Şoferii primesc de la poliţiştii rutieri şi altceva în afară de amenzi (FOTO)

Holistic

Polițiștii de la Biroul Rutier desfăşoară în Bistrița acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere favorizate de condițiile meteo din această perioadă.

Astfel, poliţiştii verifică dacă autoturismele sunt echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, oferindu-le totodată conducătorilor auto raclete inscripționate cu sfaturi preventive.

”Polițiștii le atrag atenția șoferilor cu privire la importanța vizibilității în trafic, mai ales în condiții de iarnă. În acest sens, le-au recomandat conducătorilor auto să curețe parbrizul, oglinzile, geamurile laterale și luneta autoturismului înainte de a porni la drum. Totodată, polițiștii recomandă pietonilor să fie mult mai precauți, să circule doar pe trotuare sau cât mai aproape de marginea drumului. De asemenea, pentru siguranța lor este important să traverseze numai prin locurile special amenajate și numai după ce sunt siguri că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto, iar aceștia au oprit”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Foto: IPJ Bistrița-Năsăud

Recomandările Poliției:

Nu porniți la drum fără să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, echipați-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectați semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările polițiștilor rutieri.

Conducătorii de vehicule au obligaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă!

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile meteo, de drum şi trafic.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante.

Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă.

Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Aceştia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu stricteţe prevederile legale pentru conducători auto cu mai puţin de un an practică, a căror viteză maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie cu 20 Km/h mai mică.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. PARADOX ROMANESC

  POLITIA ROMANA NU E CORECTA CU CETATEANUL DE RAND!
  PANA LA PROBA CONTRARIE VREAU SA VAD….
  Vreau sa vad o amenda data de un politist de la circulatie propriei persoane!!!!
  De ce?
  Eu am vazut politisti cu masina proprie care circula cu viteza peste limita legala si altii care vorbeau la telefon…
  ROG POLITISTII DIN ROMANIA CAND SESIZEAZA ASA CEVA CHIAR LA EI CAND CONDUC SA OPREASCA MASINA PE PARTEA DREAPTA SI SA-SI DEA AMENDA POTRIVITA….DACA NU SUPORTA LEGEA DIN ROMNIA ATUNCI SA OPPRESCA SI SA SUNE LA 112 SA VINA UN COLEG SA O FACA!!!!
  Pana atunci politia e nedreapta cu ceilalti!
  (daca eu sunt macelar atunci AS PUTEA SA TAI PORCI IN DRUM fara sa respect legea?????/)

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.