Actualitate

CJ va fi partener în proiectul variantei de ocolire Bistrița

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va aproba marți, într-o ședință extraordinară, participarea județului la realizarea obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Bistrița”, ca parte a interconectării aliniamentului Autostrăzii Nordului la municipiul Bistrița.

La sfârșitul anului trecut, CJ și-a manifestat intenția, printr-o adresă transmisă către CNAIR, de a colabora împreună cu autoritățile administrației locale din municipiul Bistrița, comuna Livezile și comuna Budacu de Jos la realizarea proiectului ”Varianta de ocolire Bistrița”.

CNAIR a transmis că fiecare unitate administrativ-teritorială suplimentară care va fi parte la acest acord va trebui să adopte o hotărâre de consiliu în acest sens, pe care o va comunica CNAIR în vederea includerii acesteia prin act adițional la acordul de colaborare.

Obiectivul de investiții ”Varianta de ocolire Bistrița” este componentă a Lotului 2, Bistrița – Vatra Dornei, ca parte a interconectării aliniamentului Autostrăzii Nordului la municipiul Bistrița. Pentru Lotul 2 al Autostrăzii Nordului, Bistrița – Vatra Dornei, a fost semnat contractul de elaborare a studiului de fezabilitate, inclusiv a studiului geotehnic.

Potrivit acordului de colaborare, părțile convin să colaboreze pentru susținerea procesului de selecție a modului de interconectare a municipiului Bistrița la aliniamentul Autostrăzii Nordului (Lot 2, Bistrița-Vatra Dornei), a identificării eventualelor constrângeri la nivel local, a emiterii cu celeritate a avizelor și certificatelor de urbanism necesare, a facilitării accesului proiectantului care implementează contractul de prestări servicii de proiectare pentru Lotul 2 al Autostrăzii Nordului pentru realizarea studiilor de teren, precum și a oricăror alte activități necesare în scopul proiectului.

Proiectarea și implementarea proiectului se vor realiza în doua etape, după cum urmează: Etapa 1 – Etapa de proiectare, reprezentând elaborarea studiului de fezabilitate, care se va realiza de către CNAIR, și Etapa a 2-a – Implementarea secțiunii cuprinzând conexiunea cu municipiul Bistrița, care se va realiza de către unitățile administrativ-teritoriale implicate, în baza documentației tehnice elaborate în etapa 1 (studiul de fezabilitate) și care se va reglementa printr-un acord de parteneriat.

Potrivit acordului, CNAIR se obligă să demareze întreaga activitate pentru obţinerea fondurilor externe nerambursabile necesare implementării etapei 1 în cadrul POIM 2014-2020 și să deruleze întregul proces necesar implementării etapei de proiectare a Autostrăzii Nordului.

20 comentarii

 • Iaca o venit timpul ca cineva sa se trezeasca la realitate si sa aleaga un traseu corect fara sa defriseze paduri si sa ti se bage sub nas o centura NEOCOLITOARE.
  Padurea CODRISOR a scapat de macelul lui OTC si a consilierilor din acea vreme care au votat varianta pe acolo.
  Daca natangeala lui OTC era redusa la tacere de colegii de partid |Bistrita putea avea demult aceasta centura.
  Nu imi ramane decat sa-l felicit de data asta pe RADU MOLDOVAN presedinte CJ ca vede asa cun trebuie lucrurile si sa reamintesc din nou ca povestea CENTURII alaturi de cea a VEVERITELOR, PARTIEI si a COPACILOR etc. au dus la pierderea cu succes a Primariei de catre pesedisti.Cine va continua sa fie incrancenat, sfatos si prost informat tot asa va pati.

  • Pentru corectitudine. Incă din primul său mandat Ovidiu Cretu s-a cramponat pur si simplu de cea mai proastă solutie pentru centura (ne)ocolitoare a Bistritei prin Pădurea Codrisor, blocând totodată proiecte deosebit de importante pentru dezvoltarea turistica si urbanistica a orasului, cuprinse in Planurile Urbanistice Zonale Codrişor 1 şi Codrişor 2.
   Asadar, după trei mandate de primar Ovidiu Cretu a lăsat orasul Bistrita fără o centură ocolitoare din interese personale meschine. Evident, Ovidiu Cretu a fost sustinut de colegii săi de partid cu gândire la fel de îngustă, printre care se numără si Radu Moldovan:
   Vezi: https://timponline.ro/radu-moldovan-bistrita-blocata-cauza-unor-nenorociti-gandesc-bicicleta/

  • Bălane aici te înșeli Niculae și PSD-ul a pierdut primăria Bistrița numai din două motive fiindcă a venit cu aberația cu lărgirea fostei centuri și fiindcă nu a reușit să termine pista de biciclete de pe strada Drumul Cetății până la momentul votului.
   Turc dacă va face aceleași prosti ca Niculae va păți același lucru mai ales că a supărat multă lume implementarea bazaconile PSD-ului cu : Linia Verde, îngustarea străzilor Gării-Decebal-Andrei Mureșanu- Năsăudului, Demolarea Stadionului în loc să facă străzi noi și să asfalteze străzile de pământ.

  • @ Bălan, Niculae a pierdut alegerile fiindcă nu a asflatat străzile noi din oraș așa cum a spus în afișele din tot oraș și nu pentru centura Crețu. După cum sa văzut la referendumul local pentru centură și la celelalte alegeri majoritatea covărșitoare a Bistrițenilor sunt deaccord cu Centura Crețu așa că nu știu despre ce vorbești.
   Apropo : Dacă Crețu ar fi candidat ar fi câștigat primăria cu brio dar a preferat să se retragă în glorie după 3 mandate. Faceți o mică comparație între Crețu și Turc care dacă va mai continua să enerveze pe toate lumea cu năzbâtile lui de proiecte probabil că nu va reuși să termine nici măcar acest mandat parcă este la fel ca și fost primar PNL de la Sângeorz Băi.

  • Nicolae a pierdut alegerile din cauza aberatiei cu lărgirea străzilor Calea Clujului , Drumul Cetății și Simion Mândrescu.

   Cine o să mai vină cu această aberație să pățească la fel să ajung gunoierul județului :o)

  • Nu se poate vedea nimic că CJBN nu a fost interesat în cei 10 ani de domnie a lui Răducu să studieze o variantă de traseu. S-au ocupat cu pozele, postările cu Doamne-Ajută pe FB și cu petrecerile cu lăutari, handbal și golf.

  • @ Tudor , Traseul centurii pe la Budac este traseul SUD 3 din proiectul IPTANA aprobat de CNAIR și primăria Bistrița .

 • Partener la furat din contractul de lucrări, dacă se va semna vreodată! La ce altceva să fie CJ partener, că de făcut, a demonstrat că nu sunt în stare de nimic și nici nu-i interesează.

  • Ciocu mic ,cei care baga bețe si spor la treaba a tuturor care se implica,carcotasii, ciocu mic

 • Dl. Raducu își face planuri că mai pică ceva și de la ciolanul ăsta, dar în ritmul în care se muncește la noi nu mai prinde nimic!
  De 30 de ani promiteți autostrăzi și noi vedem doar viloacele care le-ați făcut din salariile de bugetari!

 • Ecologistu lu peste prajit care se hahaie. Care-i treaba ta BOULE ca eu am muncit si am o cabana la tara intre brazii mei ?
  Iti este ciuda fraiere ?
  Ti-am mai spus ca esti un analfabet functional si ca nimeni nu distruge un mp de padure, ci ca tocmai centura neocolitoare facuta de cei pe care ti iai votat ar fi defrisat peste 10ha din padure pe traseul lucrarilor.
  Nu te mai semna cacaciosule si nu mai murdari numele de ECOLOGIST.

  • Păi dacă spui că ești ecologist cum de ți-ai făcut cabana între brazi în loc să-i protejezi ( că sunt ai tăi sau nu asta nu contează ) ?!

   Am o mică bănuială că cabana este făcută tot din lemnul unor copaci tăiați ?!
   Mai ai curajul să vorbești de ecologie ?!

 • Traseul viitoarei Centuri pe lângă Budac este în proiectul IPTANA elaborat și aprobat de CNAIR pentru Centura Bistrița respectiv este varianta SUD 3.
  Varianta Sud 3 a fost aprobată și printr-o hotărâre de consiliu local Bistrița care este în vigoare. Cum și acordul dintre primărie și CNAIR pentru acest traseu a fost aprobat de primarul Turc și CL Bistrița atunci din punctul de vedere al primărie Bistrița nu mai sunt multe lucruri de făcut doar să impulsioneze autoritățile centrale să demareze acest proiect.

 • Esti dus rau cu pluta baiete.
  unde nu mai pui ca nu intelegi nimic din cele scrise de mine cum ca eu personal am plantat peste 100 de brazi c30 de ani incoace in fiecare an, si DA bai fraiere sunt fix sub lupa si protectia mea si nu dispare un ac atata timp cat eu traiesc.
  sunt foarte fericit ca dupa mainile mele raman acesti brazi falnici in parcul meu dar si al satului Sirioara.
  Daca ai tacea ti-ar sta mai bine si te rog nu te mai semna ECOLOGIST ca oricum esti paralel.
  In primul rand nu ai o conduita morala ECO fiindca ecologist la ecologist nu isi scoate ochii niciodata.
  Ti-ai propus sa te legi de mine nejustificat si iti raspund cu aceeasi moneda de masura.
  Esti un nesimtit !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.