Recomandări Social

Cine este de vină pentru surparea drumului între Rodna și Măgura Ilvei în care s-au investit bani europeni

Recent, drumul comunal Rodna – Măgura Ilvei s-a surpat pe o lungime de circa 30 de metri, în urma alunecărilor de teren provocate de intemperii, autoritățile locale luând decizia închiderii temporare a circulației pe acest tronson, care fusese modernizat cu bani europeni, circa 2 milioane de euro, în urmă cu câțiva ani.

Compania M.I.S. Grup face o serie de precizări:

”Problema drumului care leagă comuna Rodna de Măgura Ilvei, o situație semnalată Primăriei încă din timpul lucrărilor.

Alunecarea de teren care a provocat surparea unei părți a Drumului Comunal Rodna – Măgura Ilvei este una veche și a fost cunoscută de autoritățile comunei Rodna, M.I.S. Grup făcând note de constatare și propunând soluții tehnice din timpul lucrărilor de modernizare a infrastructurii, tocmai pentru a preîntâmpina această situație.

Primăria Rodna nu le-a pus în aplicare, reziliind contractul, însă Primăria Măgura Ilvei, care a primit la rândul său notificare, a acționat, realizând lucrările de consolidare pe un sector similar.

De asemenea, la baza alunecărilor de teren din zonă stau și lucrări neautorizate care au fost făcute la piciorul taluzului (parte inferioară a drumului) de către o persoană privată. Porțiunea de teren a fost notificată de către constructor, întrucât proprietarul terenului de sub drum a excavat pământul.

Facem cunoscut faptul că în anul 2021 Primăria Rodna a intervenit pe drumul în cauză cu alte tipuri de lucrări fără a cere acordul constructorului, astfel că lucrările efectuate de compania M.I.S. Grup și-au pierdut termenul de garanție.

Din păcate, situația unui proiect din nou este un subiect de presă, în ciuda faptului că toate aceste probleme au fost notificate în scris Primăriei Rodna și prezentate în ședința Consiliului Local Rodna din data de 28.12.2021, care poate fi accesată la linkul următor https://bit.ly/3xPAPGT.

Încheiem prin a semnala faptul că, până în anul 2023, pentru lucrările de reabilitare efectuate la Drumul Comunal Rodna – Măgura Ilvei, compania M.I.S. Grup nu a încasat sumele aferente lucrării facturate în anii 2020 și 2021”.

Reamintim: Drumul comunal care leagă comunele Rodna şi Măgura Ilvei a fost modernizat cu fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro, recepţia lucrărilor având loc în anul 2020.

Etichete

11 comentarii

 • Drumul a fost rupt de apele care au venit de pe versant.
  In zona daca santul era dimensionat la o sectiune coresphnzatoare pt prelua intreaga cantitate de apa, avea panta, descarcari pe sub drum prin podete acolo unde panta permite, acel drum nu ar fi fost afectat.
  Vina?
  Proiectantul si constructorul!!!
  Daca a fost lucrare la cheie atunci doar constructorul.
  Daca nu a fost proiectant atunci tot constructorul.
  Constructorul se incadreaza la toate categoriile de acuzatii: daca observi ceva in timpul executiei care ti ar afecta lucrarea nu torni asfalt sa acoperi un …rahat!!!

  41
  2
 • MIS GRUP: “Dacă tăciaci, filozof rămâneai”.

  MIS GRUP: Notificarea către primăria Rodna este “apă de ploaie”. Asta fiindcă Primăria Rodna nu are nicio autoritate în acest caz.
  Datoria dvs. ca și constructor omologat pentru a efectua lucrări de asemenea anvergură era să notificați CNAIR o dată ce ați constatat aceste probleme majore (chiar dvs. recunoașteți că tehnic le-ați identificat). Dacă CNAIR nu a fost notificat sunteți vinovați! Dacă CNAIR în schimb va dat un document care a girat continuarea lucrării o dată ce a fost notificat de existența acestor probleme, atunci vina este a lor.

  În orice țară normală la cap în lipsa documentului de la CNAIR pentru continuarea lucrării, dvs. MIS GRUP vi s-ar retrage licența în efectuarea de lucrări publice fiindcă ați pus în pericol siguranța cetățenilor (participanții la trafic). Dar asta nu se întâmplă în România!

  42
  7
  • Ce treabă are CNAIR la un drum de importanță locală al cărui beneficiar este asociația formată din cele 2 comune?

   12
   7
 • Mi se pare penibil scuzele constuctorului,pai exact cum un pacient ar vrea sa se opereze ar discuta cu chirurgul toate detalile operatiei dupa operatie pacientul a murit si chirurgul se scuza ca pacientul a venit prea tare din salon sau a miscat in timpul operatiei ,continua sa opereze si pacienti mor in continuare scuzele dr sant aceleasi graba si miscarea traim in Romania,ce e curios ca nu lasa alti ‘chirurgi ‘ sa opereze chiar si daca nu sant ‘pacienti ‘ lor[veziDN17]sa revenim la cazul de sus greseala e a primarilor ca mai lasa la licitati asemenea ‘constructori’.

  17
  4
 • La Rodna și Sanț (unde nu-i șanț, e vai de picioare !) nu primarii conduc primăria , ci Miss în grup.
  Prin urmare, primarii n-au nicio autoritate – că doamna miss i-a pus în funcție, doamna (miss) îi schimbă.

  26
  1
 • Nașul primarului din Rodna, este ghici cine? da, ați ghicit, patronul junior al misului, doar că s-a rupt lanțul de iubire…si-a-nceput a rugini…Aici și în alte situații similare, trebuie să vină ,,nașii” de la OLAF, că nașii de la DNA, s-au cumetrit și ei cu hoții. Are dreptate și MIS în acest caz, dar în multe altele, unde cumetriile au mers ca unse, știți voi cu ce, acolo sunt vinovați mulți. Cât timp, toate lucrările mari, sunt luate doar de firme de partid, de casă, iar banii sunt păpați pe SF-uri, PT-uri, consultanță și comisioane, iar la cei care execută lucrarea, ajunge ,,praful de tobă”, apoi prafu se alege și de lucrări și de țara asta. No, numa zâc.

  11
  • Doar din pocedti ramane si la constructie ceva, nh j asa „ionunutz”?

 • La Sant primaria e condusa de Iugan de pe vremea lui Ceausescu si pana azi, nu sa gasit un primar care sa conteste o neregula din partea lor, ghiocei au fost si sant cu dni consilieri cu primar [capul plecat va ramane tot plecat].

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS