Actualitate Recomandări

Noi restricții în cinci comune în care incidența este mai mare de 6 și 7,5

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 183 din 11.10.2021, de marți 12 octombrie se introduc măsuri suplimentare de limitare a răspândirii infecțiilor de SARS-CoV-2 în unitățile administrativ-teritoriale Șieu Măgheruș, Livezile (unde incidența este mai mare de 6), Budacu de Jos, Negrilești și Nimigea (unde incidența este peste 7,5).

În comuna Rodna, deoarece incidența a mai scăzut, nu se mai aplică restricțiile de circulație pentru toată săptămâna, ci doar carantina de noapte pentru week-end, aferentă incidenței peste 6.

În comunele Braniștea, Teaca, Șanț, Matei, Josenii Bârgăului, Uriu și Târlișua se instituie măsuri pentru incidență peste 3.

Restricții pentru incidență peste 6 se mai aplică, pe baza hotărârilor emise de curând, în orașul Năsăud și comunele Lechința, Rebrișoara, Șieu Odorhei, iar pentru incidență peste 7,5 în Șintereag și Salva.

În localitățile unde incidența este mai mare de 6 accesul la competițiile sportive, săli de cinema, săli de spectacole, evenimente culturale în aer liber, nunți, botezuri, mese festive (la aceste evenimente private nu mai mult de 200 de persoane), restaurante, cafenele, terase, săli de fitness, săli de jocuri, piscine interioare, locuri de joacă se face, numai între orele 05.00-24.00, până la 50% din capacitatea spațiului și este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, pe baza certificatului digital, nefiind permisă intrarea pe bază de test. Purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, magazinele au program până la maxim ora 22.00, iar circulația persoanelor este interzisă pe timp de noapte, excepție fiind persoanele vaccinate sau trecute prin boală, plus cazurile de urgență cunoscute. La incidență mai mare de 7,5, carantina de noapte se aplică în toate zilele săptămânii.

Aici măsurile pentru incidență peste 6 / Aici măsurile pentru incidență între 3 și 6

1 comentariu

  • Daca vreo institutie a Statului Roman va mai finanta vreodata lucrari si proiecte in comuna Parva inseamna ca lumea luat-o razna. Comuna aia ar trebui sa se descurce strict cu ce platesc ei impozite, din banii aia sa isi faca drumuri, scoala, sa ii dea salar la popa, sa plateasca medicii. Cum naiba sa ai procent de vaccinare 3,44%!?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS