este un partid corupt care nu face cinste acestei familii europene”.

Într-o conferinţă de presă la sediul USR Bistriţa-Năsăud, Cristian Ghinea a declarat că Uniunea este „de partea celor care vor menţinerea UE aşa cum este în momentul acesta, chiar cu mai multă integrare”.

„Foarte probabil ne vom îndrepta spre familia compusă din formaţiunea Marche şi ALDE. Sperăm ca, până atunci, ALDE Europa să scape de partidul domnului Tăriceanu care este o pubelă de corupţi ce nu merită să fie în ALDE. Este mesajul pe care l-am transmis partenerilor noştri europeni. Ca urmare, la congresul ALDE Europa care se apropie luna viitoare va fi pusă pe masă o moţiune pentru excluderea partidului domnnului Tăriceanu din formaţiunea europeană. E condiţia pe care noi am pus-o pentru a merge spre ALDE. Argumentele noastre sunt foarte clare: ALDE România a furat brandul ALDE Europa, fără acordul lor. Este un partid corupt şi care nu face cinste aceste familii europene”, a spus Ghinea.

El a adăugat că USR a avut multe întâlniri cu partidele liberale din Europa şi va avea reprezentanţi la congresul ALDE Europa unde se va discuta excluderea ALDE România:  „Rezoluţia despre acre am spus este propusă de partidul Ciudadanos din Spania, un partid similar USR care a început de la zero şi care a ajuns acum al doilea partid din Spania, o forţă din ALDE Europa şi ei au propus această rezoluţie putem spune ca urmare a întâlnirilor pe care noi, USR, le-am avut cu ei. Avem un responsabil naţional de relaţii internaţionale şi avem această cerere permanentă legată de ALDE România. Mesajul nostru e simplu: oameni buni, liberali europeni, noi suntem parterul vostru natural în România fiindcă noi chiar credem în aceleaşi lucruri ca şi voi, în federalism european, în libertăţi civile în piaţa ca forţă pentru economie. Tăriceanu e un accident istoric, el pur şi simplu a nimerit acolo. Atunci când PNL a dezertat din ALDE şi s-a alăturat PPE, liberalii europeni aveau şi ei nevoie de cineva cu care să vorbească în România. Asta se numeşte accident istoric”.

Vicepreşedintele USR a menţionat că „alegerile din mai 2019 vor fi despre a păstra această Uniune Europeană sau a ne întoarce înapoi”.

„Eu cred că, dacă USR va face campanie în toată ţara şi va spune Vrem o ţară ca afară!, atunci haideţi să ne mobilizăm şi să votăm şi pentru salvarea Europei de data asta. Dacă noi vom face agenda, sunt convins că vom scoate mai mult decât cele trei posturi de europarlamentar pe care ni le dau acum sondajele în momentul acesta. În situaţia în care voi ajunge europarlamentar, mă voi ocupa de politicile de coeziune fiindcă din păcate, România nu arată ca o ţară care a înghiţit aproape 50 de miliarde de euro. Au fost proiecte de succes pe ici, pe colo, dar nu a fost acea schimbare prin care alte ţări au reuşit să se desprindă şi asta fiindcă am creat noi, ca stat, o birocraţie îngrozitoare”, a declarat Ghinea.

1 comentariu

  • Modelul vostru este ciudadanos neoliberali stil basescu de spania ? e numarul 4 in spania nu 2

    populism de extrema dreapta

    un grup de fascisti corupti ciudadanos clona a PP
    Ciudadanos: Neoliberales ayer, Fascistas hoy

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS