Economie

Cinci angajați ai unui ocol silvic, cercetați penal pentru un prejudiciu de peste trei sute de mii de lei

Cinci angajați ai unui ocol silvic privat din localitatea Ilva Mică sunt cercetați penal de polițiști pentru un prejudiciu de peste trei sute de mii de lei creat prin tăierea ilegală a peste 2500 de copaci din fondul forestier pe care îl administrau.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Antonela Gorgan, a informat, miercuri, printr-un comunicat, că Traian P. de 35 ani și Ionel P. de 51 ani ambii din localitatea Leșu, Adrian N. de 32 ani din localitatea  Ilva Mică, Vasile H. de 38 ani din localitatea Maieru și Gheorghe T. de 47 ani, din orașul Sângeorz-Băi, toți angajați ai Ocolului Silvic Plaiurile Heniului Regia Autonomă Ilva Mică, sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, gestiune frauduloasă, complicitate la gestiune frauduloasă și neglijență în serviciu.

Potrivit sursei citate, în 2009, cei cinci nu au luat măsurile necesare administrării fondului forestier din cadrul Ocolului silvic Plaiurile Heniului RA Ilva Mică și, astfel au fost tăiați ilegal și furați de către alte persoane 2.515 bucăți arbori în valoare totală de 300.732,99 lei.

Gorgan a mai spus că polițiștii in cadrul Serviciului de investigare a fraudelor au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud cauza penală complexă și că prejudiciul creat Consiliului Local Leșu a fost recuperat în totalitate prin aplicarea sechestrului penal asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând învinuiților.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.