Actualitate

Pe cea mai lungă stradă din Bistrița, lucrările de modernizare ar putea fi reluate din sens invers

Pe cea mai lungă stradă din Bistrița, Tărpiului, lucrările de modernizare ar putea fi reluate din sens invers, a spus primarul Ioan Turc de la intersecția cu Drumul Cetății, din zona cimitirului.

”Pe drumul Tărpiului vom avansa anul acesta cu lucrările începute anul trecut. Am promis un lucru, ne-am ținut de cuvânt: am spus că, la finalul anului 2022, zona de pământ va fi acoperită de asfalt după lucrări importante care s-au făcut: rețele de preluare a apelor pluviale, rețele pentru iluminatul public, canalizare. Discutăm despre un efort uriaș pe cea mai lungă stradă din Bistrița. Anul acesta, venim spre Drumul Cetății sau, probabil, vom începe din Drumul Cetății înspre lucrările care s-au desfățurat anul trecut”, a anunțat primarul la AS-TV.

Municipalitatea a demarat în toamna anului 2021 modernizarea străzii Tărpiului, investiție de anvergură de aproape 14 milioane lei ce include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului (parțial, la trei benzi de circulație), amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare, unde este posibil. Investiția mai cuprinde realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public. Tronsonul de drum care va fi reabilitat are o lungime de 2,73 km, rețeaua pluvială va fi pe 3,31 km, iar sistemul de iluminat public de pe strada Tărpiului, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, se va întinde pe 3,13 km.

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, municipalitatea primește 1.193.170,66 lei pentru continuarea lucrărilor.

4 comentarii

 • La un spital (…) bate in poarta sa intre ..un primar….cine i?…eu sunt, stefan cel mare! …nu se poate, stefan cel mare avem…da, dar eu sunt stefan cel mare bulevardul!!!. …cea mai lunga strada din bistrita!!!

  18
  2
  • E jenant domnule primar sa va faceți ca lucrați de 2 ani pe cea mai lunga strada din oraș.
   Apropos…pe strada asta urca zilnic mii de oameni și mașini care merg în 3 schimburi la cea mai mare companie din județ.
   Strada asta nu are un trotuar. Sute de oameni își risca zilnic viețile mergând direct pe carosabil. De 20 de ani aceasi problema. Doar norocul face ca acolo sa nu își fi pierdut viata nici un om pana acum.
   E bătaie de joc și lipsa de respect fata de cetățean din partea administratorului acestei străzi.

   15
   1
 • Dacă bistrita ar fi avut un primar PRIMAR (mare, nu mic), ar fi demonstrat că o stradă, chiar cea mai mare, se poate – pentru că trebuie să fie modernizate în șase luni, maxim un an. Dar când ne administrează oameni mici…

  6
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.