Actualitate

CJ înființează secții de fotbal, volei și golf la Gloria 2018. Clubul preia echipa din Liga a III-a

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va înființa secții de fotbal, volei și golf în cadrul clubului CS Gloria 2018 pe care îl administrează. Hotărârea va fi adoptată în ședința CJ din 30 iunie. CS Gloria 2018 mai are secții de handbal (echipă în Liga Florilor), oină, atletism, gimnastică ritmică și taekwondo WT.

CS Gloria 2018 va prelua echipa de fotbal de la FC Gloria, care s-a clasat pe locul 3 în sezonul recent încheiat al Ligii a III-a, Seria 10, mai exact dreptul de a participa în campionatele de copii și juniori și în Liga a III-a.

”Mari personalități ale fotbalului județean, foști fotbaliști de renume ai echipei Gloria Bistrița, actuali jucători și antrenori ai acestui sport, au solicitat conducerii CS Gloria 2018 posibilitatea colaborării cu această instituție în vederea susținerii și creșterii performanței. Asociația Județeană de Fotbal salută și susține intenția CS Gloria 2018 de a înființa secția fotbal. CS Gloria 2018 va prelua, prin cesiune, dreptul de participare în campionatele județene de copii/juniori și campionatul național de seniori Liga a III-a de la ACS Unu FC Gloria Bistrița. Echipa condusă de antrenorul Dănuț Matei dorește să ducă mai departe numele de Gloria. Componența lotului de jucători este formată în proporție de 90% din jucători bistrițeni. CS Gloria 2018 nu va plăti taxe de transfer pentru niciun jucător, sursa de finanțare a secției va fi asigurată din bugetul local, sponsorizări, donații și venituri proprii”, se arată în proiectul de hotărâre de pe agenda Consiliului Județean.

ACS Pro Volei Bistrița a solicitat conducerii CS Gloria 2018 posibilitatea colaborării, prin înființarea unei secții de volei. ”Se creează, astfel, premisele înființării unei secții de juniori II și juniori III cu un număr de 12 sportivi, care să asigure formarea și promovarea acestora spre înalta performanță”.

În ceea ce privește golful, ”Facultatea de Educație Fizică și Sport, Extensia Bistriţa, din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și Organizația Patronală UGIR 1903 au solicitat conducerii CS Gloria 2018 înființarea unei secții de golf, sport olimpic. Vasile Bar, președinte al Camerei de Comerț și Industrie, a confirmat conducerii clubului faptul că în întâlnirile avute cu mediul de afaceri din județul nostru există propuneri și solicitări în sensul înființării unei secții de golf. CS Gloria 2018 va asigura dotările și infrastructura necesară în inițierea și pregătirea sportivă pentru copiii, tinerii și seniorii care vor opta pentru practicarea acestui sport, misiunea înființării unui baze de antrenament ’’driving range’’ în județul Bistrița-Năsăud fiind aceea de a crea un cadru confortabil în care se împletesc armonios serviciile de sport, divertisment, relaxare și welness”.

După operarea modificărilor în Registrul sportiv din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, conducerea CS Gloria 2018 va aloca din bugetul instituției pe anul 2021 sumele aferente pentru desfășurarea optimă a activităților sportive a secțiilor pe ramură de sport, volei, golf și fotbal, se mai arată în proiect.

11 comentarii

  • Carul cu politiceni proști din Bistrița. Steau a primovat în liga II a unde va și rămâne fiindcă nu are voi să promoveze în liga I fiindcă nu este o echipă privată. În loc să ne gândească cum să găsească niște acționari reali la o echipă privată care să facă performanță adevărată, se gândesc să cumpere o echipă privată să o transforme în echipă de stat care are voie să facă o maximă performață liga II. Penibil

  • Eu nu mai înțeleg nimic. Nu se plăngea Radu Moldovan că nu sunt bani și de aia trebuie să dea afară bibliotecarii? Se pregătesc restructurări la protecția copilului, mai precis concedieri masive, pentru copii, cultură nu sunt bani, pentru golf sunt? În numele cui conduc ăștia județul, ne întreabă cineva ceva? (Beeeeeeeep cât cuprinde!)

    • Da ai și tu dreptate fotbalul și golful sunt activități pentru FĂTĂLĂI . Oare când o să avem și noi un stadion și o echipă de rugby pentru bărbații adevărați așa cum au toate județele civilizate din România. Apropo echipa României de rugby are o medalie de bronz la Olimpiadă în schimb echipa Românie nu are nicio medalie la nicio competiție și la ce proști avem acum în fotbal nici nu o să aibă vreodată.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS