Actualitate

Crețu despre stadion: Spre asta se îndreaptă atenția mea. Facem sondaj de opinie!

DCIM105GOPROG0028705.

”Știu că Gloria are sentințe favorabile în procesul pentru stadion, dar nu este încă o sentință irevocabilă. Dacă va apărea, în momentul acela vom intra în discuții pentru achiziționarea acestui obiectiv. Vor fi niște discuții preliminare, iar după aceea o să avem cel puțin un sondaj de opinie, pentru că achiziționarea stadionului cu toată baza de acolo nu presupune numai cheltuieli de cumpărare, ci cși cheltuieli anuale de întreținere. Un club nu poate întreține tot ce este acolo, tribune, teren, bază, care trebuie menținute în stare de funcționare. Asta înseamnă 200 de milioane de lei anual minim, o să vină unii să spună că folosind acești bani se poate asfalta o stradă, se pot face niște lucruri”, a spus într-o conferință de presă primarul Ovidiu Crețu.

El a menționat că este o bază construită de bistrițeni, nu de un club sportiv care să iasă să îl vândă acum, dar că legea e lege și municipalitatea va trebui să cumpere la prețul la care vânzătorul este dispus să vândă: ”Sunt convins că vom avea un preț corect, iar destinația stadionului și ceea ce vom face trebuie clarificate înainte de a cumpăra. Interesul nostru este să nu se piardă ceea ce s-a realizat, este problema principală. Dacă ar fi o soecietate care ar putea să gestioneze în condiții bune baza, nu să dărâme și să vândă pentru blocuri, nu ne-am concura, i-am lăsa să-și facă treaba, dar eu știu că nu există la ora actuală societăți capabile să întrețină baza în folos sportiv. Comelf sau cei care dețin terenul de tenis nu cred că au o problemă în a întreține terenurile respective. Terenul cu gazon sintetic al Comelfului nu e periclitat, nici cel de tenis, dar terenul mare, tribunele, au probleme și trebuie niște sume foarte mari ca să fie aduse în stare bună la nivelul anului 2015. În această direcție se îndreaptă atenția mea, adică nu mă interesează să cumpăr terenul Comelfului, care îl poate gestiona, dar terenul și tribunele trebuie să fie gestionate de cineva care are capacitate financiară. Spre asta se îndreaptă atenția mea și a celor cu care am discutat pe această temă”.

Curtea de Apel Cluj a respins apelul făcut de Ministerul Tineretului şi Sportului prin CSM Bistriţa pentru dreptul de proprietate asupra Stadionului ”Jean Pădureanu”. Și în prima instanță, la Tribunalul Bistrița-Năsăud, MTS a pierdut, astfel că stadionul rămâne în proprietatea ACF Gloria 1922 Bistrița, grupare care a intrat în faliment și a fost dezafiliată de FRF. MTS are însă dreptul la recurs la Curtea de Apel Cluj.

6 comentarii

 • „Unele persoane trăiesc mai mult în lumi imaginare – când sunt în una, halucineaza din cealaltă!” spune gânditorul preferat al primarului, Octav Bibere. Cam așa e și Ovidiu Crețu. Spune că vrea să facă sondaj legat de cumpărarea bazei sportive Gloria pentru că presupune costuri de întreținere de parcă Wonderland sau Parcul Industrial Sud sau Sărata cum îi spune se întrețin din aer. Merge mai departe și aruncă și o cifră: 200 de milioane de lei costuri de întreținere anuale. Adică ori undeva la 45 de milioane de euro ori vreo 4500 de euro după moneda veche, contemporană lui și gândirii lui. Evident nici una dintre variante nu poate avea vreo legătură cu realitatea, întocmai ca primarul.

 • a scapat-o rau de tot … 200 milioane cred ca e tot bugetul orasului… dar de, varsta isi spune cuvantul.
  da poate vrea omul sa se mute la stadion cu tot cu toata primaria.
  acolo are si hotel unde se poate odihni linistit …

 • Dl. Primar ar trebui sa se informeze inainte de a arunca „vorbe”. Comelf nu are nici un teren in baza Gloria. Are o ipoteca notata pe terenul sintetic, care i-a permis sa se inscrie pe tabloul creditorilor (are acelasi rang ca si Finantele). Daca se vorbeste tot asa, maine poimane Gloria se mai trezeste cu un proces (au grija asazisii politicieni) de nu se mai vinde veci stadionul.

 • Facem sondaj de opinie ca sa ne aflam in treaba. Atata timp cat in primarie se afla un personaj ca si O. Cretu, aceste sondaje sunt fara folos. Totul se petrece dupa vointa si pixul primarului. Sondajele sunt probabil subiect de distractie pt. edil.

 • Daca tot d-l Cretu va fi primarul Bistritei dupa alegerile de anul viitor, vinovati vor fi deja bistritenii, nu el.
  El saracu a facut totul ca sa nu fie ales.

  • Oaspete draga, gresesti. Pentru noi o facut tot ce trebe sal votam iara, ne-o dat bloc, ne da pungi cu mincare, ne da alocatie, nu ne pune la lucru. Acuma o zis sa ne plateasca aia bogati chiria, ca noi neam beut banii. Astai primaru nost, sa traiasca si iel si domnu george.
   noi o sa merem la vot si tot pe domnu cretu il votam.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.