Actualitate

Noi chirii pentru locuințele ANL din Bistrița, din 1 aprilie

Consiliul Local Bistrița a aprobat într-o ședință extraordinară modul de calcul al chiriei și al cuantumului acesteia pentru locuințele construite prin ANL.

Din cele 773 locuinţe construite prin ANL în Bistrița, 474 au fost vândute în favoarea titularilor contractelor de închiriere, rămânând în administrarea municipalității 299 de locuinţe situate în 19 blocuri.


Începând cu 1 aprilie intră în vigoare noile chirii, actualizate cu indicele prețurilor de consum mediu de 113.80 comunicat de către Institutul Naţional de Statistică pentru anul 2022. Cuantumul chiriilor se calculează pornind de la prețul de investiție al locuinței, aplicându-se cotele de 1,5% reprezentând cheltuieli de reparații și întreținere și de 0,5% pentru titularii de contracte care au împlinit vârsta de 35 ani. Chiria lunară va fi ponderată cu coeficienții aferenți rangului localității și venitului mediu net pe membru  de familie a titularului contractului de închiriere, realizat în anul 2022.

Valorile chiriillor actualizate pentru fiecare locuință în parte au fost calculate la nivelul maxim al coeficientului de venit, respectiv 1,00. Acestea vor putea fi modificate ulterior doar după depunerea documentelor justificative privind venitul mediu net pe membru de familie realizat în anul 2022 de către chiriași, începând cu luna următoare depunerii documentelor.

5 comentarii

 • Cum mai știe statul ăsta să-și colecteze taxa de protecție. Bine, de la amărășteni, că altfel băieții deștepți sunt prieteni cu statul, chiar fac parte din el și ei știu cum să-și ascundă averile, dar un amărât care lucrează la Leoni pe salarul minim, n-are altă variantă, ori plătește, ori părăsește locuința. Unde? în Spania, că acolo poți să intri într-o locuință, o ocupi și nu plătești nimic, că te protejează legea ,,okupas”, care zice că fiecare trebuie să beneficieze de-o locuință. Sigur, ce se întâmplă acolo, e o tâmpenie, dar și la noi lucrurile au luat-o razna. Un, ucrainian, primește 90 de lei/zi, adică 2700 lei/lună, plus alte facilități, iar un român, care muncește, primește 1800 de lei/lună, trebuie să plătească tot, dacă nu vine statul și-l execută, că deh, trebuie bani pentru partid, pentru pensii speciale…o,da trebuie să precizez, nu-s nici prorus, dar nici prost. No, numa zâc.

  28
  5
  • 1. In formula nu exista nici un coeficient de indexare a chiriei la a doua locuinta, a treia locuinta detinuta de acestia pe alte nume.
   2. Fiind bloc ANL cu destinatie clara trebuia facut FARA PARCARI… in elvetia ucrainienii cand au ajuns trebuie sa aleaga intre masina de 34567765 euro si ajutorul de cazare!!!!!
   In Romania statul le face si parcari la cei nevoiasi care primesc locuinte sociale!!!!!
   3. Daca ai salariul peste cel mediu atunci treci la nivelul urmator: te duci la banca nu la primarie!!!
   In asemenea conditii sa tot fii contribuabil al unui stat….pamantean! (Pensiile speciale nu se discuta…)

   12
   1
 • Nu te contrazic, sigur sunt situații de genul ăsta. Eu mă refeream la modul general. Cum se comportă statul cu cetățeanul în toate situațiile. Când zice că-ți dă, numai zice, dar când spune că-ți ia, apoi chiar îți ia. Iar în cazurile de subânchiriere, municipalitatea are toate pârghiile legale să-i facă să intre în legalitate, dacă nu cumva sunt lipitori de afișe, cei în cauză. Numa zâc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS