Actualitate Recomandări

CJ împlinește 30 de ani de la constituire. Calendarul evenimentelor aniversare

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud împlinește 30 de ani de la înființare în 11 aprilie. Începând din această dată, vor fi organizate o serie de evenimente aniversare în județ.

”Acțiunile aniversare se vor desfășura în mai multe zone ale judeţului, prin colaborare cu instituțiile subordonate CJ și cu primăriile din localităţile respective. Pentru aniversarea a 30 de ani de funcționare în regimul democratic actual, este relevantă organizarea unor activităţi constând din participarea cetăţenilor judeţului, elevi şi cadre didactice la ziua porţilor deschise stabilită pentru data de 11 aprilie, ședință festivă la Centrul Cultural Dacia, spectacole de muzică populară, activități cultural-artistice de promovare a tradițiilor județului și a zonelor turistice ale acestuia, prezentarea unui film despre evoluția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, colocvii, precum și conferințe pe diferite domenii. Pentru organizarea evenimentului aniversar se estimează cheltuieli în sumă de 120.000 de lei, constând din oferirea unor plachete pentru personalităţile participante, organizarea unui dineu festiv, confecționarea unui banner care să fie amplasat pe fațada imobilului în care funcționează consiliul județean, alte acțiuni de prezentare și promovare a realizărilor”, menționează CJ.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea calendarului evenimentelor aniversare, care vor avea loc în perioada aprilie-septembrie sub egida ”CJBN 30 de ani – Poarta Transilvaniei”, va fi aprobat în ședința din 31 martie.

Etichete

11 comentarii

  • Mamă, ce fain!!! Tot anul va fi o mare sărbătoare. O să-i vedem în horă pe Radu de mână cu Liviu Rusu de-a dreapta și senatorul Florean de-a stânga. La vioară o să fie Ioan Oltean, bărbuncul o să-l joace senatorul melcilor Simionca Ionel, împreună cu deputatul gargară Ionuț Simionca, vărul lui. O, sigur dirijorul orchestrei o să fie fostul prefect Dolha, că dă bine din mâini. Clar poze o să facă cel care se dorește viitor președinte CJ, Ivan. Mapa o s-o poarte voinicul Daniel Suciu, că el purta și mapa lui Dragnea…ce mai, o să fie o veselie tot anul. Ce mai contează că vom plăti biletul de intrare 22 000 de euro, merită toți banii.
    PĂREREA MEA !

  • No fain. Poate primesc ceva bonusuri. Noi ne legăm de aia din primărie….dar traiul adevărat bun e la CJ. Acolo sunt salariile și primele zdravene….nu că la primărie. Aia de la primărie mai fac…mai dreg una-alta in comparație cu cei de la CJ. Muncă mai
    puțină decât la primărie…bani mai multi…zero stres cu restul bistrițenilor.

    • Bine că aveți bani de paranghelii și dineuri, iar județul arată ca după război ,ne rupem mașinile pe șosele, sunt sate fără gaz și apă curentă,iar voi faceți chefuri, nemernici ce sunteți toți! Sărbătoriți 30 de ani de cândva luați salarii degeaba, nerușinaților!

  • Pe Grindeanu nu-l mai invită? Că acum 5 ani numai ce i-au pupat mâna la masa festivă după care i-au dat un șut. https://timponline.ro/eveniment-aniversar-25/
    Oricum, cam rar se fac aniversările astea. De ce nu le fac anual?
    Instruțatul boului e oricum e o traditie care se tine anual și idea de a o ține la Consiliul Județean în fiecare primăvară e foarte bună.
    Doar chestia aia: pe urmele contelui, ar trebui mutată la Posmuș că acolo s-a mutat baronul.

  • Un fel de ”Cântarea României” pe stil nou !
    Orice, numai să nu lucrăm !
    Ca bugetari, este rentabil.
    Ia să vezi la privat, își permite cineva să taie frunze la câini?

  • Incredibil,acesti oameni traiesc in lumea lor paralela,o gasca de bugetari care traiesc din imprumuturi luate de o tara slabita si capusata!!Sunt urmasi de comunisti si securisti care si impart plachete ,oameni incompetenti care fac ce vor ei,pentru ca pot,pentru ca noi ceilalti suntem slabi
    .

  • Apucături de neam prost. La urma urmei ce sărbătoresti la 30 de ani când de fapt judetele există in forma lor actuală din anul 1968. In plus, la mai bine de 32 de ani de la Revolutia Română din Decembrie, 1989 si de la căderea comunismului România este incă un stat nereformat . Aceasta este principala cauză a prelungirii starii de tranzitie, cu consecinte dezastroase pentru tară, in plan economic, social si cultural. Nici după aderarea la Uniunea Europeană in anul 2007 România nu a profitat prea mult din cauza lipsei de reforme interne si a centralizarii excesive. In primul rând atragerea de fonduri europene a fost scazută pentru că că România nu a fost in stare sa facă o reforma administrativ- teritoriala compatibilă cu structurile europene. Din această cauză diferențele economice dintre județe sunt imense, iar birocrația omoară multe proiecte în fașă, desi aparatul administrativ este supradimensionat, fără să facă nimic. De aceea, trebuie recurs la o restructurare a acestor unități administrativ- teritoriale pentru ca structurile respective să fie compatibile cu cele europene, să devină funcționale si eficiente economic, deoarece in prezent cele mai multe dintre judete sunt adevărate feude pentru baronii locali. Trebuie in sfârsit să fie realizată regionalizarea, dar nu formal asa cum o avem acum, cu ADR-uri (Agentii de Dezvoltere Regională) ca organizații nonguvernamentale, ci cu regiuni administrative funcționale, cu forță juridică, adică să poți merge direct la Bruxelles să depui proiecte pe bani europeni fără să mai fi nevoit să treci prin București. În prezent, dintre cele 3.228 de unităti administrativ-teritoriale (UAT -uri), cel puţin 1.000 nu-şi pot asigura din venituri proprii, cheltuielile de funcţionare şi de a asigura servicii minimale pentru viaţa cetăţenilor: salarii, iluminat public, gospodărire. Toate stau cu mâna intinsă si se bazează pe transferuri de la bugetul central sau de la bugetul judeţean. De aceea, in loc de tot felul de aniversări fără noimă trebuie făcută cât mai curând posibil reforma administrativă, dar pentru asta e nevoie de curaj politic şi de oameni cu pregătire nu de agiamii . Prin această reformă s-ar distruge un sistem clientelar vechi de 55 de ani, iar România ar putea să iasă din această stare sufocantă economic si social.

    • Corect Paul! Ar fi trebui să sărbătorim acum 30 de ani de la desființare. O cloacă politică alimentată generos din banii publici, fără absolut nici o funcție administrativă. Nici un singur serviciu prestat pentru cetățeni. Nici măcar unu. A fost cineva vreodată să-și ia vreo hârtie de la CJ, a primit cineva vreo chitanța? Absolut nimic. O caracatiță care căpușează inutil.
      Mese întinse, folclorisme, băgare în seamă, handbal și golf, excursii în China și Moscova și multă, multă campanie electorală nerușinată pe bani publici: 24/7. O mizerie!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.