Actualitate

Proiectul MOVE – calea inovativă spre locuri de muncă și mici afaceri

Aproape 900 de persoane din Regiunile Nord-Vest și Centru au avut ocazia să participe la programe integrate inovative care au susținut dezvoltarea abilităților și competențelor transversale și/ sau comune mai multor ocupații absolut necesare pe o piață a muncii în continuă schimbare.

Potrivit unui comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, „inovarea, incluzând în acest concept și inovarea socială, a fost cuvantul cheie care a modelat derularea Proiectului strategic „MOVE – Mobilitate şi Inovare pentru Ocupare, implementat de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, în calitate de Solictant”.

Finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul a avut o durată de implementare de 20 luni, urmând a se finaliza la 30 noiembrie 2015.

Obiectivul general al proiectului „MOVE – Mobilitate şi Inovare pentru Ocupare” l-a constituit creșterea gradului de ocupare pe piața muncii a persoanelor fără loc de muncă, în special a șomerilor de lungă durată și a șomerilor tineri din Regiunea Centru și Regiunea Nord-Vest în urma participării la un program integrat de servicii personalizate și inovatoare.

5 2 3 4

Proiectul a permis parteneriatului un contact direct cu angajatorii și autoritățile locale în scopul unor colaborări reciproc avantajoase care au creat, la final, valoare adăugată pentru comunitățile implicate, efect legat indisolubil de inovarea socială. Prin intermediul proiectului, șomerii, persoanele în căutarea unui loc de muncă și persoanele inactive au fost sprijinite pentru găsirea unui loc de muncă durabil sau pentru inițierea unei afaceri.

Rezultatele obținute sunt remarcabile, depășind nivelul previzionat. Între acestea amintim: 892 persoane din categoriile mai sus amintite au beneficiat de servicii de informare și consiliere profesională; 379 șomeri de lungă durată au participat la programe integrate inovative, 747 persoane au participat la programe de formare profesională
228 persoane și-au găsit un loc de muncă, 20 de afaceri au fost înființate.

Beneficiile proiectului au fost prezentate, miercuri, 25 noiembrie a.c., în cadrul Conferinței finale, organizate de Camera de Comerț și Industrie Bistriţa-Năsăud, la care au participat 70 de persoane – beneficiari ai activităților proiectului, parteneri și colaboratori.

Proiectul Mobilitate și Inovare pentru Ocupare – MOVE a fost implementat de un consorţiu format din: Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud – solicitant, AJOFM Cluj, Asociația Inceptus România, RSC Consulting SRL, Asociaţia Dezvoltarea Capitalului Uman şi Desarrollo de Estrategias Exteriores SA, Spania. Manager general de proiect a fost Monica Mureșan.

6 7 8 9

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.