Actualitate

Cum poate deveni Pădurea Codrișor a doua pădure-parc din Bistrița, oază de relaxare pentru localnici

După Schullerwald, Pădurea Codrișor are toate șansele să devină a doua pădure-parc din Bistrița, o nouă oază de relaxare pentru bistrițeni, anunță Asociația Bistrița Civică. Organizația a depus un proiect la Primăria Bistrița prin schema de bugetare participativă. Poate deveni realitate dacă adună cât mai multe voturi.

”Un vis al multor bistrițeni este tot mai aproape de realitate: Pădurea Codrișor – pădure parc!Am mai făcut un pas înainte. Proiectul „Pădurea Codrișor – oaza de relaxare a bistrițenilor” a intrat în ultima etapă a primei ediții „Bugetare participativă în Bistrița” inițiată de Primăria municipiului Bistrița.

Proiectul are nevoie de votul vostru pentru ca să fie cuprins în bugetul anului 2022. Votul îl puteți exprima pe pagina https://participativ.e-bistrita.ro/ unde trebuie să vă creați un cont pentru a putea vota.

Menționez că proiectul l-am făcut împreună cu colegi din Asociația BISTRIȚA CIVICĂ : Silivan Crăciun, Marius Bălan, Ioan Bâca, Virgil Petruțiu cărora le mulțumesc pentru implicare”, a scris pe Facebook președintele Asociației Bistrița Civică, Adrian Florin Chereji.

În data de 4 iulie a.c., organizația anunța: ” După 8 ani de luptă am reușit! Pădurea Codrișor (Schifferberg) a fost salvată! Autoritățile locale, respectiv Primăria municipiului Bistrița, are în planurile de modernizare a orașului nostru declararea și amenajarea acestui dar de la natură ca pădure-parc/pădure urbană. Până când se va reuși obținerea fondurilor europene pentru acest proiect putem să face câțiva pași înainte și, cu cheltuieli minime, să continuăm amenajarea potecilor pe care am început-o în anul 2014”.

28 comentarii

 • Din nefericire pentru această pădure soarta îi este pecetluită pentu distrugerea ei vor vota cei din RAAL.
  Că după aceea dealul va veni peste ei asta nu mai contează fiindcă înainte sau simțit bine, este ca la alcolici pentru care contează că în momentul actual să se sintă bine numai contează că a doua zi se simt rău şi nu sunt bunii de nimic.

 • Avem si noi dusmanii de serviciu niste non-cetateni care nici macar nu au un nume sau le este rusine ca il poarta de pomana. Acesti carcotasi de serviciu dispusi sa jigneasca sunt de departe si analfabeti functionali. Desi li s-a explicat ca nimeni nu distruge nimic iar amenajarile sunt blande cu materiale ECO si nu aducem betoane, borduri, fier etc ,totusi ei nu inteleg aceste precizari.
  Se impune o alta precizare pentru cei care nu sunt bistriteni nascuti si nu si-au facut copilaria aici.
  Pe vremuri bravii SASI care au si dat numele acestei paduri in SCHIFFERBERG au amenajat cu alei, bancute traseele si au avut si un punct de observatie si de alimentatie publica sus intr-o poenita.
  Si primul primar roman CORNELIU MURESANU a facut amenajari. Cand eram copil am prins inca aceste amenajari si tineretul cu parintii serbam cu mare fast cu mic cu mare ziua de 1 MAI. Totul este pentru voi dragi bistriteni.
  Sa ne bucuram de padurea noastra care este o prelungire a Parcului Mun. in prezent neincapator sambata si Duminica in zilele de vara.
  VOTATI ACEST PROIECT al Bistritei Civice ! Nu uitati ca 6.000 de bistriteni au semnat petitia SALVAM PADUREA CODRISOR ! Si a fost salvata pentru voi.

  • Bălane nu te agita ca oul în căldare, cocalari de trotuar ca tine sunt destui în oraş, o să vă voteze proiectul şi o să reuşiți să distrugeți şi Pădurea Codrişor.

  • La cât sunt de senili cei doi au nevoie de alei şi băncuțe că altfel se rătăcesc în pădure ha, ha

  • În poieniță se va face o stație de pompieri şi un punct de prim ajutor pentru gospodinele care se vor tăia cu cuțitul când pregătesc salata.

 • Având in vedere că încă din anul 2015 a fost adoptat prin hotărâre de CL proiectul de amenajare a Pădurii Codrișor ca zonă de agrement ”Pădure-parc Codrișor” pentru care voluntarii Asociației Bistrița Civică au adunat 4.029 de semnături de susținere , pentru ce mai e nevoie si acum de votul cetățenilor pentru ca proiectul să fie cuprins în bugetul anului 2022. (Vezi: https://timponline.ro/proiectul-asociatiei-bistrita-civica-in-cl-raportul-primariei/).
  Cu atât mai mult cu cât amenajarea Pădurii-parc Codrisor are ca obiectiv punerea în valoare a potențialului natural al zonei printr-o strategie care ține cont de valoarea ecosistemului și de utilizarea cotidiană pentru plimbări, sport și recreere.
  Este vorba de revitalizarea unor puncte de atracţie existente încă din perioada interbelică ceea ce va duce la valorificarea potenţialul urbanistic, peisagistic şi turistic al zonei. In acest sens, proiectul prevede intre altele reamenajarea unor poteci turistice, precum : ”Poteca Veveriţelor”, ”Poteca Stejarilor”, ”Poteca Poienelor”, ”Poteca Bicicliştilor”, ”Poteca Veteranilor”.

  1
  7
 • Presupun că majoritatea celor care au postat mai sus nu înțeleg sau nu știu ce a însemnat o luptă de câțiva ani împotriva unui regim odios- regimul Crețu- care, printre alte decizii mizerabile, care ne-au costat și ne costă bani în continuare- precum pârtia de schi- a încercat să distrugă acest plămân verde al orașului care este pădurea Codrișor. Am fost unul dintre cei care, alături de colegi, de elevi și de membri ai Mișcării Meritocrate, am pus umărul, cât ne-am priceput, la mișcarea care a însemnat, prin manifestări publice, referendum, semnături și acțiuni civice, salvarea acestei păduri de la transformarea ei într-un șantier, într-o construcție care ar fi însemnat pierderea unei oaze de oxigen și poluarea viitorului orașului și al copiilor noștri. Acești domni de la Bistrița Civică au fost liderii noștri care s-au zbătut și au reușit să salveze pădurea de la distrugere. Oricât i-ați denigra, respectul unor mii de cetățeni pentru acțiunile lor nu vor dispărea. Eu, prietenii și copiii mei suntem mândri că am ajuns să vedem și să votăm acest proiect cetățenesc. Felicitări inițiatorilor proiectului, suntem alături!

  • @ Tiberius, Păi regimul ăsta a PNL-ului cum este nu este lafel de odios sau este doar țepar ?!

   Face toate tâmpenile lui Cețu-Nicular adică Linia Verde, îngustarea străzilor Gării- Decebal-Andrei Mureşanu-Năsăudului, în loc să închidă pârtia de schi mai aruncă acolo şi alți bani, Linia Albastră adică centuta Crețu rebotezată de Niculae.

   A renuțat la un singur proiect al PSD-ului cel cu internodalul asta numai pentru ca ” amicul ” lui Turc să poată pună mâna pe clădirea Autogării !!!!!!!!

   Marile lor proiecte PNL se rezumă la wc-ul primarului şi la wc-ul din Parcu Municipal, la distrugerea Pădurii Codrişor şi continuarea distrugeri Pădurii Cocoşu.

   Cum zicea Trahanache ” Şi luptă şi dăi …..” Ruşinos Regim suțineți.

  • Plămânul verde a rămas în partea de Nord a oraşului ați distrus pădurea Cocoşu şi acum continuați distrugerea şi cea mai rămas din pădurea Codrişor.

 • Domnule Gore, eu nu susțin niciun regim și nu am fost afiliat politic niciodată. Am susținut și susțin inițiative care aduc un plus pentru cetățeni și pentru viitorul copiilor noștri! Fiți sigur că atunci când actuala conducere a orașului o să ia decizii majore greșite o să fiu printre cei care le contestă. Dar decizii care afectează viața cetățenilor, a elevilor sau a tinerilor, nu construirea unor WC-uri!! Deocamdată mă bucur pentru acest proiect așteptat de mult.

  • Tiberius ar fi trebuit să fi protestat asupra wc-ului pe care şi la făcut primarul în biroul din primăriei fiindcă wc-ul ăla este un FURT.

   PNL şi-a început regimul din Bistrița cu un FURT.

   Ne mai miră atunci cea urmat !

 • Domnule profesor CAmaras nu va pierdeti vremea cu prostii care sunt fix de la pesedeuu celor care au vrut sa treaca o centura neocolitoare prin padurea Codrisor si implicit urma distrugerea a zeci de hectare cu copaci. Sunt de neam prost si needucat acesti postaci simpli.

  • Care-i treaba cu centura că nu înțeleg ? Centura o va trece prin pădurea Codrişor, însuşi Turc şi PNL – ul o va construi numai că acum cu şmecherie se numeşte Linia Albastră fiindcă Turc deşi sa lăudat în campania că anulează proiectele PSD, el nu a anulat niciun proiect al PSD-uli, în afară de internodal unde ” doctorul ” are un mare interes, au fost doar minciuni de campanie electorală pentru proşti. Ai fost şi tu un prost ce ai pus botul la minciunile lui Turc ? Eu recunosc că da, m-am lăsat mințit.
   În precampania a spus sus şi tare că a reuşit să blocheze construirea noi săli polivalente iar anul acesta pinochio a fost cu ministru la noua sală polivalentă şi sa lăudat că a fost ideea lui construirea noi săli polivalente. Prea sunt toate cusute cu ață albă !

 • Un mic amănut juridic cum se va realiza acest proiect ilegal dacă Pădurea Codrişor nu este în intravilan ?
  Stai că am înțeles nu trebuie să respetăm legea că doar pentru Bălan nu se aplică nicio lege are şi casa construită ilegal fără autorizație.

  • Ma bucur pentru acest proiect. Este o inițiativa lăudabilă. Când S-au amenajat potecile acum câțiva ani, toți iubitorii de natura care au mers in pădure au fost martorii unui lucru bine făcut. Ma bucur ca am fost unul dintre cei care au luptat împotriva centurii prin pădure și aceasta a fost salvata. Pădurea trebuie conservată. Aceasta inițiativa va duce la ecologizarea ei și la protecția vegetației. Sa nu uitam ca ea este vandalizată se turme de oi care pasc in pădure și ca se fac tăieri ilegale. Poate ca intr-o faza ulterioară se va avea in vedere și acest aspect.

  • Pe site primăriei a mai apărut şi altă ilegalitate un PUZ în zona lacului de introducere a unui teren intravilan pe care deja sunt construite ilegal case şi străzi.
   Iar trebuie să vină procurori să-i salte pe cei de la urbanis şi pe primar şi consilieri locali dacă vor aproba această ilegalitate.

 • Te F///e grija in loc sa te vaccinezi contra imposturii si rautatilor care te-au coplesit. Am construit foarte legal si in scurt timp Justitia imi rezolva corect dosarul si plangerea facuta.
  Totul este facut pe proprietate privata clara din 1939 cumparata. Dormi linistit ca nu mai am nevoie de o hartie in plus numita autorizatie.

 • ciuma rosie este la datorie prin frustratii lor, atacand in stanga si indreapta oamenii civici de la B-ta civica . Frustrarea lor este fara limite ca nu s-a facut pe acolo proiectarea centurii ceruta de fostul primar drujba si aparatul de partid rosu.

  • consilierule iar ai întârziat la muncă o să-ți taie din nou Turc şi ziua asta de plată. Mai lasă băutura dacă vezi că nu poți să te trezeşti dimineața.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS