Politică

Ciolacu: Să depășim orgoliile! Moldovan: Niciun fel de încurcătură! Ciucă: Până la urmă…

Vizita premierului Marcel Ciolacu, liderul PSD, și a președintelui Senatului Nicolae Ciucă, liderul PNL, la Beclean a prilejuit și declarații despre apropiatele alegeri. Președintele PSD și al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a transmis și el un mesaj.

Marcel Ciolacu a spus că trebuie depășite orgoliile politice locale. ”Împreună, am hotărât să depășim toate orgoliile politice și locale, care sunt normale, fiindcă așa funcționează o democrație. Dar cred că este momentul să ne unim iarăși forțele și să dăm o continuitate acestei coaliții după ce depășim… Cele mai mari orgolii sunt cele locale întotdeauna. Eu cu domnul președinte Nicolae Ciucă am depășit aceste orgolii și am văzut ce înseamnă buna credință, ce înseamnă o echipă pentru România, nu neapărat pentru noi doi. Să știți că eu sunt mândru de această decizie și cred că drumul corect acesta este. Vom vedea, prin votul românilor, pe lista comună de la europarlamentare, dacă aceasta este calea pe care o avem de urmat și la următoarele alegeri”.

Radu Moldovan i-a transmis: ”Vă promit, domnule prim-ministru, că interesul național al României este cu mult mai important decât orgoliile locale și de la mine nu o să auziți niciun fel de încurcătură care să vă pună în încurcătură cu domnul Ciucă. Deci vă asigur de lucrul ăsta pentru că, chiar dacă există tentații și apucături câteodată, o să mi le temperez și o să le păstrez. E extrem de interesant că oameni care vă înjură toată ziua și sunt împotriva acestor lucruri astăzi au venit să își facă poză cu dvs., deci este un lucru pe care trebuie să îl aplaudăm și de la care trebuie să învățăm fiecare. Cred cu tărie că această decizie luată la nivelul coaliției, de a consulta poporul român prin această listă comună la europarlamentare, este cea mai democratică și transparentă modalitate. Sunt încrezător că marea majoritate a oamenilor sunt interesați de viitorul României și vor fi alături de această coaliție, care după alegerile din toamnă va avea misiuni foarte complicate de regionalizare, descentralizare, restructurare, eficientizare”.

Întrebat despre colaborarea cu PSD și candidaturile comune în anumite localități la alegerile locale, Nicolae Ciucă a răspuns: ”Responsabilitatea la nivelul liderilor politici trebuie să dea de o parte tot ce ține de orgoliu personal sau al unui partid. Angajamentul nostru la nivelul executivului celor două partide: am stabilit ca obiectiv să câștigăm aceste primării de municipii reședință de județ unde nu avem primari. Ca atare, pe baza acestor decizii vom lua măsuri și vom face în așa fel încât să discutăm și cu președinții de filială. Nu întâmplător am făcut referire la a renunța, a face un minim sacrificiu de orgoliu, și local, și personal. M-am bucurat că domnul președinte l-a salutat pe domnul primar Turc. Iacătă, se înțeleg foarte bine, inclusiv pe Robert Sighiartău l-a punctat în discurs. Ca atare, până la urmă asta este frumuseţea competiţiei politice, dar sunt momente în care trebuie să luăm acele decizii care să ne asigure câștigarea încrederii cetățenilor și, la final, politica înseamnă voturi în urnă”.

4 comentarii

 • Pai primul care nu a renunțat la orgoliile locale e Radu Moldovan. După 3 mandate mai vrea unul doar ca sa nu se impună Nicu Moldovan.

  39
  7
  • Astia sunt conducstorii care ne conduc???? Niste smecheri!!! 30 de ani fara autostrazi dar bine ca ei si-au facut averi. Averile nu le duc cu ei dincolo in vesnicie. Oare stiu acest lucru???

  • Au dat cu democrația de pământ…. Ce mama sărăciei înseamnă aceasta coaliție, o anomalie, un eșec democratic… S-a unit dreapta cu stânga pentru ce ??? Pentru bani și putere!!!
   Dacă pana acuma aveam impresia ca, votul nostru conteaza, ei acum acesti baieti semi analfabeti ne demonstreaza ca oricum am vota noi, după alegeri se coalizeaza și mictioneaza pe votul nostru!! Plus ca au apărut cei de la AUR (extremiști în adevăratul sens) iar noi v-om avea alternativa alegerii răului cel mai mic….adică coaliția lui peste prăjit…. și asta se numește democrație?? Un fel de Rusia doar ca se mizează mai bine libertatea de a alege!!!

   14
   3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS