Actualitate

Cinci proiecte cu bugetare participativă, în ultima etapă. Îl puteți vota pe cel preferat

În vară, Primăria Bistrița a lansat procesul de bugetare participativă, cetățenii putând depune proiecte care să contribuie la îndeplinirea unui obiectiv de interes general. Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 500.000 de lei, cele alese urmând să fie incluse în bugetul pe anul viitor. 1 milion de lei este suma anunțată de municipalitate că o va aloca pentru proiectele cu bugetare participativă.

Proiectele au putut fi depuse până în 20 septembrie, iar acum au intrat în ultima etapă cele considerate eligibile. Bistrițenii pot vota proiectul preferat, până în 14 noiembrie, pe platforma https://participativ.e-bistrita.ro/. În 15 noiembrie va fi anunțat clasamentul final.

Din 15 proiecte depuse, au rămas în cursă cinci:

Smart City Tour Bistrița – Aplicație IT pentru turiști constând în tururi ghidate (100.000 lei). Aici detalii.

Pădurea Codrișor – Oaza de relaxare a bistrițenilor (pădure-parc: trasee cu zone de agrement și locuri de odihnă / 130.000 lei). Aici detalii.

Siguranță la treceri de pietoni din Viișoara și Unirea (camere video, panouri de avertizare, insule / 500.000 lei). Aici detalii.

Transport gratuit pentru persoanele cu dizabilități și vârstnici (microbuz pentru excursii / 80.000 lei). Aici detalii.

Joaca accesibilă (leagăn pentru persoanele cu dizabilități / 15.000 lei). Aici detalii.

7 comentarii

    • ConsilieruleZ cam târziu ai ajuns la muncă o să-ți taie primarul ziua de muncă . Vasile funcționarul tăietor de frunze a ajuns înaintea ta. La panoul de oroare a primarului Vasile va fi în partea cu aşa da iar tu în partea cu aşa nu.

  • Am depus 3 proiecte din care 2 au fost cu idei care, dupa explicatii care am primit din primarie vineri, sint deja incluse in alte proiecte mai mari. Asa a ramas unul si sunt curios daca va fi votat macar.

    Cei care acum scrieu comentari gen „politruci” le sugerez data viitoare sa depune si ei vreo ceva. Nu este greu. Nu imi a trebuit de cit 1 ora pentru toate 3 si daca ar fi fost pozibil mai multe in altceas domeniu, asi fi depus inca 2-3.

    • Domnule Born, vă rog să îmi spuneți care este proiectul depus de dvs. pentru a-mi ușura votul. Deși, ar trebui bugetate toate cinci pentru că suma estimărilor este de 825.000 lei, deci sub un milion cât s-a aprobat spre alocare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS