Actualitate

Blocaj în proiectul ”Parcare pe str. Bistricioarei”. Ce va face municipalitatea

Primarul Ovidiu Crețu a declarat că faptul că nu a ajuns la un acord cu Octavian Harșian pentru cumpărarea terenului de pe str. Bistricioarei, în vederea realizării unei parcări, constituie un regret foarte mare:

”Nu am ajuns la un acord cu domnul Harșian pentru cumpărarea terenului din păcate, este un regret foarte mare al meu. E o problemă a cheltuirii banului public. Terenuri de genul acesta nu se vând în fiecare zi, dacă vrea cineva să cumpere 12-13 ari de teren în zona centrală nu are de la cine. O achiziție de genul acesta a fost făcută la terenul pe care este Clinica Sanovil, știm neoficial prețul la care s-a vândut. Evaluarea pentru terenul nostru ne-a dat un preț sub cel cu care s-a vândut acel teren, 22.600 de euro pe ar, pe 100 de metri. În comisie când am discutat pentru că terenuri mai mici erau la 15.000 de euro arul sau 16.000, comisia a spus că mergem maxim până la 20.000. L-am invitat pe domnul Harșian, i-am spus poziția noastră, nu a fost de acord.

El acceptase într-o discuție pe care am avut-o prețul de 22.600 euro, cât a fost evaluarea. Și el știa de prețul cu care s-a vândut terenul de la Sanovil, a cerut acel preț, n-am putut să i-l dăm, am mers pe varianta asta și lucrurile s-au blocat.

Nu avem pași următori în acest proiect, fără a cumpăra acel teren nu putem face nimic. Eu cred că trebuie să ne adaptăm condițiilor de piață și să rediscutăm în comisie. Fiecare membru din comisie spune că dacă nu se cumpără acel teren doarme liniștit acasă și administrația nu face parcarea, dacă luăm terenul s-ar putea ca DNA să mă facă să dorm în altă parte. În felul ăsta suntem într-o situație de blocaj, ceee ce este foarte rău și păgubos pentru toată lumea. Vom relua în decembrie discuțiile în comisie, să vedem dacă mai există evoluții în prețul terenurilor în zonă, încercând să rezolvăm totuși problema”.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.