Sănătate

Cinci pași pentru a avea un păr minunat

Indiferent de vârstă, atât femeile, cât și bărbații își fac griji privind aspectul părului și investesc și bani și energie pentru a avea o podoabă capilară sănătoasă și strălucitoare.

Totuși, indiferent de opiniile generale, nu este nevoie de foarte mulți bani și nici de vizite repetate la salonul de cosmetică pentru a avea un păr frumos.

1. Pentru a avea un păr sănătos și strălucitor, trebuie să ai grijă la ceea ce mănânci. Aspectul părului tău este oglinda felului în care funcționează organismul. O dietă echilibrată îți va face părul frumos și mătăsos. De asemenea, este important să te hidratezi și să bei circa 8-10 pahare de apă pe zi. Părul conține, în proporție de 25%, apă.

2. Usucă-ți părul folosind un prosop moale, fără mișcări prea agresive. Pe cât posibil, evită să folosești uscătorul, placa de întins părul sau ondulatorul.

3. Evită să contribui la degradarea firului de păr folosind peria potrivită. Când ai părul ud, folosește un pieptene din lemn cu dinții rari pentru a descurca firele încâlcite, dar evită să atingi rădăcina părului. De asemenea, când ai părul uscat, încearcă să folosești o perie cu peri naturali care este mai puțin agresivă cu firul de păr.

4. Scapă de vârfurile despicate folosind un balsam hidratant, atunci când te speli pe păr, și nu uita să treci cel puțin o dată la trei luni pe la coafor ca să îți tunzi vârfurile.

6. Dacă îți cade părul și acesta este un aspect care te îngrijorează, trebuie să știi că biotina poate ajuta la regenerarea foliculilor de păr. Cum asimilezi această substanță? Simplu. Încearcă să combini mai multe alimente care conțin biotină. Prepară-ți un cocktail din banane, iaurt și lapte degresat și consumă-l cât mai des. Totodată, suplimente precum cele cu vitamina B6 și zinc pot stimula creșterea părului.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS