Actualitate

Cine spune că Pârtia Cocoş e cea mai bună din nordul Transilvaniei

(FOTO) Criticată de mulţi pentru că ar fi o investiţie mult prea mare din bani publici şi nerentabilă, pentru că stă mai mult închisă, iar când se deschide e plină de pietre, Pârtia Cocoş are şi admiratori. Printre ei se numără şi Vali Schreiner, managerul Centrului sportiv Schreiner Bistriţa.

„Nu e ca în Austria, dar, pentru altitudinea la care e, pârtia e de nota 10. Este configurată bine, e lată, are şi parte dificilă sus, are variantă ocolitoare, partea cu bulină roşie, deci e pentru toată lumea. E mai lungă decât cea de la Vatra Dornei, cea din Cavnic sau Topliţa, are scaun de patru, suspendat. Dincolo e totul la nivelul solului. Are viteză, 800 de persoane pe oră. E chiar ok. În partea asta de nord întrece toate pârtiile: Sovata, Vatra Dornei, Topliţa, Cavnic. De exemplu, la noua pârtie de la Rarău nu este parcare. Aici s-au gândit la toate. Mai e un pic de lucru, dar trebuie experienţă. Eu zic că la anul totul va fi ok. Noi suntem mulţumiţi că pârtia e aici, aproape, şi putem veni în fiecare zi”, a spus Vali Schreiner.

Potrivit lui Vali Schreiner, cea mai mare problemă a Pârtiei Cocoş este lipsa zăpezii. „La 30 de centimetri strat de zăpadă se poate lucra, dar, pentru bază, e nevoie de apă în tancuri, e nevoie de tunuri, dar, cu ce au acum în dotare, şi-au făcut treaba foarte bine”, a spus el.

Cât timp pârtia este deschisă, Vali Schreiner este monitor de schi.

„Avem şcoală de schi, ne ocupăm de copii, suntem bucuroşi că vine lumea la mişcare. Oricine poate să înveţe să schieze. Nu există limită de vârstă. Poate să aibă nevoie de 5 ore, de 10 ore. Depinde de vârstă, de condiţia fizică. Ora costa 80 de lei. Noi încercăm să aducem copiii chiar de acasă dacă e nevoie. Aici, la pârtie este şi echipament de închiriat. Costă 50 de lei tot: cască, beţele, clăparii şi schiurile. Ne-am dus sub preţurile din Poiana Braşov”, a spus Vali Schreiner.

Pârtia este deschisă de luni până vineri între orele 09.00 – 16.00 și 18.00 – 21.00, iar sâmbăta și duminica de la 09.00 la 16.00.

35 comentarii

 • Nu trebuia să vină și un „lăudător de serviciu”? De ce dezinformezi lumea, mai sunt pârtii în nordul țării, mult mai bune decât struțo-cocoșul: Șuior, Borșa (stațiune și Prislop) și ,mai nou, pârtia Rarău, toate cu transport pe cablu?
  Dar cum să critici pârtia pe faci un leu? Ți-ar mai încredința părinții copiii să-și rupă gâtul pe pietre?
  Apoi să lauzi bucla dovedește că ești mai mult decât subiectiv, acolo se vor produce accidente urâte.

 • Măi Schreiner, condiția esențială pentru a putea schia este să ai zăpadă, ceea ce la Cocoș lipsește. Sunt vreo câțiva „nebuni” care schiază pe grohotișuri, dar nu cred că e cazul pentru o pârtie de agrement să fie plină de pietre.
  Intr-un fel ai dreptate, pentru altitudinea la care e construită e foarte bună. Se pare că ai mai umblat prin lume și ar trebui să ne spui unde ai mai văzut pârtie de schi cu sosirea la 672 m altitudine, dotată cu telescaun cu patru locuri? Problema mare este că s-au cheltuit foarte mulți bani pentru ce utilitate are. Nu trebuia făcută această investiție.
  Au probleme și alții la pârtiile lor, dar se vede de la o poștă că cele private sunt cu mult peste cele administrate de primării. La Câmpulung nu au parcare, de ce nu bagă autobuze? La Vatra Dornei pârtia Parc, administrată privat, este plină, pe când la pârtia Veverița e mai mult gol, pentru că și zăpada e proastă. La Toplița e plin de schiori, omul de acolo stă zi și noapte pe pârtie. La Șuior la fel.
  Iarna asta a fost favorabilă pentru schi la Bistrița, perioada de ger a fost destul de lungă, dar ce ne facem dacă vin 5 ani cum au fost ultimii, cu ploi la Bobotează? Toată zăpada se duce la râu, curent și apă consumate în zadar.
  Când nu-s banii tăi contează mai puțin.

  • Alo dobi…,pe parc e plin de incepatori(si paltonari moldoveni afumati) iar pe veverita sunt cei care stiu schia si nu e gol de loc.

 • Partia in opinia mea e foarte buna un lucru bun binevenit pentru noi toti comentatori rau intentionati vom gasii tot timpul .Cand mergeam pe Budac sa ne relaxam putin la sanius si la schi era bine nu? Cand fugeai la sovata cavinic etc cheltuind bani pentru conditii care lasau de dorit era bine acum comentam avem partie avem parcare telescaun salvamont ai puncte de vanzare atat in varful partiei cat si la baza acesteia scoala de schi punct de inchiriat echipament sportiv zona de servire a mesei incalzita toalete curate etc s icomentam hai domle ca e jenant sa gasesti de comentat tot tipu lceva negativ sunt convins ca peste un an doi lucrurile vor fi de 10 se vor remedia si micile probleme ce tin de apa tunuri etc

 • Ninge, în Kamceatka primăria rusă
  Proiectează pârtii pe Dealul Cocoș,
  Struților pe schiuri, Bistriță supusă,
  Han-Tătarul astăzi ne va fi strămoș.
  *
  Ninge fain, pe Cocoș
  Tunurile scot din coș
  Mii de tone de zăpadă.
  Ninge fain, doar un moș
  Face zilnic alt reproș
  Ploii care o să cadă.
  *
  Ninge, în Kamceatka este tot mai frig,
  Struților pe schiuri, Sfântă Bobotează,
  Când urcați la tunuri vin cu voi să strig:
  Bistriță supusă, mergi la vot, contează!
  *
  Ninge fain, pe Cocoș
  Tunurile scot din coș
  Mii de tone de zăpadă.
  Ninge fain, doar un moș
  Face zilnic alt reproș
  Ploii care o să cadă.

  • Dacă sunteți cuminți o să vă toarne și zăpadă pe pârtie. ”Un nebun scria o scrisoare către părinții lui, în care zicea:
   – Mamă și tată, mă simt bine aici. Avem piscină… ne dă voie să ne aruncăm în ea de la etajul 3. Și directorul a zis că dacă o să fim și mai cuminți o să ne toarne și apă în ea!”

 • „Sosirea” poate fi la 672 m altitudine doar daca te dai cu schiurile de la vale la deal !
  Altfel 672 m este si ramane altitudine de start ,”plecare” sau mai corect, varful dealului !

 • N-avem ce face, trebuie s-o acceptăm cum e, pentru că s-a făcut din banii noștri, a copiilor, nepoților și strănepoților, dacă aceștia vor putea să ne scape de stânca (datoria) pe care trebuie să o purtăm în spate câteva decenii de acum încolo. Noi i-am ales pe cei care au luat hotărârea să o realizeze. Iar domnul Schreiner poate fi mulțumit (numai două-trei zile pe an), dar e mulțumit că obține un venit ”căzut din cer”, adică în care personal, nu a investit nimic. Dar activitatea de monitor putea să o facă foarte bine, chiar în condiții mult mai bune, fără riscuri de accidentare pentru ”învățăcei”, tot fără a cheltui din banii proprii. Nu știu de ce nu s-a gândit de la început la această variantă, că doar bistrițenii, de când mă știu, s-au bucurat decenii, dacă nu secole, de darurile primite de la Bunul Dumnezeu !!! Și nici nu au produs pagube mediului înconjurător, vezi defrișările și alunecarea de teren. Cred că am scris totul, așa cum se prezintă realitatea goală-goluță.

  • Gânditorule, mai e o mică (dar foarte mare) problemă, dl. Schreiner se dedulcește la borcanul cu miere al primăriei nu numai la pârtie, primește o grămadă de bani subvenție de la primărie pentru accesul copiilor la bazinul său.
   Îi este frică că nu-i mai dă acești bani?

 • Pârtia Cocoș este o problemă. Însă problema serioasă a Bistriței este că toate răchițile locale stau plecate în fața baobabului din Teleorman. Un terș de la pesede chiar a spus pe-aici, recent: – Mă, în fața baobabului nimeni nu vâșcă!

 • Eu nu pot sa comentez pt ca nu ma dau pe schiuri. In schimb multumesc mult poetului bistritean anonim pentru poezia NINGE. Super este omul de fiecare data. BRVO !

 • Cei care comentati foarte acid de ce nu-i intrebati pe cei 283 de bistriteni care au schiat Miercuri de la 12:30 la 16:00 sau pe cei 305 care au schiat tot Miercuri in nocturna sau pe cei 428 de bistriteni care au schiat Joi(adica ieri)…….. sau pe cei care sunt chiar acum pe partie (cu toate ca-i putin obosita – se va corecta la noapte !) ???????

  • Draga , Funcționar (postacPSD) bine informat. Aseară ați pornit nocturna mai tarziu. La 1 noaptea încă funcționau.

  • @Functionar, apelativul tău spune multe. Dar va putem înțelege. Prin salarii mărite, fără responsabilitate și perspectiva (de fapt cred ca funcționarii publici nu visează la dezvoltare profesionala) v-au transformat în sclavii lor. Lucrurile se vor schimba, aștept ziua în care lucrurile vor reveni la normal. Cine râde la urma, rade mai bine!

 • pretul pt echipament este cam ridicat, in alte partir ( ex cavnic, borsa) este 50 ron pt toata ziua, iar la vatra dornei este 10 ron per ora.E cam mult la nivelul bistritei 50 ron pe ora!!!!!!

  • Mă Moldovane….mai termină cu minciunile. Comentați dar habar nu aveți sau aveti dar vreti sa denigrati ca atat puteți. Si la pârtie la noi e tot 50 ron/zi. Unde dracu ai vazut tu 50 pe ora? Atât ti-a cerut tie cand ti-a vazut fața. Fac pariu ca nici nu ai călcat pe la pârtie.

 • Cel mai bun de pe cea mai bună pârtie mărturiseşte

  „Indubitabil, pârtia din Bistrița e o realizare măreață, o investie strategică ce anticipează epoca glaciară europeeană. Am prevăzut un tun cu trandafiri roşi , experiența căzăturii pe covorul de petale parfumate este de neuitat”

  „Vom asigura şi activități de schi nautic pe lacul de la bază, pe care îl vom umple cu şampanie de Lechința”

  Un client fericit

  https://ibb.co/S7RbXVY

 • No asta da stire, nu cunosc cine e individul insa imi dau seama ca are dreptate pt. ca ieri si eu am schiat acolo. In sfarsit o stire buna, pt ca este unul , Mos Berbecar care critica intruna partia de invidia care o poarta fata de primar in plus intarata si lumea cu tot felu de prostii, ba ca nu e buna partia, ba ca nu merge lumea, ba ca exista alte partii mai bune, da’ mergi Mosule si schiaza pe ea mai intai sa te vedem si apoi mai discutam.

 • astazi am fost pe partie si a fost super ok !! Investitia e facuta nu mai avem ce face . Degeaba mai comentam acuma ca e degeaba , important e sa ne bucur de zilele cand putem schia !!

 • Din punctul meu de vedere omul are tot interesul sa promoveze rușinea de pârtie (văzut, testat). 1) Are la baza pârtiei magazin închiriere echipament schi-scump având in vedere cu cât se închiriază la pârtiile din Toplița, Vatra Dornei, Borsec. 2) Am aflat cu stupoare ca e monitor schi- cu stupoare ca nu prea înțeleg când are timp un om de afaceri de „succes” sa facă un ciubuc. 3) După ce îți distrugi bine schiurile apelezi la magazinul lui de pe Str. Dornei unde mai lași 100 lei pt. șlefuit, ceruit, etc. …magazinul nu îl iau în calcul ca vinde scump și l-au cam sufocat magazinele de sport din mall. Am zis și repet…ne meritam soarta. Din păcate ne vom pricopsit cu aceiasi conducători, lipsiți de viziune și responsabilitate. Trăim vremuri tulburi în care educația nu mai valoareaza nimic în fata unor grupuri de parveniți semianalfabeti.

 • De data aceasta , am avut rabdarea necesara sa citesc toate comentariile, am dedus ca unii dintre d-voastra va considerati oameni inteligenti si eu nu neg ca asa o fi, dar oare era asa de greu sa deduceti ca d-l Vali a fost intrebat despre partie si el si-a spus parerea lui??? Sau cineva din jurul nostru poate sa aiba o parere diferita de ceea ce gandim noi??? Daca el s-ar fi dus sa spuna la anumite ziare cat de buna este partia Cocos, va intelegeam durerea, dar in conditiile date voi cei care va considerati oameni liberi si inteligenti, va este asa de greu sa acceptati ca si alte persoane sunt libere, ca pot sa-si exprime liber punctul de vedere??? Cat despre libertatea fiecaruia dintre voi am mari semne de intrebare, daca a-ti fi pe deplin liberi, ar fi foarte simplu sa va dati numele si ca orice om liber sa va spuneti parerea, dar nu-i asa, voi postati pentru partidele din opozitie, de la care probabil a-ti primit cate ceva sau urmeaza sa primiti cand o sa ajunga la putere. Din acest motiv am fost, suntem si vom fi asa cum suntem, si ma refer la noi toti ca si popor ca si natie, am fost dezbinati!!!

  • Vezi că ați primit, la perfectul compus, dar și ați fi, la condiționalul prezent, se scrie legat. Să nu afle patrioții de la PSD BN că nu știi să scrii românește: Te recrutează urgent! Copiii lui Dăncilă sunt și militanți.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS