Actualitate Recomandări

Radu Moldovan: Bistrița, blocată din cauza unor nenorociți! Mă gândesc să îmi iau bicicletă

”Din păcate, acest municipiu a fost blocat ani de zile de dispute politice, astăzi Bistrița este blocată din punctul de vedere al circulației din cauza unor nenorociți care au blocat prin diferite tertipuri realizarea unei centuri. Nu repede ne mai întâlnim cu povestea asta. Interese de grup au blocat un proiect extraordinar. Populismele ieftine că distrugem Pădurea Codrișor ne duc în situația în care s-a distrus orașul. Nu există așa ceva, nu se distrugea nicio pădure, există legislație care prevede clar că dacă ai tăiat un ha de pădure plantezi trei. Stabilizam dealul Codrișor, aveam o nouă zonă de extindere a orașului, dar nu s-a putut din cauza unor nenorociți, îmi cer scuze pentru termen dar nu găsesc unul mai bun. Ne-no-ro-ciți!”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, la Conferința de alegeri a PSD Bistrița.

El a adăugat că ”nenorociții” ”s-au folosit și de naivitatea primarului Crețu”: ”Fiind un om foarte corect și crezând ce spuneau ei, s-a prezentat la întâlnirea cu marele Boc și toți ceilalți, nici nu vreau să le mai pomenesc numele, prin 2006 sau 2007, în biroul unui mare și istoric prefect al județului. Și-a asumat acest proiect, ca ei pe urmă să se răzgândească, să îi pună pe primarii din Livezile și Șieu Măgheruș să-și retragă avizele, celălalt deștept care era într-un birou pe unde trec și eu a blocat certificatul de urbanism, pe urmă i-au tras PUZ-uri, PUG-uri, avize de mediu ani de zile. Au stat cel puțin cinci ani la dispoziția noastră circa 150 de milioane de euro, aveam acum o nouă șosea, astăzi vorbeam de centură. Mă revoltă când văz că nu mai putem circula în municipiu și, sigur, lumea ne înjură pe noi, asta e viața, dar unii au umblat cu scrisorele în campania electorală pe Valea Budacului, pe Valea Jelnei cum Crețu vrea să le strice casele”.

Radu Moldovan a afirmat că dacă primarul Ovidiu Crețu și Consiliul Local nu găsesc soluții ”într-un termen foarte scurt, doi-trei ani, vom circula pe jos mai repede decât cu mașina, vă dau în scris”.

”Eu fac din Dealul Dumitrei până la CJ 35-40 de minute în fiecare dimineață. Aștept proiectul cu pistele de biciclete să îmi cumpăr bicicletă. În Bistrița se înscriu lună de lună peste 4.000 de mașini, șoselele sunt aceleași, parcările sunt aceleași, românii o duc rău, numărul mașinilor crește. Când primarul Crețu vorbea de linia verde, toată lumea spunea că prinde fluturi. Nu, el avea viziune, eu nu m-am gândit că într-un termen atât de scurt o să ajungem în situația asta. Aceste linii verzi vor fi soluțiile viitorului, Primăria Bistrița să identifice platforme la intrarea în oraș în diferite zone, de acolo, în afară de riverani, toată lumea cu mijloacele de transport în comun altfel într-un an – bară la bară. La intrarea în Torino așa este, o platformă pentru parcare, când am fost acolo cu partenerii noștri din Rivoli ne-am dat toți frumos jos din mașină și ne-am suit în mijloace de transport în comun. Ne-au spus că nu au acces decât în situații excepționale, pentru că orașul este blocat și toată lumea circulă cu mijloace de transport în comun. Trebuie găsită și la noi o soluție repede”, a comentat șeful CJ.

34 comentarii

 • Unul dintre acei ~ nenorociti ~ sunt si eu, prof. Florin I. Bojor, care m-am opus si ma opun public pentru realizarea unui drum de carute aproape cat pretul unei expeditii pe luna cum am demonstrat prin toate demersurile publice la timpul respectiv. Acum, multumesc domnilor politicieni ca in 27 de ani nu au facut drumuri realizabile si pentru asta se pare ca sunt eu unul dintre tapii ispasitori. Numai bine!

  • Ar trebui sa aiba respect fata de toti cetatenii indiferent de cine l-a ales sau nu, ca doar nu muma-sa l-a plantat acolo unde este acuma! recunoaste ca pentru a face centura trebuia stabilizat dealul Codrisor.
   o astfel de stabilizare a fost facuta pe dealul Dumitrei acum 15 ani, stabilizare care a fost facuta cum scrie la carte cu puturi de captare a apelor care produceau alunecari de teren vizibile de la un an la altul.
   rezultatul ?
   se vede acum dupa 15 ani ca solutia nu a fost decat temporara, pe portiuni mari dealul o ia in continuare la vale, care nu crede sa faca o plimbare pana in Dumitra.
   deci trebuiau bagate cateva sute de milioane de euro intr-un proiect idiot care pe langa faptul ca distrugea singura sursa de aer curat a orasului mai era si o solutie fezabila pe maxim 10-15 ani.
   dupa care, evident, curgeau contractele de „reabilitare” pentru prietenii partidului.
   prostii n-au decat sa voteze si sa-si vada de treaba ca doar nu se pricep, nu-i asa ?!?
   hotilor, bagati-va mintile in cap, oamenii au acces la informatie, nu-i mai prostiti ca acum 20 de ani, apucati-va de treaba „pe bune” ca altfel mama naibii va ia, istoria o sa va retina ca niste netrebnici maturati de revolutia ce va sa vina.
   iesiti in balcoanele de unde v-ati cocotat si adulmecati-o, e imediat dupa colt…..

  • Dl Bujor e dreptul dumneavoastră sa va opuneți dar și eu in calitate de cetățean fără apartenta politica va întreb care eate argumentul și care eate soluția traficului ca am masina și pana in centrul orașului înnebunesc!!!! sunteți profesor,o meserie nobila, motiv pt care a-și sa aud ai niște explicații și soluții logice altfel tind sa cred ca demersul dumneavoastră are iz politic..

  • Domnule Moldovan nu dati vina pe alti pentru faptul ca nu sunteti in stare sa construiti noua varianta ocolitoare Sud deoarece acum aveti guvernul si aveti o majoritate absoluta la toate nivelurile: parlament, consiliu judetean, primarie si consiliu local. Faptul ca nu ati reusit sa construiti varianta din Sud este numai si numai o masura a neputintei dumitale.

  • Mersul pe biciclete este unul din lucrurile cele mai bune pentru un oras. Dar pentru ca aceasta sa se intample trebuie construite piste pe unde biciclistul sa circule in siguranta. Aceste piste trebuie construite urgent in locuri unde sunt absolut necesare si este spatiu disponibil, un astfel de loc este strada Drumul Cetatii.

 • Sa va fie rusine ca nu-l lasati pe marele lider sa puna mana pe asa o mare licitatie. Sa va fie rusine ca ii puneti in situatia de a mai merge si pe jos printre oamenii de rand, pe bicicleta, sa inghita praful si gunoiul cu care ne confruntam noi, muritorii. Ar trebui sa va crape obrazul ca nu lasati psd-ul sa toarne asfalt pe unde a mai ramas vreo sursa de aer curat, la mila drujbelor doamnei Pana. Chiar nu vedeti cat de mareata si dezvoltata e aceasta tara condusa in 30 de ani in proportie de 75% de pesedeu ? Da pentru asta va arunca firimituri de atatia ani, 10 lei la pensie si cate 1 km de asfalt ? Muritorilor, l-ati enervat acuma. Domnii Suciu si Ivan, sariti repede cu prosopul si apa ca va luati scatoalca un-doi, nu vedeti ca stapanul e nervos ?

  • Pai mai bufniță, noi acuma ce sa mai înțelegem din comentariu tău?? Ori vrei asfalt ori praf?? Tu chiar ai citit articolul sau ești doar un postac, plătit?? Foarte interesantă treaba asta…și foarte greu cu oamenii de genul dumneavoastră, pana la urma ce va doriți?? Nimeni și nimic nu va mai convine…asta ne duce in jos…suntem niște oameni fără principii și fără caracter. Pacat ca exista oameni ca dumneavoastră care din câte vad vor doar rău, și nimic bun…

 • Președintele CJBN are perfectă dreptate (mai puțin partea cu „nenorociții”). Bistrița a fost blocată ani de zile datorită disputelor politice, a demagogiei și intereselor personale sau de grup.
  Într-adevăr am ratat cea mai mare oportunitate de investiție și dezvoltare din ultimii ani.
  Probabil că la ora aceasta am fi avut o centură adevărată pe care îți era drag să o parcurgi având în vedere zona pădurii Codrișor. Eventualele mici defrișări ar fi fost ca o picătură în comparație cu ce se întâmplă la nivel de țară. Frica de o dereglare a ecosistemului nu e justificată (după cum nu e nici teoria nedemonstrată temeinic științific doar afirmată legată de încălzirea globală – alte interese meschine).
  Uitați-vă pe harta google și observați unde sunt posibile zone de extindere a acestui oraș îngust și lung datorită reliefului. Exact pe unde ar fi trecut această centură. Mi-aș fi dorit să văd o extindere a orașului și pe axa N-S nu doar V-E. Această centură ar fi adus implicit o dezvoltare urbanistică și posibil economică.
  Cu tot respectul pentru ei, dar lupta celor care au dus la anularea acestei investiții nu a fost în interesul meu ca cetățean al acestui oraș.

  • da nene, in Bistrita sigur ca nu a ajuns incalzirea globala. La oamenii de stinta de renume mondial din BN ai aflat asta ? Scoate capul din cutie si vezi ce se intampla in lume. Vezi ce stabilit in proportie de 99% cea mai reprezentativa comisie a ONU formata din cateva mii de oameni de stiinta. Ca diferentele extreme de temperatura intre zi si noapte si intre anotimpuri matale nu-ti dau de gandit, sigur sunt ceva interese la mijloc. Da noroc ca ti-a facut partidu’ partie, poate asa te prinzi cum e cu incalzirea globala.

  • Eu sunt prea mic în problema încălzirii globale, însă, de regulă mă strădui să înțeleg ambele tabere /poziții indiferent de domeniu. Vă recomand să ascultați și poziția Co-fondatorul Weather Channel, John Coleman care a furnizat dovezi si respinge în mod convingător conceptul încălzirii globale. Credeți că retragerea Statelor Unite de la Acordul de la Paris referitor la încălzirea globală a fost pur și simplu un moft sau posibil răzbunare politică a președintelui Donald Trump? Dați un simplu ‘search’ pe google (de exemplu: prager University about global warming) și veți afla cum stă treaba și cu cei 97% oameni de știință.
   Important e ca noi să nu ne încălzim prea tare emoțiile și să rămânem prieteni (lucizi!) indiferent de părerile personale mai mult sau mai puțin obiective. 🙂
   Numai bine.

  • Da, stimate domn. Ma bucur ca sunteti mai informat decat majoritatea. Numai ca discursul sustinut de acei domni este platit de lobby-ul companiilor care au de suferit de pe urma scaderii emisiilor de carbon, acelasi lobby care traditional sustine Partidul Republican. Acesti oameni si-au creat propra realitate paralela,institute de cercetare, oameni de stiinta, voci in mass media. Cato Institute, un mamut cu o influenta enorma e reprezentativ pentru acest lobby si mai credibil decat Coleman. Beneficiile democratiei americane sunt ca acest lobby e transparent si putem vedea cine, si ce finanteaza. Si gasim acolo marile companii de petrol, gaze, miniere in special carbune samd. Sa nu credeti ca mi-am format parerea nestiind ce sustin acesti oameni, numai ca realitatea faptica are darul de a ne lovi in fata. Si aici ma refer la topirea ghetarilor, la uraganele tot mai puternice, la cresterea nivelului marilor in zonele de coasta, disparitia marelui Recif de Corali, deschiderea Marii Arctice si inclusiv la schimbarea climei aici in Romania fata de acum cateva decenii. Nu-mi spuneti ca nu observati si dumneavoastra ca tranzitia anotimpurilor este mult mai transanta, ca uneori sunt salturi f bruste de temperatura la care ne acomodam greu. Uitati-va ca incepem sa avem incendii de padure in zona cu climat submeditaranean de pe teritoriul tarii noastre si un fenomen de desertificare in sudul Olteniei. Stiu ca unele voci care sustin ca exista incalzirea globala au propriile interese financiare dar dincolo de gramezile de dezinformare cred ca putem discerne singuri inca realitatea. Si eu va recomand sa vedeti An Inconvenient Truth si The Big Flood. Acest John Coleman pe care-l pomeniti este un fel de Gadea al televiziunii americane. Nu este nici om de stiinta, nici nu are vreo cunoastere sau studii in domeniu, ci este doar un papagal care vorbeste la televizor iar ce spune el sunt de multe ori falsuri grosolane. Sa comparati acest individ cu oameni care si-au dedicat viata studiului incalzirii climei si sa-i luati parerile de bune e o mare greseala. Inteleg apetitul romanilor pentru conspiratii dar haideti sa nu ne pierdem luciditatea.

 • Suberbă autocritică, asta cu ne-no-ro-ciții , motiv suficient să desfac o șampanie Cristal. Bine că v-ați dat seama că nu-i ajungeți ,,marelui” Boc nici la călcâie măcar, adunătură de fripturiști și palavragii ce sunteți. Și da, pune-ți trupul hodinit pe bicicletă așa cum fac parlamentarii și miniștri din Europa civilizată , doar nu-ți fi zămisliți din ceva viță nobilă sau cvr împărătesc. Ușor de dat vina pe alții atunci când ai în mână pita și cuțitul , pită din care v-ați hrănit voi și ,,organizația” de-a lungul atâtor ani ignorând necesitățile reale ale unui oraș și județ din ce în ce mai codaș în multe și nenumărate aspecte.

 • Vocabular si atitudine de chelner ajuns Tovaras, Mahar !
  Cine a ajuns sa ne conduca si sa le stie pe toate ! Poate urmeaza si amenintarile din anii 50- 60, cand se facea colectivizarea obligarorie!
  Rusine e cuvantul potrivit,dar voi pesedii nu aveti asa ceva!

 • Asa este…peste tot in tara vezi orase care se dezvolta,se modernizeaza,unele mai mult altele mai putin.Doar Bistrita a ramas acel oras medieval cu aceeasi infrastructura…diferenta ar fi ca acum avem cateva sensuri giratorii si sa nu uitam …o partie de schi…

 • Oameni inteligenti largesc soselele cumpara cladirile care stau aproape pe strazi le darima si largesc strazile,nu le mai infunda cu alte, autorizati de constructie ,unde a fost mai ingesuit acol a aparut un bloc sau o casa tip bloc. Se pot largi intrarile in oras de la livezile pina in Bistrita asa si de la Crainimat, pe un total de sase benzi in total, aceasta e singura solutie in viitorul apropiat sau bicicleta.

  • Pentru „sng” mai circula prin lume si o sa vezi ca nu este cum spui tu. Solutia nu este sa largesti strazile., ci dincontra solutia pentru decogestionarea traficului este sa contruiesti strazi noi care sa preia traficul in exces si sa redirectioneze in exterior traficul de tranzit. Dute in Olanda si acolo o sa vezi cum se circula normal.

 • In calitate de nenorocit, mă bucur că acea centura nu trece prin Codrisor. Oare de ce s-a opus Psd-ul sa se modernizeze centura actuală? Chiar doriți un răspuns din partea nenorociților? Și acum se poate extinde centura pe mai multe benzi. Insa problema actuala este cauzata de numeroasele masuri aberante luate de administrație în vederea modernizării traficului din oraș. Întrebați orice șofer și va da soluții simple. Una dintre ele este sa nu se mai blocheze intrările laterale obligandu-te sa intri in sens.

  • Domnule Vasile, Fosta centura nu se mai poate largi ea este deja o strada in oras.
   Nu mai este loc pe unde sa largesti fosta centura. Propunerea de extindere a fostei centuri a mai fost facuta la fostele alegeri de catre Liviu Rus si Petru Sigartau si din cauza aceasta au fost votati doar de familile lor, aviz amatorilor.

 • Da poate este adavarat ca lunar se inscriuu 4000 de masini, oare cine-i ma nenorocot decat Guvernul PSD care a lasat sa se aduca toate jeoarse di OCCIDENT la noi. Ti-e frica in fiecare moment de ce pericol de intalnesti pe drumuri.

 • atata timp cat in intreaga tara lipseste infrastructura,ma refer la autostrazi,sosele de centura ,vom fi condamnati la subdezvoltare.Esista o mana de personaje politice,care nu au nici un interes sa dezvolte Romania.Pentru ei este important sa acumuleze cat mai multa bogatie din trafic de influienta,din spagi.Trebuie sa luam atitudine impotriva lor,pentru ca tara nu este mosia lor personala.

 • Da, domnule Moldovan, cuvântul e bine ales, dar nu si sensul lui. Nu suntem noi „nenorociți ” , cei care ne-am opus unui proiect aberant- ca si locație , nu ca si concept. Voi, politicienii ați nenorocit țara asta timp de 28 de ani, prin mafia politica si economică pe care ați promovat-o la nivelul tuturor partidelor, prin legi si decizii absurde, prin proiecte inoperabile. Poate colegii din alte partide or fi așa cum spune-ți, dar noi , cetățenii apolitici, care am luptat si luptam cu puterile noastre pentru viitorul copiilor noștri nu ne simțim așa. Respect tuturor celor care se implica împotriva abuzurilor si greșelilor autorităților locale si centrale!

 • Radu M. stie exact bine sunt nenorociții.Era bine să’i nominalizeze.Nu de altceva ,dar daca tot li se vor face statui ,
  sa stie biciclistul bistritean la a cui sa se oprească! Ca eroii sunt din toate taberele!

 • D-le Moldovan,faptul ca infieram niste vinovati de nerealizarea centurii ocolitoare nu ne mai incalzeste cu nimic.Asta a fost la vremea aceea.Dar puteti indrepta lucrurile acum in al doisprezecelea ceas.Faceti de urgenta acea centura!Aveti majoritate peste tot,in Parlament,CJ,Primarie.Acum nu va mai puteti plange de opozitie.Gasiti o sursa de finantare(sigur exista,cu un pic de efort se descopera) si porniti lucrarile!

 • Mă adresez direct „domnului” (pentru că nu e domn), dânsull este „nenorocit” sau mai bibe zis, i-a nenorocit pe aceia care l-au ridicat pe „tronul pe care şade”, uitându-se de sus la aceia, pe care de fapt ar trebui să-i slujească bine, şi nu aşa cum o face, „testând câte o porţiune de 3-3,5 km. de drum (neştiind ce înseamnă testarea unui obiectiv), apoi tăind panglica, lucru la care se pricepe şi unul care nu ştie „croitoria”. Dar vreau să-i aduc la cunoştinţă, că un bun croitor măsoară de trei ori, şi abia după aceea taie, şi încă ceva din înţelepciunea populară: „lucrul făcut în grabă, nu – este de treabă (- bun) !!.
  „Domnule” preşedinte al Consiliului Judeţean B-N, cei pe care i-aţi făcut nenorociţi, într-adevăr i-aţi făcut nenorociţi, prin faptul că aţi ajuns unde nu meritaţi. Salut şi n-am cuvinte, că m-aţi enervat şi pe mine, mai bine nu citeam articolul, că puteam să am o după-amiază liniştită de duminică.

 • Undeva citeam că cei care sunt în stradă la proteste sunt proști, acum, aici, sunt nenorociți, mâine pot fi trădători de neam, lupta de clasă se va decreta, un nou canal se va săpa undeva aiurea.
  Acum uni bravează fiind solidari cu ”nenorociți”, mâine vor depune mărturie în defavoarea lor.

 • Cu multa durere in suflet , citesc comentariile domnilor de mai sus, gandul ma duce la Marea Unire de la 1918, moment de la care anul viitor vom aniversa 100 de ani, si ma intreb cum au reusit la momentul acela , oameni de la putere si din opozitie , sa stea impreuna si sa infaptuiasca lucruri atat de marete. Stimati domni,umila mea parere este ca in cazul in care vom continua sa ne spunem lucruri urate unii altora si nu vom reusii sa ne adunam la aceeasi masa, vom continua sa fim in opozitie sau la putere , de fiecare data doua tabere, chiar si atunci cand interesul local sau national o cere, viitorul nostru ca si natie unita intre granitele actuale nu va fi unul foarte lung. Cred ca majoritatea dintre noi ne spunem ,macar din cand in cand rugaciunea Tatal nostru, pentru ca vreau sa va amintesc un verset care spune , si ne iarta greselile noastre, precum iertam si noi gresitilor nostri. Poate nevoile ,poate greutatile , ne-au facut sa fim atat de porniti unii impotriva altora, asta nu ne va face mai puternici si nici nu vom reusii sa rezolvam problemele Bistritei si ale judetului nostru. Am si eu unele nemultumiri, dar de fiecare data privesc la lucrurile frumoase care s-au facut, si in Bistrita si in judet, si astept cu nerabdare sa vad si alte obiective realizate. Trebuie sa fim increzatori, alte tari pe care le dam exemplu fac democratie de sute de ani nu de 27 de ani. Conducatorii nostrii nu pot fi mai buni decat noi, pentru ca ei vin tot din mijlocul nostru. Eu zic ca ar fi momentul ca sa renuntam la ura si dezbinare , sa trecem la pace si unitate, doar asa vom reusii sa facem si noi lucruri marete , la fel ca si inaintasii nostri. O zi minunata tuturor, Dumnezeu sa ne ajute sa ne iubim unii pe altii si sa ne toleram asa cum suntem , cu bune si rele.

 • Vedeti dumneavoastra, Domnule Moldovan, cred ca nenorocitii despre care vorbitii sunt chiar in tabara dumneavoastra. Este innacceptabil sa dai legi care sa permita inmatricularea in Romania a tuturor rablelor din Europa transformand-o intr-un depozit de fier vechi pe 4 roti care ne pun zilnic viata in pericol si apoi sa fii revoltat ca sunt prea multe masini.

  Cand vorbiti despre „corectitudinea” primarului, cred sincer ca nici dvs. nu credeti ce spuneti, iar daca o faceti, aveti o reala problema. Ma intreb, cat mai poate „mulge” acest primar bugetul local si cate nemernicii mai trebuie sa induram noi, cetatenii acestui oras, inainte de a-l vedea plecat din Primarie pentru totdeauna? Uitati-va cum arata acest oras, spart si carpit de doi lei, cu gropi in care risti sa intri cu totul daca nu esti atent.

  Va plimbati pe banii publici in toata lumea si va plimbati degeaba, daca ajungeti sa numiti un astfel de primar ca fiind „corect” si va plangeti de un oras sufocat pe care voi l-ati adus in aceasta stare. Poate acesta este si motivul pentru care sare Curtea de Conturi in capul Primarului. Pentru ca nu respecta proceduri si nu intocmeste rapoarte cand pleaca in delegatii pe banii publici, pentru ca merge dar nu e capabil sa vada, sa i-a notite si sa invete ceva bun de unde merge, ramanand acelasi comunist limitat.

  Cat despre Domnul Boc, ati face bine sa luati notite si sa deschideti ochii. Clujul reprezinta un exemplu ca se poate daca vrei si daca interesul public primeaza interesului personal.

 • ALEXANDRA ; felicitari pt. pozitia foarte corecta si documentata. Exact asta simt si eu si la asta m-am gandit. La prostia guvernantilor privind inmatricularea HARBURILOR aduse din toata EUROPA de indivizi care nici macar nu stiu citi, decum sa conduca o masina. A se vedea cum se moare pe soselele patriei. Guvernul ROMANIEI partas la suferintele si moartea romanilor.

 • D-le Moldovan, faceti 40 de minute pana la „servici” ca nu sinteti in stare sa puineti o bariera ca sa nu opreasca sute de masini la trecerea de cale ferate. Iar despre centura primarului… mai bine o curea lata.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS