Sănătate

Cum să faci un grătar cât mai sănătos

Gastronomii împărtășesc o serie de idei, simple, dar de efect, pentru a pregăti un grătar cât mai sănătos și gustos, cu mai multe tipuri de carne și legume.

Carnea de vită: Pentru început, alegeți o carne cât mai sănătoasă, de preferat care să provină de la vaci hrănite cu iarbă nepoluată. Evitați carnea provenită de la vacile hrănite cu porumb sau cărora le-au fost injectați hormoni de creștere sau antibiotice.

Carnea tocată: Alegeți carne de curcan sau de vită care să conțină maximum 7% grăsime, de preferat cu un conținut cât mai mic de grăsimi saturate.

Peștele: Somonul este o alegere excelentă pentru grătar, fiind bogat în acizi grași Omega 3. Optați pentru cel prins în Alaska, deoarece somonii din Atlantic sau cei crescuți în ferme pot conține multe substanțe chimice dăunătoare.

Legumele: Devin foarte gustoase făcute pe grătar. Alegeți legume consistente, precum vinete, ciuperci, ardei, ceapă și sparanghel. Folosiți un coș special pentru grătar pentru ca bucățile de legume să nu cadă pe cărbunii încinși.

Porumbul: Puneți-l pe grătar cu tot cu foi, pentru ca boabele să nu se ardă sau să se usuce. Lăsați porumbul să se coacă timp de 15-20 de minute.

Sosurile și marinatele: Cel mai bine este să le pregătiți în casă, dar, dacă nu aveți timp, aveți grijă când le alegeți din supermarket. Optați pentru cele care nu conțin sirop de porumb, conservanți, aditivi, coloranți artificiali și arome artificiale. Căutați sosurile din ingrediente naturale.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.