Actualitate

Doi părinţi celebri au scăpat de emoţiile începutului de an şcolar. Unul a spus ”ce a înghiţit patru ani”

Doi părinţi celebri au vorbit, luni, la deschiderea festivă a noului an şcolar de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa. Ambii au scăpat de emoţiile care i-au însoţit până de curând fiindcă fiicele lor au absolit această prestigioasă şcoală, iar acum sunt studente. Ce mesaje au transmis ei. (GALERIE FOTO)

Este vorba de preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a cărei fiică a absolvit liceul anul trecut, acum fiind studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, respectiv de deputatul PDL Ioan Oltean, a cărei fiică, Maria, a absolvit liceul în vara acestui an. Directorul Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” (CNLR), profesorul Constantin Rus, le-a mulţumit amândurora pentru sprijinul acordat şcolii atât ca oameni cu responsabilităţi politice şi administrative, cât şi ca părinţi.

„E o onoare şi o bucurie pentru mine să trăiesc alături de dumneavoastră emoţiile unui nou început de an şcolar. Ani de zile am trăit aici, prainti celebri 2în această curte, emoţii alături de fiica mea care a frecventat această şcoală din clasa întâi şi până în clasa a XII-a. De fiecare dată, aici, la unul dintre cele mai importante colegii naţionale din ţară, emoţiile sunt speciale pentru că avem şi profesori foarte buni, şi copii foarte buni, şi părinţi care fac eforturi să sprijine atât copiii, cât şi unitatea de învăţământ. Din păcate, în ultimii ani se provovează variante de succes fără muncă şi fără şcoală. Cu prietenie şi respect mi-aş permite să vă dau un sfat: dacă vreţi să aveţi un viitor sigur, o carieră de succes sigură, singura cale pe care o puteţi urma este şcoala şi foarte multă muncă. Accidental mai sunt şi oameni care reuşesc fără să facă prea multe eforturi la şcoală. Cred că aici, la CNLR, este un model care poate fi urmat de mulţi dintre voi fiindcă acest colegiu a dat cel mai medaliat elev la olimpiadele şcolare. Cred că Rareş Buhai e nu numai o mândrie pentru CNLR, ci pentru judeţul nostru şi întreaga Românie. Cred că el este unul dintre modelele care ar trebui urmate. Mă bucur că azi, pentru prima oară, deşi particip la a 14-a deschidere a anului şcolar aici, am şi o veste bună pentru toţi. A fost semnat contractul de finanţare pentru construcţia noului campus de la CNLR care va oferi condiţii europene pentru a putea face performanţă, în continuare, aici. E un contract de 7 milioane de euro şi sunt convins că anul viitor, în această perioadă, mulţi dintre noi nu vom mai recunoaşte ceea ce vedem, azi, aici, în curtea Colegiului Naţional Liviu Rebreanu. Închei prin a-i felicita pe cei mici, a le ura succes, dar şi pe cei de clasa a IX-a care au avut un examen important şi au ales o şcoală la care nu e foarte uşor. Mult succes celor de clasa a XII-a care se pregătesc să facă un pas important în viaţă. La mulţi ani, Liviu Rebreanu, la mulţi ani tuturor, să aveţi un an şcolar plin de succese”, a spus Emil Radu Moldovan.

La rândul lui, deputatul Ioan Oltean a spus: „Să ştiţi că astăzi am venit detaşat de emoţiile inerente zilei de 15 septembrie. Am venit să spun, astăzi, aici, ce nu am spus patru ani. Sigur că 15 septembrie e o zi de sărbătoare în care emoţiile ne cuprind pe toţi. E un început parinti celebri 3pentru milioane de elevi din ţara aceasta, dar şi pentru mulţi părinţi. De aceea, emoţiile ne cuprind pe toţi, sunt inerente. Fiica mea a terminat aici. Nu mai e elevă aici, aşa că nu îmi mai e teamă să critic sau să laud. Dacă aş fi criticat, copilul meu ar fi fost trântit la diverse materii. M-am ferit să o fac. Dacă i-aş fi lăudat, ar fi spus că mă pun bine cu ei să o treacă clasa fiindcă e fiica deputatului Oltean. Astăzi nu mai am aceste emoţii şi am să vă spun ce am înghiţit patru ani: patru ani am fost mândru că fiica mea a fost eleva acestei şcoli, că dragostea ei pentru şcoală, pentru viaţă, s-a format aici datorită colectivului de cadre didactice care este aici. Am constatat că patru ani, cadrele didactice de la CNLR au transmis lumina din sufletul lor şi din mintea lor copilului meu şi copiilor noştri. Astăzi pot, fără niciun fel de reţinere, să le mulţumesc”.

Deputatul a mărturisit că atât timp cât Maria, fiica sa, a fost elevă la CNLR nu le-a cerut nimic profesorilor şi nici conducerii: „Aţi dat dumneavoastră totul, mai mult decât am crezut. Am simţit nevoia să fiu azi aici ca să vă mulţumesc deschis pentru modul în care vă desfăşuraţi activitatea, pentru modul în care cunoştinţele dumneavoastră sunt transmise copiilor noştri. Colegiul Naţional Liviu Rebreanu e o şcoală etalon în toată ţara. Puteţi, dragi elevi, să fiţi mândri că sunteţi elevii acestei şcoli, puteţi, dragi părinţi, să fiţi mândri că aveţi copiii în această şcoală. Se spune că dascălul nu se stinge niciodată. Lumina lui răzbate în timp şi se regăseşte în sufletele copiilor pe care i-a educat. Este un adevăr! La început de an şcolar îi felicit pe toţi dascălii acestei şcoli şi pe elevi şi să le urez un an şcolar frumos în care cunoştinţele să se reverse asupra lor, în care bucuria şi împlinirea să fie depline”, a spus Oltean care a predat, o vreme, ca învăţător.

CLICK pentru mai multe fotografii de la festivitatea de deschidere a noului an şcolar de la CNLR Bistriţa.

2 comentarii

  • ….cunoscut de foarte multă lume pentru calități excepționale; renumit, vestit, ilustru.

    Acum, dezvaluiti-ne elementele secrete din care sunt confectionati cei doi parinti celebri: ospatarul moldovan si invatatorul oltean.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS