Actualitate

CJ a aprobat, cu modificări, noile norme de carburant. Ce spune Radu Moldovan

ACTUALIZARE La propunerea grupului consilierilor județeni PNL, care a făcut câteva amendamente, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat cu unele modificări normativele de cheltuieli privind dotarea cu autoturisme, în limită maximă de 8 mașini, și pentru acțiunile de protocol, consumul de carburanți și cheltuielile cu convorbirile telefonice – telefonie fixă și telefonie mobilă (în limita sumei de 90.000 lei).

Propunerea CJ privind consumul de carburant a fost: președintele CJ – 600 l/lună/mașină, vicepreședinți CJ, administrator public, secretarul județului – câte 400 l/lună/mașină, aparatul de specialitate – 300 l/lună/mașină.

Dacă în ceea ce privește norma pentru președintele CJ s-a considerat că este de înțeles având în vedere numeroasele drumuri în județ și la București, cea pentru vicepreșdinții CJ s-a redus cu minim 100 l, cea pentru secretarul județului – la 100 l, crescând la 400 l cea alocată aparatului de specialitate.

”Acestea sunt limitele maxime, nu înseamnă că cineva poate utiliza norma dacă nu are justificare. Puteți să reduceți și de la mine, așa cum am circulat până acum cu 200 de litri și restul din buzunar o pot face și de acum înainte, însă lăsați la aparatul de specialitate. Mașina administratorului public face cel puțin un drum pe săptămână la București. Sunt 100 de oameni în CJ, sunt folosite și mașinile vicepreședinților pentru că sunt direcții care nu au mașini în dotare”, a spus președintele CJ Emil Radu Moldovan.

Suma pentru telefonie trebuie să fie prinsă în bugetul anului 2016.

În rest, prevederile au rămas nemodificate, proiectul cu amendamentele menționate fiind adoptat cu 26 de voturi pentru, unul împotrivă și trei abțineri.

Acțiuni de protocol: mese oficiale: oferite de președintele CJ – 90 lei/persoană, vicepreședinte CJ – 45 lei/persoană, secretarul județului – 45 lei/persoană; cocktailuri – 30 lei/persoană; delegații străine invitate pe cheltuiala părții române: cheltuieli zilnice de masă pentru delegații conduse de președintele CJ – 150 lei/persoană/zi, conduse de vicepreședinte CJ – 100 lei/persoană/zi, conduse de secretarul județului – 150 lei/persoană/zi; alte cheltuieli (cafea, apă, sucuri, tratații) – 10 lei/persoană/zi; cadouri pentru membrii delegației străine – 500 lei/delegație; fond la dispoziția președintelui CJ – 40 lei/salariat din aparatul propriu.

CJ alocă la rectificarea de buget suma de 300.000 de lei pentru achiziționarea unui microbuz.

Ce spune conducerea CJ:

”Reglementarea este necesară având în vedere că restricțiile impuse în anul 2010 nu mai sunt de actualitate în contextul socio-economic din prezent, iar păstrarea unor limitări se reflectă în realizarea în condiții optime a activităţii curente a Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud cu privire la efectuarea de deplasări frecvente la unitățile aflate în subordonarea CJ, efectuarea de vizite de lucru pe șantierele aflate pe raza județului, realizarea recepţiei lucrărilor, deplasarea la primării pentru realizarea în bune condiții a proiectelor derulate în colaborare cu acestea, precum și realizarea tuturor activităților specifice reglementate prin cadrul legal. Fac precizarea că, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 55/2010 a fost modificată Ordonanţei Guvernului nr. 80/2001 în sensul că au fost introduse o serie de restricții privind dotarea cu autoturisme a consiliilor județene, limitarea consumului de carburanți şi stabilirea unor limite maxime pentru acțiunile de protocol. 

Astfel, din anul 2010 la nivelul Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud deținem un parc auto format din 6 autoturisme, care este insuficient pentru desfășurarea tuturor activităților. În prezent la nivelul Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud nu există un mijloc de transport cu mai multe locuri care să poată fi utilizat în situația primirii unor delegaţii externe sau interne, a efectuării de deplasări în ţară sau străinătate, pentru participarea la recepţionarea unor lucrări de reparaţii sau investiţii şi pentru derularea altor activităţi în cadrul cărora Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud este partener.

Având în vedere diversitatea şi complexitatea activițăților care se derulează, propun aprobarea unui parc auto cu 8 autoturisme, astfel încât să se asigure autoturismele necesare pentru direcțiile din cadrul Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud (3 autoturisme), 4 autoturisme să deservescă conducerea Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, iar un microbuz să fie achiziţionat pentru a fi utilizat în scopurile prezentate la paragraful precedent. Consumul normat stabilit la nivelul anului 2010, existent și în prezent, este de 150 litri/lună/autoturism. Această normă de carburant este insuficientă, fapt care a condus la desfășurarea cu dificultate a unor activități.

Pentru alinierea la nevoile actuale, propun ca norma de carburant exprimată în litri/mașină/lună să se aprobe astfel: 600 l pentru președinte, 400 l pentru vicepreşedinți, administrator public, secretarul județului și 300 l pentru autoturismele care deservesc salariații din cadrul aparatului de specialitate al CJ.

Referitor la normativele de cheltuieli privind acțiunile de protocol desfășurate la nivelul Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud constând din finanțarea unor acțiuni prilejuite de primirea unor delegații din străinătate, suportarea unor cheltuieli pentru diferite ședințe și întâlniri, etc., propun o creștere cuprinsă între 30% – 50% față de limitele stabilite prin Ordonanţei Guvernului nr. 80/2001.

Normativele de cheltuieli privind convorbirile telefonice, respectiv telefonie fixă și telefonie mobilă se stabilesc ca limită maximă prin bugetul anual aprobat de Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud cu această destinație”.

Foto: arhivă

11 comentarii

    • Are you wake up mr TIC?
      Doar nu crezi ca la cat a furat raposatul guvern si clica din care a fost format lucrurile s-au mai imbunatatit din ianuarie 2014 si pana acum. Informarea este foarte corecta si ca sa vezi: „Numărul mediu lunar de familii beneficiare a crescut de la 241.004 în semestrul I 2014 la 252.688 în semestrul I 2015, cu 11.684 familii (4,8%)”. Deci, nu doar ca nu sa imbunatatit nivelul de trai, saracia a crescut.
      Vezi datele Ministerului Muncii condus de al tau PONTA si datele INS (de luna trecuta) http://www.agerpres.ro/economie/2015/10/27/ins-romania-primul-loc-in-ue-privind-rata-saraciei-relative-12-24-19.
      Asa ca, mai usor cu pianul pe scari…

  • Bă da’ câtă aroganță și nesimțire și tupeu murdar pe ăștia! Îi doare fix la patină că nu merg pe banii lor. Toată lumea caută să consume mai puțin, să cumpere mașini cu motoare performante gen Eco-Boost și mârlanii își crec cota de combustibil pentru că nu le trece prin cap să dea un exemplu de condus ecologic și să schimbe dracului sufrageriile alea pe roți cu niște mașini normale. Și apoi se întreabă de ce sunt huiduiți. Oare a făcut și o rezervă pentru Andreicuț…că și ăla își plimbă curul pe la noi prin județ mai mult decât la el în butic (mă rog…biserică).

  • Eu la servici merg pe banii mei.
    In concediu merg pe banii mei.
    La cumparaturi merg pe banii mei.
    Si culmea! Din banii mei le dau DIRECT un sfert …adica TVA…. ca ei sa faca acelasi LUCRU….dar fara prea multe rezultate!

  • La un consum normat 7,5 l/100 km asta inseamna 8.000 km/luna pentru dl presedinte, la o medie orara de 60 km/ora …. 133 ore in masina din cele 168-176 ore lucru/luna. Trageti dumneavoastra concluzii.

  • La cate au facut pentru judetul acesta in ultimi 3 ani si jumatate, din partea mea pot sa mearga si la toaleta cu masina. Ma ofer sa le platesc eu carburantul!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS